Ούτε και τώρα επελέγη χώρος για τα σκουπίδια- νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα (Video)

Ούτε και τώρα επελέγη χώρος για τα σκουπίδια- νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα (Video)

Μάιος 12, 2012 - 10:54
4 σχόλια

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εύρεση και νέων οικοπέδων- αντιδράσεις από κατοίκους Πελάγους και Αγίου Κωνσταντίνου σε ήρεμο κλίμα με παράπονα για ελλιπή ενημέρωση - καμπανάκι κινδύνου από Κατσαφάνα ότι πρέπει να λυθεί το θέμα άμεσα γιατί η πόλη θα ξαναγεμίσει σκουπίδια και φωνές από Σαμαρτζή αλλά και άλλους συμβούλους  για εντατικοποίηση της ανακύκλωσης - διαβούλευση με φορείς και κατοίκους και διαπαραταξιακή επιτροπή για την επιλογή του τελικού οικοπέδου.

Τα παραπάνω με κάποιες επιμέρους τοποθετήσεις και αναφορές για το μείζον θέμα των απορριμμάτων θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η ουσία των όσων χθες βράδυ διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με θέμα συζήτησης την ενοικίαση χώρου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Αρχικά έγινε ενημέρωση για τους μέχρι τώρα προτεινόμενους χώρους από τον αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαφάνα με την βαρυσήμαντη αναφορά ότι θα πρέπει επιτέλους κάπου να πάνε τα απορρίμματα γιατί διαφορετικά η πόλη θα ξαναγεμίσει σκουπίδια με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Οι χώροι πέντε: (ο ένας απεσύρθη από τον ιδιοκτήτη) και έτσι έμειναν τέσσερις. Αυτοί είναι: Στη ΒΙΠΕ προτεινόμενος χώρος από τον Πατρινέλη Ιωάννη, ένας χώρος στου Λιαρόπουλου, ένας τρίτος πίσω από του Λιαρόπουλου προς την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου (ανήκει σε Πολωνό) και ο τέταρτος του Ιωάννη Σωτηρόπουλου.

Χώροι που θα αξιολογηθούν μαζί με τους υπόλοιπους που τυχόν θα προκύψουν μετά την δημοσιοποίηση ότι ζητούνται χώροι για αυτό το σκοπό, χώροι κατά κύριο λόγο στεγασμένοι. Μάλιστα αποφασίστηκε να γίνει μία διευρυμένη συνεδρίαση με παρόντες κατοίκους, ΤΕΙ Κρήτης και αφού θα έχουν αξιολογηθεί οι χώροι και από την Περιφέρεια να γίνει η τελική επιλογή.

Κάτοικοι: Δεν μας ενημερώνετε, προχωράτε εν κρυπτώ

Οι παρόντες κάτοικοι  του Αγίου Κωνσταντίνου και του Πελάγους κατά κύριο λόγο σε αρκετά ήρεμο κλίμα δήλωσαν ενοχλημένοι από την έλλειψη ενημέρωσης και έκαναν λόγο για εν κρυπτώ αποφάσεις και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης (θα ακούσετε και στα βίντεο μερικά αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις τους), τι θα γίνει δηλαδή ακριβώς και τι επιπτώσεις θα υπάρχουν και για πόσο καιρό θα γίνεται η διαχείριση με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα ζήτησαν να είναι παρόντες και να συμμετάσχουν στις τελικές αποφάσεις, ώστε να υπάρχει συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Για έλλειψη ενημέρωσης έκαναν λόγο και σύμβουλοι των παρατάξεων, μάλιστα ζητήθηκε να δημιουργηθούν διαφημιστικά σποτ που θα δείχνουν και θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον τρόπο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ τονίστηκε κυρίως από τον ανεξάρτητο ΔΣ Γιώργο Σαμαρτζή ότι θα πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση της ανακύκλωσης για μεγαλύτερη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, αφού όπως είπε δεν γίνεται σωστή ανακύκλωση μέχρι τώρα.

Έτσι και σε αυτό το ΔΣ δεν υπήρξε κάποια απόφαση περί του χώρου και θα αναμένουμε τις εξελίξεις...

Ε.Τ.

Σημείωση: Δυστυχώς για τεχνικούς λόγους - καταστράφηκε το βίντεο- δεν είναι δυνατόν να δείτε και την παρέμβαση της κατοίκου του Αγ. Κωνσταντίνου, (συζύγου του κ. Λαλογιάννη, που είναι στο άλλο βίντεο) που ήταν στο ίδιο πνεύμα της έλλειψης ενημέρωσης για το θέμα και των επιπτώσεων που τυχόν θα υπάρξουν στην περιοχή.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/wSGi_qBoJp8

youtube://v/Q4Gb-LFYA5U


4 Σχόλια

Η Τρίπολη θέλει αεροδρόμιο μαζί όμως και με μερικές χιλιάδες γλάρους για τους κινητήρες των αεροσκαφών. Τα σκουπίδια έφυγαν από την μια άκρη της πόλης και θα πάνε στην άλλη. Η αλήθεια δήμαρχε είναι ότι τα σκουπίδια τώρα πάνε μετά την Αγια τριάδα σε ιδιώτη. όποιος δεν με πιστεύει να πάει μια βόλτα από εκεί. Εκβιασμοί ότι θα υπάρξει πάλι πρόβλημα με την αποκομιδή για να τα φορτώσουμε πάλι στους οι κατοίκους δεν περνάνε. Όλες οι θέσεις είναι κοντά σε οικισμούς όπως του φίλου σου του εργολάβου , του φίλου σου του προμηθευτή….. όσο ήσουν και εσύ εργολάβος κύριε δήμαρχε….. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μας φορτώσατε τους γύφτους για να μην είναι κοντά στα σπίτια σας τώρα και τα σκουπίδια ? ? ? ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΟΚΑΡΑΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΑΙ…….

Α ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

Όσο για το αν θα μυρίζουν ας περάσει κάποιος από την βιπε μια ζεστή ημέρα από το εργοστάσιο που επεξεργάζεται ΜΟΝΟ ανακυκλώσιμα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και μετά θα καταλάβει ότι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ……..

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ........