Το placebo της κανονικότητας

Το placebo της κανονικότητας

Ιανουάριος 23, 2020 - 13:04
10 σχόλια

Τι φάρμακο πρέπει να λάβει η δημόσια υγεία ώστε οι καρκινοπαθείς να λαμβάνουν την αγωγή τους και να μην χάνουν τις χημειοθεραπείες τους; Τι φάρμακο πρέπει να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και άπαξ, ώστε χιλιάδες συνάνθρωποί μας να μην βγάζουν κραυγές απόγνωσης επειδή έχουν χάσει δύο και τρεις χημειοθεραπείες εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα του 21ου αιώνα; Τι πρέπει να γίνει ώστε να κινητοποιηθεί το υπουργείο Υγείας; Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου έχει μιλήσει από τον Αύγουστο για το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων, οι καρκινοπαθείς μέσω Διαδικτύου φωνάζουν για τις ελλείψεις και το υπουργείο μοιάζει να περιμένει παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Μα, είναι δυνατόν; Δεν έχει υπηρεσίες το υπουργείο να τρέξουν; Από τον Αύγουστο;..

Και επειδή σε μεγάλη ιστοσελίδα διάβασα άρθρο για τον «καημένο» τον Κικίλια, που ταλαιπωρείται με τις φήμες και τις διαδόσεις για τον κοροναϊό που έχει εμφανιστεί στην Κίνα και που του ασκείται άδικη κριτική αφού ούτε υποψία του ιού δεν έχει φθάσει στην Ευρώπη -πόσω μάλλο στη χώρα μας- αλήθεια, ερωτώ: για το γεγονός ότι επί έναν μήνα καρκινοπαθείς δεν έχουν λάβει τα ζωτικά για αυτούς φάρμακα, ο κ. Κικίλιας είναι άμοιρος ευθυνών; Και επίσης, αν είσαι δημοσιογράφος στην Ελλάδα και γράφεις για την υγεία, θα ασχοληθείς με τον κοροναϊό σε σχέση με τον Κικίλια και όχι με τους καρκινοπαθείς που ζουν την απόλυτη απελπισία σε σχέση με τον Κικίλια;

Δεν είναι κανονικότητα να χρειάζεται παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να κινηθεί ένας μηχανισμός σε ένα υπουργείο. Κι αν παρέμβει ο κ. Μητσοτάκης, αν το κάνει, πρέπει να καταλογίσει ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν και όχι να χαϊδέψει αφτιά.

Η κυβέρνηση όχι μόνο πλασάρει την κανονικότητα στον κοσμάκη, αλλά δίνει και ένα placebo κανονικότητας στη διοίκηση του κράτους, ελπίζοντας ότι οι πολυετείς παθογένειες θα θεραπευτούν με γλυκαντικό αντί φαρμάκου.

Η αρρώστια, όμως, είναι πραγματική και τα αποτελέσματά της μοιραία για τους συνανθρώπους μας.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

10 Σχόλια

Πολύ σωστά κ. Εύα, να βοηθήσω λίγο & να δούμε στη χώρα ύμνο της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, τι "χαρές" γεύονται οι πολίτες από την Idiotικοποίηση της υγείας. https://info-war.gr/mayri-agora-gia-toys-diavitikoys-stis/

@14:12 Ποιά νεοφιλεύθερη οικονομία ρε ιδρυματικές περιπτώσεις σε χώρα που κόβουν πίτες με κωδικούς που προβλέπουν τέτοια δαπάνη! Η χώρα είναι υπόδουλη της αριστερής και δεκσιάς κρατικοκρατίας.

Αυτό που λέτε ότι πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης, θα έπρεπε να μπορεί να το κάνει άμεσα ο κάθε Διοικητής - Διευθυντής και να δίνονται άμεσα λύσεις σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα. Γιατί δεν το κάνουν όμως; Για να το κάνουν θα έπρεπε να έχουν ορισθεί με κανονικό τρόπο (όχι το χάλι με τις λίστες των Διοικητών για τα Νοσοκομεία) και να έχουν δυνατότητες να επιβάλουν κυρώσεις στους υφιστάμενούς τους! Εδώ ένας διορισμένος. Διοικητής – Διευθυντής, δεν είναι ικανός να ελέγξει το προσωπικό αν είναι στη βάρδιά του η όχι, θα δώσει οδηγίες για χημειοθεραπείες;

Το ελάχιστο που χρειάζεται για να αλλάξει σοβαρά κάτι σε επίπεδο κράτους είναι η αξιολόγηση όλων των δημόσιων υπαλλήλων. Αξιολόγηση με συνέπειες θετικές και αρνητικές. Το μέγιστο και ιδανικό θα ήταν η κατάργηση της μονιμότητας. Τότε θα βλέπαμε θεαματικές αλλαγές. Τώρα, στην ουσία τους παρακαλάμε να κάνουν την δουλειά τους.

Παύλο κανένας στην Νεα Δημοκρατία δεν θέλει να κλονιστεί η κομματική της βάση.

16:10 Έχει δίκιο! Αριστερές κυβερνήσεις μας κυβέρνησαν και μας χρεοκόπησαν. Πες για την σκευωρία των Αριστερών στο σκάνδαλο της Novartis για καταλάβουν επιτέλους οι Αριστεροί ότι δεν μασάτε κουτόχορτο.

Επειδή είναι δύσκολο να αξιολογηθεί όλο το προσωπικό στο Δημόσιο (αλλά αναγκαίο και θα πάρει ΧΡΟΝΙΑ) ας ξεκινήσουν από τους Διευθυντές που είναι λιγότεροι και άρα ευκολότερο, αλλά δεν βλέπω να το θέλει καμιά κυβέρνηση τόσα χρόνια...

Αφήστε τους καρκινοπαθείς στη μοίρα τους, έτσι κι αλλιώς όλοι θα πεθάνουμε, τώρα έχουμε σοβαρότερες δουλειές, να ρίξουμε το ανάθεμα στους ΔΥ, η μονιμότητά τους φταίει για όλα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.