Έληξε σήμερα η άδεια της απόθεσης των αποβλήτων του χοιροτροφείου, στον Βιολογικό της Τρίπολης.

Έληξε σήμερα η άδεια της απόθεσης των αποβλήτων του χοιροτροφείου, στον Βιολογικό της Τρίπολης.

Ιούνιος 15, 2012 - 20:41
3 σχόλια

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

Όπως είχαμε αποκαλύψει στις 19 Απριλίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δια του Αντιπεριφερειάρχη κ . Γιαννακούρα, είχε παράσχει άδεια σε γνωστό χοιροτρόφο της περιοχής μας, να αδειάζει τα απόβλητα της μονάδας του, στον Βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας.

Η είδηση, είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη αλλά κυρίως την οργή του κόσμου, που έμαθε εκ των υστέρων το γεγονός και μόνον από το πόρταλ.

Στη συνέχεια, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος και άλλοι παράγοντες της ΔΕΥΑΤ (κ. Κοτσώνης) δημόσια δέχθηκαν, πως είχαν αποφασίσει όλα όσα είχαμε αποκαλύψει, για την αποσυμφόρηση της περιοχής Μαντινείας, από τα ρυπαίνοντα απόβλητα, λόγω των ελλειμματικών εγκαταστάσεων του επιχειρηματία. 

Είχαν δε τονίσει, πως η άδεια είχε δοθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε έπρεπε, να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του, για την διαχείριση των αποβλήτων της μονάδας του.

Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους τους αρμοδίους, αλλά και τους αναγνώστες πως σήμερα, είναι η τελευταία ημέρα που με πλάγιο τρόπο, είχε ΄΄δικαίωμα΄΄  ο επιχειρηματίας, να επιβαρύνει τον Βιολογικό της πόλης με τα απόβλητα της χοιροτροφικής του μονάδας.

Από αύριο, θα πρέπει να τα διαχειρίζεται μόνος του, μέσα στη μονάδα του.

Επίσης θα πρέπει να είναι καθαρά και όλα τα γύρω αυλάκια και τα πηγάδια της περιοχής, από λύμματα ΄΄αγνώστου προελεύσεως΄΄.......

Επίσης τώρα δεν βρέχει για να ΄΄μπερδευτούν τα νερά΄΄΄με τα βρόχινα και να μη μπορούν οι ... υπηρεσίες να ξεκαθαρίσουν την προέλευση τυχόν αποβλήτων....

Επίσης θα πρέπει να μας δώσει μια ανακοίνωση και ο Δήμος αλλά και η Περιφέρεια, για το θέμα και την διευθέτησή του, αφού όπως είχαν δηλώσει, θα το παρακολουθούσαν στενά....

Θα παρακολουθήσουμε με τους συνεργάτες μας την εξέλιξη και την τύχη των αποβλήτων και την συμμόρφωση του επιχειρηματία, με τις εντολές της Αυτοδιοίκησης και τη Νομοθεσία και θα έχουμε εκτενή ενημέρωση για το θέμα τη Δευτέρα.

Ως τότε ελπίζουμε στην συμμόρφωση του ρυπαίνοντα και στην ευσυνειδησία των αρχών.....

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

3 Σχόλια

Συγχαρητήρια και πάλι κα Γιούλη! Γιατί δεν ξεχνάτε και δεν χαϊδεύετε τα αυτιά των πλουσίων και "δυνατών"... ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

ΣΙΓΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΖΕΒΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΙΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΩΤΕ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΠΟΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΟΦΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ.