Δεν δικαιούνται επίδομα τοκετού όσες γυναίκες γεννούν σε νοσοκομείο - Νέος κανονισμός παροχών υγείας ΕΟΠΠΥ

Δεν δικαιούνται επίδομα τοκετού όσες γυναίκες γεννούν σε νοσοκομείο - Νέος κανονισμός παροχών υγείας ΕΟΠΠΥ

Φεβρουάριος 28, 2013 - 18:39
13 σχόλια

Με τον νέο κανονισμό παροχών υγείας που ισχύει εδω και ενα χρόνο δεν δικαιούνται επίδομα τοκετού όσες γυναίκες γεννήσουν σε νοσοκομείο,δηλαδή επιδοτείται μόνο η γέννα στο σπίτι, ενω καλύπτονται κανονικά τα νοσήλια. Διευκρινιστική ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900€, 1200€ για δίδυμη κύηση και 1600€ για τρίδυμη κύηση. 

 
Διαβάστε την ΚΥΑ που είναι σε ισχύ απο την 18η Νοεμβρίου 2012 και αφορά τον νέο κανονισμό παροχών υγείας, όπυ περικόπτονται παροχές στα γυαλιά (100 ευρώ για 3 χρόνια από 150 ευρώ για 2 χρόνια) , στα ορθοπεδικά υλικά ( μειώσεις στα κολλάρα κλπ ) και τις φυσικοθεραπείες (10 συνεδρίες απο 12 που ήταν), πέρα απο το επίδομα τοκετού ΕΔΩ
 
Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΕΟΠΠΥ με ημερομηνία ανάρτησης την 26η Φεβρουαρίου 2012 αναφέρει:
 
ΘΕΜΑ : ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ
 
Στο άρθρο 13 της υπ’ αρίθμ. ΕΜΠ5 Αρ. Φύλλου 3054/18-11-2012 ΚΥΑ ορίζεται ρητά ότι o Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
παρέχει στις άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες του μαιευτική περίθαλψη μέσω των συμβεβλημένων παρόχων
υγείας, στα πλαίσια της ισχύουσας κάθε φορά νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων με αυτούς.
Η συμμετοχή των ασφαλισμένων γίνεται με τους ίδιους όρους που αφορούν τις νοσηλείες του άρθρου 10.
 
Σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ
χρηματικό βοήθημα ύψους 900€, 1200€ για δίδυμη κύηση και 1600€ για τρίδυμη κύηση.
Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δεν καταβάλλεται επίδομα τοκετού όταν αυτός πραγματοποιηθεί εντός
νοσηλευτικού ιδρύματος, κρατικού ή ιδιωτικού, συμβεβλημένου ή μη συμβεβλημένου.

 

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Ο "Νέος Κανονισμός Παροχών Υγείας ΕΟΠΠΥ" έλαβε, σοβαρά, υπ'όψιν του, το ντοκουμέντο-βίντεο: "πώς γένναγε η Εύα τα παιδιά της και ποιά δικαιολογητικά κατέθεσε ο Αδάμ στον Θεό, για να αποδείξει τις "εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος" γέννες" !!! Μπράβο ρε Αντρέα !!! Παλληκάρι, είσαι !!! Εφαρμόζεις απολύτως το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Συγκυβέρνησης !!! ΟΠΙΣΘΕΝ, ΟΛΟΤΑΧΩΣ, στην ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ..."ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΑΛΚΟΥ" !!!

<p>Κύριε Υπουργέ, εάν επιτρέπετε, μία ερώτηση: - Εάν θα γεννήσω στο ΤΑΞΙ, που θα με μεταφέρει, το δικαιούμαι ;;; Για να του πώ, δηλαδή, του ταξιτζή, να καθυστερήσει να φτάσει στο Μαιευτήριο, με την ..."κυκλοφοριακή κίνηση της Κηφισίας"! Ρε εσείς, ΟΛΟΙ, τελικά, είστε και πολύ γελοίοι !!! Τί στο ***ο! Γεμάτο σ*** είναι το μυαλό σας ;;;</p>

Αλήτες της κυβέρνησης με νοημοσύνη πιθήκου οριζουν τις τύχες της ζωής μας. Κάνουν τα αδύνατα δυνατά υπακούοντας τους εργοδότες τους για την εξεφάνιση του Ελληνικού Έθνους και της πατρίδας μας. Μιλάνε συνεχώς, 40 χρόνια τώρα για ανάπτυξη και κάθε Νόμος η τροπολογία η υπουργική απόφαση κτλ κτλ είναι στην ίδια κατεύθυνση, της διάλυσης της πατρίδας μας. Με 5,000ευρώ χρέος πας φυλακή. Με εκατομμύρια χρέους σου κάνουν πίπες. Χαρίζουν το χρυσό.Θα χαρίσουν φυσικό αέριο,πετρέλαιο κτλ. Χάρισαν ήδη λιμάνια τράπεζες και Δημόσιες εκτάσεις. Εξαθλιώνουν τον κόσμο με κάθε απόφαση που παίρνουν. Ούτε μια απόφαση δεν έχει σχέση με ανάπτυξη εδώ και 3 χρόνια.Είναι σα την πράσινη ανάπτυξη του χαζού. Ο αντιμνημονιακός Σαμαράς εξελίσεται σε πολύ χειρότερο του χαζού. Ξυπνήστε Έλληνες. Μας σκοτώνουν.

Ευχαριστούμε τον αρμόδιο υπουργό που θέλει οι Έλληνες να πεθαίνουν πριν καν γεννηθούν ακόμα.!!! Θα υπάρξει άραγε κάποιος πατριώτης να ορίσει την τύχη των Ελλήνων; Τοσο προδότες πια όλοι τους;

Νομίζετε ότι: ... all in all, it is all just bricks in the wall !!! Αλλά, ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΡΑ, που τα bricks θα ζωντανέψουν και πάλι, και θα σας λοιώσουν κάποια σιχαμένα worms, σαν κι εσάς !!!

Κανονικά η γυναίκα που γεννά πρέπει να πληρώνει πρόστιμο για το θράσος της να επιβαρύνει στα επόμενα χρόνια το κράτος με επιπλέον έξοδα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια.

...και του "δράστη" ανδρός, να του ..."τα" κόβουν, για να μην το ξανακάνει, για να μάθει να μην "τα" χώνει, όπου ...νάναι !!!

ναί, τον "δράστη" άνδρα (όπως λές, κρά-χτη), μετά το ..."κόψιμο", να τον φυλακίζουν, επειδή ...τόλμησε να κάνει "αθέμιτο ανταγωνισμό ...πηδήματος", προς το Κράτος !!! Αφού, το Κράτος της Συγκυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να έχει το ..."ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ του ...Πηδήματος" !!!

To επίδομα γάμου χορηγείται για εκτός σπιτιού δραστηριότητα;

Επειδή πρόσφατα και εννοώ μετά τις 18/11/2012 γέννησε δικό μου άτομο σας ενημερώνω ότι τα 900,00 € τα πήρε απευθείας από τον ΕΟΠΠΥ η ιδιωτική κλινική και αφαιρέθηκαν από το συνολικό ποσό, ενώ παλιά τα έπαιρνε ο ασφαλισμένος μετά την γέννα. Στο δημόσιο δεν δικαιούνται το επίδομα αφού τα νοσήλια είναι ελάχιστα.Portal ψάχτε το λίγο.

Αυτό έκαναν λίγους μήνες μετά την απόφαση του νέου κανονισμού. Τώρα μπήκε "τάξη" όπως είπε και ο Σαλμάς. Μπέρδεψες τα νοσήλια με το επίδομα και κράζεις και από πάνω!! Λές και ήταν οι μόνοι στην Ελλάδα που έγραψαν την είδηση στο portal!!

Καταρχήν δεν έκραξα Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 1 Μαρ 2013 - 11:08 έγραψα αυτό που έγινε στην δικιά μας περίπτωση γιατί ήταν πρόσφατο , διάβασε αυτό που γράφω ξανά μήπως το καταλάβεις. Καλό μήνα και σε εσένα.

Εχουμε καταντησει η χωρα της ντροπης. Και υστερα απορούν γιατί όλοι φευγουν απο τη χωρα και όσοι μένουν δεν κάνουν παιδιά. Από την Ελλάδα θα αφανιστούν οι Έλληνες και αν αυτός ήταν ο στόχος τους από οτι φαίνεται με την υπογεννητικότητα των τελευταίων ετών το πετυχαίνουν. Μόνο λεφτά ζητούν! Τελικά συμφέρει να είσαι ανασφάλιστος.. πιο πολλά προνόμια έχεις! Η έννοια του επιδόματος που είχε παλιά το ΕΤΑΑ τουλάχιτον, ήταν ότι σου κάλυπτε και τις εξετάσεις και τις επισκέψεις στο γιατρό. Όχι μονο το νοσοκομείο. Έγγυος είσαι 9 μήνες όχι 3-5 ημέρες.