Σ. Γιαννούσης: Αφοσιωθήκαμε στην ομάδα του Λεωνιδίου και δεν το μετανιώσαμε ποτέ

Σ. Γιαννούσης: Αφοσιωθήκαμε στην ομάδα του Λεωνιδίου και δεν το μετανιώσαμε ποτέ

Ιανουάριος 22, 2020 - 09:47
4 σχόλια

Με ένα κείμενο βγαλμένο με λόγια ψυχής ο Σοφοκλής Γιαννούσης έδωσε τον δικό του τόνο για το τι σημαίνει αγάπη για την ομάδα στο περιθώριο της κοπής πίτας του Αθλητικού Συλλόγου Λεωνιδίου.

Αναλυτικά το κείμενο του Σοφοκλή Γιαννούση:

"2020 φέτος και πολλές σκέψεις και προβληματισμοί ταλανίζουν το μυαλό μου. Αγαπάμε το παιχνίδι; Αγαπάμε τον αθλητισμό; Αγαπάμε τον σύλλογο; 

Ευτυχές το γεγονός της ύπαρξης όλων αυτών των παιδιών στις ακαδημίες της ομάδας. Σε όλα τα αθλήματα. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία. 

Αλλά η βιτρίνα του συλλόγου είναι οι μεγάλες ομάδες - αντρικές και γυναικείες. 

Αναμφισβήτητα είναι στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος και της προβολής (οι μεγάλες ομάδες). 

Τί χρειάζεται όμως κάποιος-κάποια για να αγωνιστεί εκεί; 

Θα μιλήσω μόνο ως μέλος της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας και ίσως καλύψω και του μπάσκετ, μιας και μόνο αυτές έχουμε. 

Χρειάζεται λοιπόν θυσίες. 

Επιπλέον κούραση και να πιστέψεις σε άυλα πράγματα. Να θυσιάσεις ώρες ξεκούρασης, διασκέδασης, διακοπών, ανεμελιάς. 

Να βάλεις σε δεύτερη προτεραιότητα το ποδόσφαιρο αφού στην πρώτη πρέπει να υπάρχει το σχολείο για τους μικρότερους και η οικογένεια για τους μεγαλύτερους. 

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που γνώρισα συμπαίκτες με την ίδια τρέλα, αν και πιστεύω ότι είμαστε οι τελευταίοι παθιασμένοι. 

Θυσιάσαμε νιάτα, φιλοδοξίες, στιγμές οικογενειακές. Αντέξαμε γκρίνιες από το σπίτι μας για τις ώρες που αφιερώνουμε στο σύλλογο, μάθαμε η ψυχολογία μας να εξαρτάται από το αποτέλεσμα του κυριακάτικου αγώνα και από την πορεία του ΑΣΛ. 

Τα κάνουμε όλα αυτά και δεν το μετανιώνουμε γιατί έχουμε ειλικρινή, αγνή αγάπη για το σύλλογο. Και αναφέρομαι στους λίγους μεγάλους που έχουμε μείνει στην ομάδα. Έχουμε κατηγορηθεί ότι «φάγαμε» προπονητές, ότι δεν φοράμε παντελόνια, ότι κάνουμε ό,τι θέλουμε στην ομάδα. Δεν έχουμε ζητήσει το παραμικρό από την ομάδα και έχουμε δώσει τα πάντα! 

Έχω τους πιο αξιόλογους συμπαίκτες στην Αρκαδία. Από μεγάλους: Πιτ, Στράντζο είστε παραδείγματα για όλους! Χασάν, Κώστα, Παύλου είστε τρελοί για δέσιμο! Γκότση, Φίλιο, Γρηγόρη είστε παλικάρια! Όλοι έχετε το περισσότερο φιλότιμο του κόσμου! Μικροί, έχετε πολλές δυνατότητες - αγαπήστε το σύλλογο, είστε η συνέχεια της ομάδας – αλλά πρέπει να πιστέψετε σε άυλα πράγματα! Δεν ξέρω πώς να σας το διδάξω. Θα προσπαθώ όμως μαζί με τις «παλιοσειρές» να σας κρατήσουμε μακριά από τους κινδύνους της κοινωνίας. Διαλέξτε το δύσκολο και το διαφορετικό. Είναι εύκολο να καβαλάς ένα μηχανάκι, να παίζεις με το κινητό και να πίνεις ποτά. 

Το δύσκολο είναι να κρυώνεις στην προπόνηση, να χτυπάς και κάθε Κυριακή να μαζεύεσαι σε κύκλο πριν το παιχνίδι και να φωνάζεις δυνατά «Λεωνίδιο».

Σας ευχαριστώ, Καλή Χρονιά!"
 
Σοφοκλής Γιαννούσης

Από: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Μια εξαιρετική προσέγγιση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από έναν εξαιρετικό αθλητή με ήθος και αρχές που αποτελεί πρότυπο για τους μικρότερους ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής με σεβασμό στον αντίπαλο και το παιχνίδι συγχαρητήρια Σόφο αυτό που έγραψες αντιπροσωπεύει όλους εμάς τους ρομαντικούς που βλέπουμε το ποδόσφαιρο έτσι ακριβώς.

Μπράβο Σοφό. Λόγια καρδιάς και αληθινά. Θυμάμαι που σου έπιανα με το χέρι μου το κουτεπιε σου να σου δείξω πως χτυπούν τη μπάλα και είμαι περιφανους που διαβάζω αυτά τα λόγια... Keep walking...

Ωπ.ρομαντικος δεν είναι ο επαγγελματίας.τα μπλέξαμε λίγο.κακυτερα να ήταν ανώνυμο.

Βιάζεσαι φίλε. Δεν ξέρω ποιον χαρακτηρίζεις επαγγελματία και ποιον ρομαντικό αλλά το να γράφεις με όνομα είναι σίγουρα αντρικό. Όπως και αυτά που έχει το θάρρος να γράφει ο Σοφό και να εκφράζεται είναι σίγουρα λόγια και αισθήματα καρδιάς όπως και ένδειξη παιδείας αθλητικής και κοινωνικής...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.