Η απάντηση Λαμπρόπουλου στον Γιαννακούρα και η έλλειψη πολιτικού θάρρους (vid)

Η απάντηση Λαμπρόπουλου στον Γιαννακούρα και η έλλειψη πολιτικού θάρρους (vid)

Ιανουάριος 21, 2020 - 12:16
15 σχόλια

Απάντηση στα όσα τον κατηγόρησε ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας θέλησε να δώσει μέσω του ArcadiaPortal.gr ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Γιαννακούρας σε επιστολή του ανέφερε ότι με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, απεντάχθη το ενταγμένο από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, οδικό έργο «Άνω Βέρβενα-Άνω Δολιανά», ύψους 100 χιλιάδων ευρώ (Δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Λαμπρόπουλος θέλησε, όπως είπε, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να εξηγήσει ακριβώς τι έχει γίνει.

Αναλυτικά είπε:

«Η περιφερειακή αρχή ενέταξε ένα έργο βελτίωσης του δρόμου Δημητσάνα-Ζατούνα –Μάρκου-Μονή Φιλοσόφου προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής πρόσβαση στη Μονή Φιλοσόφου επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό μοναστήρι της Αρκαδίας και γιατί θα έχει κομβικό ρόλο στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση ο 2021 και επειδή οι πάρα πολλοί επισκέπτες της Αρκαδίας, όπως τους ζήσαμε τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φέτος, θα πρέπει να επισκέπτονται τις μονές μας με ασφάλεια.

Στον ίδιο δρόμο έχει δρομολογηθεί δεύτερο έργο που αφορά την αποκατάσταση  των καταπτώσεων βράχων και τεχνικά έργα, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για το ίδιο έργο όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Γιαννακούρας.

Στον σημαντικό αυτόν άξονα εντάξαμε δύο έργα με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Εντάξαμε ένα έργο 500.000ευρώ για τη βελτίωση του Εθνικού δρόμου Τρίπολης-Σπάρτης

Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό και κάτι που ζητούσε η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια τη βελτίωση του δρόμου Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Ελληνικό-Μεγαλόπολη, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ασφαλής πρόσβαση από τη νότια Πελοπόννησο πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών που έρχονται προς τη Γορτυνία.

Για να γίνουν αυτά τα τρία σημαντικά έργα είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις που από λάθος, ελπίζω λέει ο κ. Γιαννακούρας ότι δεν υπάρχουν, γιατί η παρούσα περιφερειακή αρχή δεν κάνει κανέναν προγραμματισμό έργου χωρίς εξασφαλισμένε πιστώσεις.

Για το έργο Δημητσάνα-Στεμνίτσα είναι εξασφαλισμένες, για τα δε άλλα έγινα μία ανακατανομή και κάναμε σαφές στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι απεντάσσουμε ένα έργο  που αφορούσε τον άξονα Μαυρίκι-Γαρέα-Βέρβενα-Δολιανά διότι οι επεμβάσεις στον δρόμο αυτό μπορούν να γίνουν από ένα μεγαλύτερο έργο προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ , προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα υπόλοιπα.

Άρα, κανένα έργο δεν απεντάξαμε, οι επεμβάσεις στον συγκεκριμένο άξονα εντάσσονται στους ενός εκατ. ευρώ έργο.

Αν χρειαστεί επέμβαση παρά ταύτα στον δρόμο Βέρβενα-Δολιανά είμαστε εδώ για να την κάνουμε

Υπάρχουν προτεραιότητες και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι οι τρεις δρόμοι, Εθνικός δρόμος Σπάρτης, ο δρόμος Δημητσάνας-Μονή Φιλοσόφου και Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Ελληνικό  είναι πολύ μεγαλύτερες προτεραιότητες για να αυξηθεί η προσβασιμότητα στην Αρκαδία.

Στον δρόμο Δημητσάνα-Στεμνίτσα υπάρχει ένα τμήμα με κατολισθήσεις αλλά προς το παρόν δεν επεμβαίνουμε εκεί μέχρι να υπάρξει γεωτεχνική μελέτη.

Γιατί ψήφισαν ομόφωνα όλα αυτά τα θέματα ενώ είχαν αντιρρήσεις, από έλλειψη πολιτικού θάρρους;

Γιατί λείπει επί εννέα χρόνια η γεωτεχνική μελέτη στο κομμάτι Δημητσάνα-Στεμνίτσα, μήπως είναι κάποιοι υπεύθυνοι που δεν έγινε τόσο καιρό;

Σε 4,5 μήνες προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε προβλήματα ειδικά για την Αρκαδία που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και που έχει τους χειρότερους δείκτες στην Πελοπόννησο και στην χώρα γενικά, προβλήματα που εκκρεμούν χρόνια.

Κάποτε όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι εκλογές τελείωσαν, στις εκλογές κρίθηκαν η προηγούμενη περιφερειακή αρχή για το τι είχε ή δεν είχε κάνει και εμείς γι’ αυτό που προτείναμε και το οποίο υλοποιούμε τώρα.»

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει πλάνο για το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, έχουν δρομολογηθεί δημοπρασίες και στον άξονα Τρίπολη-Βυτίνα, Τρίπολη-Κακούρι-Πικέρνι, ενώ προγραμματίζονται δημοπρατήσεις στους περισσότερους δρόμους της Γορτυνίας που έχουν τα περισσότερα προβλήματα. Για αποκατάσταση δρομολογούνται δύο σημαντικά έργα στην Κυνουρία, επεμβάσεις στον δρόμο Τρίπολη-Άστρος και Άστρος-Λεωνίδιο, έτσι ώστε να αποκατασταθούν προβλήματα επικινδυνότητας.

Μέσα στο 2020 θα επιδιώξουμε όλα τα επικίνδυνα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, όπως μας τα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, να τα αποκαταστήσουμε, αλλά και τη βατότητα των δρόμων.

Η περιφερειακή αρχή δίνει πρώτη προτεραιότητα στην Αρκαδία αφού είναι και το κέντρο της περιφέρειας

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απάντηση Λαμπρόπουλου στον Γιαννακούρα


15 Σχόλια

Ελλειψη πολιτικου θαρρους κυριε Λαμπροπουλε ειναι οτι δεν εχεται το θαρρος να πειτε οτι οι δρομοι που αναφερεται οπως το Αστρος Λεωνιδιο η Αγιος Πετρος Αστρος κλπ ειναι εργα ενταγμενα απο καποιους αλλους ' Οσο για Δολιανα Βερβενα απενταχή

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΤΩΝΕΙΙΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΙ

Ο δρόμος Τρίπολη-Άγιος Πέτρος και Άγιος Πέτρος -Άστρος που χρειάζεται προωθητήρα γαίων για ασφαλή διέλευση δεν άκουσα τίποτα.Ξέρετε κατοικούν άνθρωποι και στον Άγιο Πέτρο,μεταφέρονται παιδιά με ταξί καθημερινά προς Καστρί για να πάνε στο νηπιαγωγείο και μεγαλύτερα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Τεγέας.Παρακαλώ να τύχουμε της προσοχής σας!!

Φιλε ανωνυμε με 13000 ψήφους ρεκορ δεν πατωνεις και σαν αντιπολιτεση εχω υποχρεωση να ελεγχω

Εχεις και υποχρεωση να ξερεις ορθογραφια ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Γι αυτο λεω πως εισαι ακαταλληλος

ΑΣΥΝΤΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΕ ........ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΗΡΕ 13.000 ΨΗΦΟΥΣ . ΣΕΒΑΣΜΟΣ .

Υπάρχει και στη Μεγαλόπολη επαρχιακό οδικό δίκτυο ξεχασμένο και εγκαταλλειμένο εδώ και κάμποσα χρόνια , γιαυτό θα ασχοληθεί κανείς??

Δεν θα μπω στην ουσία αλλά σε προορισμούς με κόκκορα και γουρνοπούλα οι δρόμοι πρέπει να είναι σένιοι. Ούτε να σε πιάνει λόξυγκας πηγαίνοντας ούτε να ξερνάς γυρίζοντας. Δεν υπάρχουν οπαδικά ή παραταξιακά σε θέματα πασοκικής καθημερινότητας.

21:48 αφού ο κύριος Γιαννακούρας πήρε 13.000...και εσείς δεν έχετε καλό επαρχιακό δίκτυο; Ανυπόστατα πράγματα!

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ - ΞΕΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 8,5 ΧΡΟΝΙΑ . ΕΠΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ . ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ , ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ .

Ευάγγελε απο οσφυοκάμπτες βρίθουμε τράβα ξηφορτώσου μας. Μη μας γεμίζεις με ενοχές και τύψεις που μέσα απο κομματικές γραμμές σε στηρίξαμε για να σταθείς και να ευημερήσει το ουλιστάν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.