Οι προτάσεις της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (pics,vid)

Οι προτάσεις της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (pics,vid)

Ιανουάριος 21, 2020 - 11:03
19 σχόλια

Συνεδρίασε η δημοτική κοινότητα Τρίπολης την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου με μοναδικό της θέμα την συζήτηση επί προτάσεως της «Πράσινες διαδρομές ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» περί λήψης μέτρων σχετικά με κεραίες κινητής τηλεφωνίας πλησίον σχολικών μονάδων, παιδικών χαρών, δημόσιων χώρων και χώρων άθλησης του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Φαρφαράς Γιώργος πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Πράσινες διαδρομές» εισηγητής του θέματος ξεκινώντας την τοποθέτηση του ανέφερε ότι η κατάσταση με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι νεφελώδης και δεν είναι γνωστό αν είναι νόμιμες, θέτοντας το ερώτημα στα μέλη, τι  προέχει, να είναι καλά η υγεία του παιδιού μας, ή να έχει καλό σήμα το κινητό μας τηλέφωνο;

Όπως σημείωσε, με βάση την αρχή της προφύλαξης και επειδή θέλουμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, θέλουμε να απομακρύνουμε τις κεραίες που βρίσκονται κοντά στα σχολεία, ακόμα και αν είναι νόμιμες, είπε ο κ. Φαρφαράς διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Υπάρχει κεραία που κατέβηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη ενώ υπήρχε άδεια και σύμφωνη γνώμη της ΕΕΑΕ, είπε,  θέλοντας να ενδυναμώσει την εισήγηση του, προσθέτοντας ότι  πρέπει να μπουν όρια και να αναθεωρηθούν όρια που έχει βάλει η επιτροπή για την ασφάλεια

Οι προτάσεις που ακούστηκαν από τον κ. Φαρφαρά, για τις 25 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λέγεται ότι υπάρχουν στην Τρίπολη κατά την πρώτη τοποθέτησή του είναι οι εξής:

1.Να βγουν οι  κεραίες δίπλα από τα σπίτια μας και από τα σχολεία και ο  Δήμος Τρίπολης να αναλάβει τα έξοδα εάν θέλει ένας δημότης να προσφύγει κατά των κεραιών.

2.Να βρούμε με ποιο τρόπο θα μπορούν να γίνουν μετρήσεις και να βρούμε αν υπάρχουν κρυμμένες κεραίες.

3. Να γίνει ενημέρωση των πολιτών για τις κεραίες και για τους κινδύνους.

4. Να βρούμε κατά πόσο μπορούμε να εναντιωθούμε στις κεραίες και να βρούμε έναν τρόπο να συνεισφέρουν σε αυτό η κοινότητα και ο δήμος.

5.Έως να γίνει αυτό να ληφθούν μέτρα για να μειωθεί η ακτινοβολία μέχρι να φύγει η κεραία, ίσως με κάποιες μεμβράνες στα τζάμια.

Στην αίθουσα παρευρεθήκαν κάτοικοι από περιοχές που έχουν τοποθετηθεί κεραίες στην Τρίπολη, επιζητώντας την αφαίρεση των κεραιών που απειλούν την υγεία τους.

Η δικηγόρος που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των ασφαλιστικών μέρων , που ζει στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα, είπε ότι έχουν κινηθεί κάνω από 70 πολίτες κατά εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και αναμένουν την  απόφαση από την πρόεδρο πρωτοδικών .

Ο κ. Κωτσίρος Νικόλαος σύμβουλος της κοινότητας από την Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε τις προτάσεις του.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση λέει ότι το σύστημα εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και βάζοντας κεραίες επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών, χωρίς να υπάρχουν ασφαλή όρια έκθεσης σε ακτινοβολία .

»Επιφανείς επιστήμονες αναφέρουν ότι τα ιατρικά ευρήματα είναι ανησυχητικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο συνήγορος του πολίτη εκτιμά ότι οι αποστάσεις δεν πρέπει να είναι μικρότερες. των 300 μέτρων.  Οι κεραίες δεν πρέπει να είναι στον ιστό της πόλης μας, είπε, καταθέτοντας την γραπτή πρόταση του.

»Αιτούμαι να απομακρυνθούν οι γνωστές και άγνωστες κεραίες που βρίσκονται κοντά στα σχολεία και το νοσοκομείο.

Ας ανακληθεί η άδεια που υπάρχει και ο δήμος να  αναλάβει τη στήριξη των πολιτών, τέλος ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για τις κεραίες»

Ο κ. Παράσχος πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης, αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις, έκανε τις δικές του προτάσεις οι οποίες και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από τα μέλη της κοινότητας.

Η πρότασή του αποτελούνταν από δύο σκέλη.

1.Να διοργανωθεί μια εκδήλωση  - ημερίδα για την ενημέρωση πολιτών για την προστασία τους από την ακτινοβολία.

2.Να γίνει έλεγχος των κεραιών που υπάρχουν από μια πιστοποιημένη εταιρία όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , να εντοπιστούν οι παράνομες κεραίες και ύστερα από τον Δήμο να ξεκινήσει οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία για την συμμόρφωση τους ή την  απομάκρυνσή τους.

Τέλος να αναφέρουμε ότι κανείς δεν υπερψήφισε την πρόταση  του κύριου Φαρφαρά, ενώ την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε ο  κ. Κωτσίρος  και ο κ.Κοκκώνης ψήφισε παρών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι προτάσεις της κοινότητας Τρίπολης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας


19 Σχόλια

Τρεις κι ο κούκος. Μυαλά παππούδων. Ο καθε ενας για τους λογους του εκει. Σιγα μην ενδιαφέρεται ο Φαρφαρας περισσότερο για εμας απο οτι εμεις για τον εαυτό μας.

Οι μειονότητες γιατί προσπαθούν να μας επιβάλλουν τι θέλουν και τι οχι? Αγαπάς τα σκυλακια, να τα αγαπάμε ολοι με το ζωρι. Δεν θες αυτοκίνητο αγαπας το ποδήλατο, να κάνουμε και εμείς. Φοβάστε τις κεραιες να τις κατεβάσουμε. Αγαπάτε τους πρόσφυγες να τους αγαπάμε ολοι γιατι είμαστε φασίστες. Παρ όλα αυτα είστε μειονότητες κύριε Φαρφαρα και οι άλλοι!!!

Μόνο και μόνο που λέει να βάζει ο δήμος τα έξοδα για να κινούνται νομικά κάποιοι άλλοι καταλάβαμε με τι άσχετους έχουμε να κάνουμε. Θα σας βάλει ο δήμος να πατε να κάνετε το μάγκα. Τα Ζαρουχλεικα,και το 2003 στην Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΖΩΡΙ ΜΕ ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΜΕ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

κυρία Γκιτάκου σας βρίσκω αδιάβαστη, πάνω από εκατό κεραίες έχουν κατέβει στήν Ελλάδα και μαλιστα σέ συνεργασία μέ τόν δήμο καί τήν Περιφέρεια βλέπε Αλεξανδρούπολη Βόλο Βέλος Κορίνθου ,μόνο στήν Αθήνα έχουν κατέβει 57 κεραιες από το 2003

Αγαπητέ σχολιαστή XRHSTOS δεν νομίζω στο σχολείο να σου έμαθαν να γράφεις μόνο με κεφαλαία. Εκτός κι αν εσύ την ώρα του μαθήματος γκομένιζες. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσεις να το παίξεις πονηρός και να σχολιάσεις κάποιον άλλο, κοίτα να γράψεις όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι, εκτός κι αν δεν ξέρεις ούτε να τονίζεις τις λέξεις. Α, να βάζεις και 'κανα σημείο στίξης που και που. Ξέρεις, εκείνα τα μικρά σημαδάκια μετά τις λέξεις..

ΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΓΚΟΜΕΝΙΖΑ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ .

Το ότι θέλετε να μάθετε ορθογραφία ο ένας τον άλλο στα σχολια του πόρταλ,πραγματικά δεν μπορώ να το ξεπεράσω.

Χρήστο, τα σημαντικά δεν γράφονται με κεφαλαία. Φαντάζομαι στις Πανελλήνιες να μην έκανες τέτοιο λάθος, γιατί θα πήρες κάτω και από την βάση. Πέρα από αυτό, λυπάμαι που βλέπω για άλλη μια φορά περίπτωση ψεκάσματος. Δεν είναι λέει αποδεδειγμένο ότι οι κεραίες δεν βλάπτουν οπότε να κατέβουν! Προφανώς όλες, αφού καμία δεν τηρεί τις ελάχιστες αποστάσεις. Θα βάλουμε μια τεράστια στον Άγιο Θόδωρα που θα εκπέμπει 1.000 φορές μεγαλύτερη ακτινοβολία για να καλύπτει όλη την πόλη. Τότε θα είστε ευχαριστημένοι; Μήπως καλύτερα να καταργήσουμε τα κινητά; Τεχνοφοβία λέγεται αυτό.

Φυσικά δεν λείπουν και οι θεωρίες συνωμοσίας. "Όταν πάει το κράτος και μετράει την ακτινοβολία, το ξέρουν οι εταιρείες και μειώνουν την ένταση!!!" Αυτό υπονοείτε. Αφού είστε τόσοι πολλοί αυτοί που έχετε πρόβλημα με την ακτινοβολία, βάλτε όλοι από κάτι και αγοράστε έναν μετρητή να κάνετε αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Δεν φτάνει που κατηγορείτε τους υπεύθυνους ότι τα παίρνουν, δεν βάζετε το χέρι στην τσέπη ούτε για 5 ευρώ. Μάλιστα έχετε το θράσος να αναφέρετε και ένα κάρο σχολεία ότι συμμετέχουν ενώ στην πραγματικότητα μιλάτε για 5-10 γονείς σε ένα σύνολο 400-500 γονιών ανά σχολείο. Το άσπρο-μαύρο.

Εγώ ο Παύλος ,μην χάσετε αυτό το μοναδικό βιβλίο ,ένα σύγχρονο εγχειρίδιο του φιλελευθερισμού

@08:20 - Άσε τα προχωρημένα βιβλία και ασχολήσου με τα βιβλία γλώσσας της Α' και Β' δημοτικού. Επικεντρώσου στα σημεία στίξης. Σου βάζω δύσκολα, το ξέρω, αλλά με προσπάθεια νομίζω θα τα καταφέρεις. Ψεκασμένος και εσύ;

Τα βιβλία Α και Β δημοτικού τα έχω και τα είχα αγοράσει από τον τηλέβιβλιοπώλη που μας έσωσε ,και εσυ θαυμάζεις και προσκυνάς ,τον μεγάλο Αδωνη

Όσο πιο κοντα στα κινητά μας ειναι η κεραία Βάσεως (αυτή η ψηλή και ογκώδης) τόσο καλύτερο σήμα έχει το κινητό που έχουμε πάνα και κοντά στο σώμα μας, άρα τοσο λιγότερο ακτινοβολούμαστε εμείς. Το πρόβλημα το έχουμε στα χέρια μας και μειώνεται οσο καλύτερο σήμα έχει. Αυτό προκύπτει (για τους δύσπιστους) διαβάζοντας το manual σχετικά με την εξοικονόμηση μπαταρίας του κάθε κινητού. Λιγότερη ισχύ εκπομπής λιγότερη καταναλωση μπαταρίας. Αν δεν θέλουμε κεραίες να μην έχουμε κινητά.

Παύλο όταν 300 άτομα απο Σέχι καί 70 από Αγ-Τρύφωνα έχουν υπογράψει νά φύγουν οι κεραίες από τις περιοχές τους τί σημαίνει γιά σένα όταν το ακούς ότι αυτοί δέν έχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο τί δέν καταλαβαίνεις η κάνεις ότι δέν καταλαβαινεις.........

Και ο Σώρας γεμίζει τις αίθουσες και λέει ότι λέει... Θα τον κάνουμε πρωθυπουργό;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.