Κατέρρευσε οικονομικά η ΚΕΔΗΤ - Στα χέρια του ΔΣ Τρίπολης η λειτουργία της

Κατέρρευσε οικονομικά η ΚΕΔΗΤ - Στα χέρια του ΔΣ Τρίπολης η λειτουργία της

Ιανουάριος 24, 2020 - 19:47
15 σχόλια

Στα όριά της, οικονομικά,  φαίνεται ότι έχει φτάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης.

Οι προσπάθειες του νέου προέδρου Παναγιώτη Χλέπα αλλά και των υπόλοιπων μελών δεν ήταν αρκετές για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, τα οποία είναι οικονομικά κυρίως, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να μην μπορεί πλέον να  αντεπεξέλθει στις καθηµερινές υποχρεώσεις της και στην στήριξη των δοµών της.

Ύστερα από συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΤ αποφασίστηκε το ζήτημα να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Χλέπας στην εισήγησή του είπε:

"Η Κ.Ε.∆Η.Τ είναι µια επιχείρηση Κοινωφελούς χαρακτήρα, µέσω της oποίας υλοποιείται το  πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Επίσης λειτουργεί τον παιδικό σταθµό Θάνα, τον παιδικό βρεφονηπιακό σταθµό «Σχίζα», τον παιδικό βρεφονηπιακό σταθµό «Καραµελόσπιτο», το Κ∆ΑΠ Θάνα και το Κ∆ΑΠ Μαντινείας καθώς επίσης και διαχειρίζεται το Σπήλαιο Κάψια.

Από την ηµέρα της λειτουργίας της επιχείρησης ως ∆ΕΑ∆ΗΤ, έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες συμπολίτες µας στις παραπάνω δοµές της, καθώς επίσης µε τις δράσεις της έχει βοηθήσει την τοπική κοινωνία, είτε ανοίγοντας θέσεις εργασίας, είτε την τοπική αγορά µε προµήθειες αναλωσίµων. Αυτή την στιγµή βρίσκεται σε τραγική οικονοµική κατάσταση µε αποτέλεσµα να µην µπορεί πλέον να  ανταπεξέλθει στις καθηµερινές υποχρεώσεις της και στην στήριξη των δοµών της.

Το πρόγραµµα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο  απευθύνεται σε ευπαθείς οµάδες ανθρώπων, που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του προγράµµατος, δυστυχώς δεν δύναται να λειτουργήσει οµαλά. Η Επιχείρηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. ∆εν υπάρχει η δυνατότητα προµήθειας καυσίµων για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και φαρµακευτικού υλικού που είναι άκρως απαραίτητα στα πλαίσια των υπηρεσιών του προγράµµατος. Ως εκ τούτου το  προσωπικό της επιχείρησης δεν µπορεί να εξυπηρετήσει τους ωφελούµενους που ανέρχονται περίπου σε (350) άτοµα.

Όσον αφορά τους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθµούς και τα Κ∆ΑΠ, λειτουργούν εξίσου µε µεγάλη  δυσκολία. Ο  παιδικός βρεφονηπιακός  σταθµός  Σχίζα φιλοξενεί  (21)  παιδιά  και  βρέφη,  ο  παιδικός βρεφονηπιακός σταθµός Καραµελόσπιτο φιλοξενεί (12) παιδιά και βρέφη, το Κ∆ΑΠ Θάνα  φιλοξενεί (26) παιδιά και το Κ∆ΑΠ Μαντινείας φιλοξενεί (33) παιδιά.

Μέχρι σήµερα από δωρεές καταφέραµε να παρέχουµε στις δοµές µας καύσιµα και τρόφιµα, προκειµένου να συνεχίσουν να  λειτουργούν. Τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε στις δοµές µας είναι καθηµερινά και έχουµε εξαντλήσει κάθε πόρο για την εύρυθµη λειτουργία των δοµών. Τα παιδιά και τα βρέφη δεν είναι δυνατόν να  φιλοξενούνται στους χώρους των σχολείων χωρίς θέρµανση και αδιαµφισβήτητα δεν µπορούν να µείνουν χωρίς σίτιση."

Μετά την εισήγηση του προέδρου το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ αποφάσισε ομόφωνα:

Την παραπομπή του ζητήµατος προς συζήτηση στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Τρίπολης, ώστε εκείνο  να προβεί στην λύση του προβλήµατος άµεσα, µε τις όποιες διαδικασίες κρίνονται απαραίτητες, µεταφέροντας όλο το προσωπικό και τις δοµές της Κ.Ε.∆Η.Τ. στο ∆ήµο Τρίπολης, µε απώτερο σκοπό την εύρυθµη λειτουργία και την εξυγίανση.
Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό του για τις περαιτέρω ενέργειες και εξέδωσε την µε αριθµό 08/2020 απόφασή του.

Διαχείριση ΚΕΔΗΤ by Arcadiaportal.gr on Scribd


15 Σχόλια

Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να έρθει η κανονικότητα. Αλλά έτσι όπως είναι η δικαιοσύνη με 100 ακόμα αναβολές, μπορεί και να βγούνε λάδι όλοι τους

Που είναι τα παπαγαλάκια να μας πουν για το έργο παυλή εδώ;;; έφερε και εκατομμύρια στην τριπολη τρομάρα του

Δήμευση περιουσίας όσων έφαγαν από την ΚΕΔΗΤ, δεν μπορεί να κινδυνεύουν υπηρεσίες και δομές να κλείσουν και καποιοι(ες) να ζουν στην πόλη σαν να μην τρέχει τίποτα. Άμεση και χωρίς αναβολές η δική τους και άμεσα η δήμευση περιουσιών και λογαριασμών...

09:24 Βασικά να δούμε τι θα κάνει η αχτύπητη τριπλέτα των κολλητών, Σμυρνιωτάκου, Σωτηράκη και σεφ Τσιαμούλου (κυρίως των δύο πρώτων) που ακόμα δεν λένε να καταλάβουν ότι το δημαρχιλίκι από τις εκλογές έχει πετάξει μακριά τους..

ΠΡΩΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΔΗΤ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΟΤΣΙΑΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΣΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟς ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥς ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

@14:28 αν ήταν φεσωμένη από εποχή Κοτσιάνη τότε θα ήταν αδύνατον να ζούσε μέχρι σήμερα.

Οχι φεσωμένη αλλά παρα...φεσωμένη την παρέδωσε ο Κοτσιάνης. Για ρωτήστε και το Λαγό που δημόσια το 2010 είχε αναφερθεί και στις αιτίες του φεσώματος.

Τους τελευταίους 5 μήνες η ΚΕΔΗΤ φούσκωσε αλλά 120,000€ Ο Προεδρος ο καινούργιος τι λέει;;

@00,41 αυτα λεει ο προεδρος και φωναζει να παρουν τις ευθυνες τους στο δημοτικο συμβουλιο γιατι μονο χρεη δημιουργουνται χωρίς κανενα λογο

το τελευταιο συμβουλιο της ΚΕΔΗΤ και τον προεδρο του δεν μπορει κανεις να τους κατηγορήσει ειναι οι μονοι που εβγαλαν το θεμα κΕΔΗΤ δημοσια και ζητάνε λυση

ο Καραχάλιος οργάνωσε την ΚΕΔΗΤ. Ήταν ο ποιο έντιμος αντιδήμαρχος. Για αυτό κουλαρετε . Χωρίς να λέτε μεγάλες κουβέντες,δείξτε τους απολογισμούς της εποχής του

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.