Μηδενική ανοχή στους παραβάτες του αντικαπνιστικού - 2.000 ευρώ πρόστιμο σε λέσχη καπνιστών

Μηδενική ανοχή στους παραβάτες του αντικαπνιστικού - 2.000 ευρώ πρόστιμο σε λέσχη καπνιστών

Ιανουάριος 20, 2020 - 17:30
5 σχόλια

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που θεωρούν ότι χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας μπορούν να τα εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν λέσχες καπνιστών. Έτσι, το πρώτο πρόστιμο σε λέσχη καπνιστών επιβλήθηκε στην Πλάκα.

«Ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα δείξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα και δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου. Η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί δεν πρόκειται να ανεχθούν συμπεριφορές εκφοβισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ανάμεσα στα άλλα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης τύπου κλάμπ. Ο χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.


5 Σχόλια

Έχουμε και στην Τρίπολη τέτοια εξυπνοπούλια που έχουν κάνει την -περιμετρικά κλειστή- ταράτσα καπνιστήριο

Τι μηδενική ανοχή αφού παντού καπνίζουν. Ούτε τον αντικαπνιστικό δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε.

Αυτό το πράγμα πάντως με το τσιγάρο και τον αντικαπνιστικό νόμο, μόνο στην Ελλάδα πρέπει να συμβαίνει. Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζεται ανελλιπώς, χωρίς να γκρινιάζει κανένας καταστηματάρχης, κανένας πελάτης και κανένας πολίτης. Ακόμα και οι ούγκανοι οι τούρκοι τον εφαρμόζουν κανονικά και με το νόμο. Μόνο οι έλληνες είναι οι κλανόμαγκες που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την υγεία των συμπολιτών τους και προσπαθούν να βρουν πατέντες για να καπνίσουν, παρανομώντας και θέλοντας να δείξουν ότι είναι υπεράνω νόμων και κανόνων. Πραγματικοί κλανόμαγκες, όμως..

13:15 γεια σου ρε αγαπούλα με τα ωραία σου! Μαζί σου. [Απορία: γιατί δεν υιοθετείς το ψευδώνυμο, ώστε να μη σου τη λένε πως γράφεις ανώνυμα; Και μην το ψάχνεις... ό,τι κι αν ισχυριστείς, δεν κρύβεσαι...]

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.