Μία ακόμα περίπτωση "Ντούμα - Μαυρόγιαννη"- Χάνεται πράσινο για την Τρίπολη (photos)

Μία ακόμα περίπτωση "Ντούμα - Μαυρόγιαννη"- Χάνεται πράσινο για την Τρίπολη (photos)

Νοέμβριος 28, 2012 - 17:34
11 σχόλια

Ο δήμος δεν διεκδικεί το πράσινο που του ανήκει... Ενστάσεις από γείτονες της ιδιοκτησίας Μπιτσάνη

Η μη σωστή διαχείριση του πρασίνου και η απόδοσή του στους πολίτες για χρήση, έχει ταλανίσει πολλάκις αυτήν την πόλη και οι παλιότεροι θυμούνται πολλές περιπτώσεις που συνέβη αυτό. Τελευταία ίσως περίπτωση που είχε προκαλέσει στην πόλη μεγάλη κουβέντα ήταν η περίπτωση των οικοπέδων Ντούμα- Μαυρόγιαννη και η περιστοίχιση του περιστεριώνα από πολυκατοικίες. Και ας μην αναφερθούμε στην πολύπαθη περίπτωση της Βίλας Τουρκοβασίλη, υπόθεση που είναι ακόμα «ανοιχτή».

Κάποιοι που γνωρίζουν μιλούν για μία αντίστοιχη περίπτωση, αυτή τη φορά, στην άλλη πλευρά της πόλης, στο 1οΓυμνάσιο για να προσδιορίσουμε το χώρο και στην γνωστή για όσους παρακολουθούν τα της πόλης, υπόθεση ιδιοκτησίας Μπιτσάνη, από τους ελάχιστους εναπομείναντες χώρους πρασίνου στην πόλη.
Η αποδέσμευση της περιουσίας του κ. Μπιτσάνη έχει γίνει, αφού δεν μπόρεσαν οι τοπικοί άρχοντες να την απαλλοτριώσουν. Το πρόβλημα σχετίζεται με την απόδοση γης από πλευράς ιδιοκτητών στο δήμο Τρίπολης. Η δημοτική αρχή σύμφωνα με προηγούμενη της απόφαση έχει αποδεχθεί το μισό σχεδόν των στρεμμάτων της έκτασης που θα μπορούσε να διεκδικήσει ενώ υπάρχουν παρακείμενοι ιδιοκτήτες που ενίστανται στο τμήμα που θα πάρει ο δήμος και στο τμήμα που θα παραμείνει στον κ. Μπιτσάνη, αφού στην περίπτωση που αξιοποιηθεί η εναπομείνασα έκταση από τον ιδιοκτήτη, οι γείτονες φοβούνται ότι θα χτιστεί κάποιο μεγαθήριο και θα κόψει – λαϊκά να το πούμε, τη θέα στην περιοχή. Και εννοείται θα εξαφανίσει και ένα μεγάλο μέρος πρασίνου. Μία περιοχή που έχει και σχολεία. Άρα υπάρχουν αντιδράσεις και από εκεί…
Το θέμα που εκλήθη να συζητήσει το ΔΣ Τρίπολης – θέμα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και με απόντες τους επικεφαλής Δελφάκη (λόγω πένθους, αλλά έβγαλε ανακοίνωση), Νικολάου και Παπαζαχαρία- αφορούσε στις ενστάσεις που έχουν γίνει από τους ιδιοκτήτες σχετικά με την τροποποίηση του σχεδίου πόλης.
Οι αντιδράσεις ήταν μόνο από πλευράς γειτόνων του ιδιοκτήτη κ.Μπιτσάνη που έχουν καταθέσει και τις ενστάσεις, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως οι αντιδράσεις από πλευράς μειοψηφίας ήταν σχετικά «χλιαρές».
Το θέμα δεν έχει τελειώσει και σίγουρα θα υπάρξουν νέες παρεμβάσεις και αναφορές, ενώ εμείς θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε το φάκελο και να ασχοληθούμε εκτενώς …
Ε.Τ

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Mιλάμε για τον σύζυγο της Σακοράφα, ή όχι;

ΤΙ ΕΝΟΕΊΤΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΗΤΑΝ ΧΛΙΑΡΕΣ Κ.ΤΡΑΚΑ? ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΕΤΕ? ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ? ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ!!

O δήμαρχος είναι "στιβικός" απο παιδί. Για τον Παπαζαχαρία δεν το ήξερα.

Αν ήταν οι τοποθετήσεις τύπου μιλάμε για να μιλάμε... δεν ψηφίζουμε αλλά δεν κάνουμε και τίποτα πιο ουσιαστικό όπως συνέβη και στη Βίλα Τουρκοβασίλη... ε τότε όχι μόνο "χλιαρές" πρέπει ανώνυμε (που σίγουρα είσαι μέλος παράταξης της μειοψηφίας) να ήταν οι τοποθετήσεις ... αλλά και χωρίς καμία ουσία.... Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι πέραν των εντυπώσεων ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτα παραπέρα από τη μειοψηφία... πότε βρέθηκε κάποιος δυναμικά παρών... όταν κόβονταν τα δέντρα στη βίλα;;;;;

ΟΛΟΙ μαζί χαρίζουν οικόπεδα αξίας 1 εκατ. ευρώ στην οικογένεια της Σακοράφα!

Να γίνει αναφορά ποιοι ψήφισαν όχι, ποιο απουσίαζαν και ποιο ψήφισαν παρών!

Η παράταξη Δελφάκη ψήφισε όχι και ήταν αυτή που ανέδειξε το θέμα με εμπεριστατωμένη εισήγηση. Για τις άλλες παρατάξεις ρωτήστε.

Από την παράταξη Δελφακη έλειπαν σχεδόν όλοι. Δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία. Ο κ. Δελφακης δικαιολογημένα. Ο κ. Τζόυμης όμως γιατί έφυγε; Μάλλον δεν είχε ενδιαφέρον για την παράταξη Δελφάκη το θέμα. Ελειπαν όμως και οι επικεφαλείς και τον άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης , ενώ ήξεραν ότι θα συζητηθεί το θέμα. Ντροπή! Μας κοροϊδεύουν όλοι.

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΛΦΑΚΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ,ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΔΙΣΕΛΙΔΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΛΦΑΚΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΄ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΥΛΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Πρώτη φορά ακούω ήταν θέμα τέτοιας μεγαλης σημασιας, η παράταξη Δελφακη να το αναδεικνύει με γραπτό υπομνημα, ενω στην συνεδριαση η παραταξη να ειναι απουσα. Γιατί ο κ. Τζουμης έφυγε από το συμβούλιο και δεν ήταν παρών στο θέμα, εκπροσωπώντας την παράταξη; Η αλήθεια τελικά πειράζει.

Χάνεται πράσινο ή δημιουργείται πράσινο περίπου 5,5 στρέμματα; Για σκεφτείτε το...