Ακατάλληλες οι παιδικές χαρές στην Τρίπολη - Πότε θα ανακατασκευαστούν

Ακατάλληλες οι παιδικές χαρές στην Τρίπολη - Πότε θα ανακατασκευαστούν

Ιανουάριος 16, 2020 - 14:10
10 σχόλια

Κατά γενική ομολογία η εικόνα που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές στην Τρίπολη είναι απογοητευτική.

Τα σπασμένα όργανα, οι ακατάλληλες κούνιες και οι επικίνδυνες τσουλήθρες  συνθέτουν ένα σκηνικό που σίγουρα δεν τιμά κανέναν.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που γονείς μας κοινοποιούν εικόνες με κατεστραμμένα όργανα που είναι επικίνδυνα για τα παιδιά που επιζητούν λίγα λεπτά ξεγνοιασιάς.

Όπως και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε την κακή κατάσταση στην οποία είναι μια σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένη παιδική χαρά στο κέντρο της Τρίπολης στην Στοά Αθανασιάδη. Ξύλα παρατημένα πάνω στις κούνιες, κατεστραμμένο  δάπεδο και όπως μας αναφέρει αναγνώστρια, ανήλικοι που καπνίζουν κρυμμένοι κάπου ανάμεσα στα παιχνίδια.

Η φθορά του χρόνου, η κακή συντήρηση και όχι μόνο, έχουν καταντήσει τους χώρους αναψυχής σχεδόν στο σύνολό τους ακατάλληλους.

Να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή του κ. Τζιούμη σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου, εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές και δεν έχουν πιστοποίηση.

Η  πρόταση αυτή όμως απορροφήθηκε αφού τα μέλη των μειοψηφιών ζήτησαν το θέμα να αποσυρθεί και να μην κλείσουν μαζικά όλες οι παιδικές χαρές.

Να αναφέρουμε ότι γονείς και κηδεμόνες έχουν στραφεί νομικά κατά του δήμου Τρίπολης, ως ο αρμόδιος για την λειτουργία των παιδικών χαρών, μιας και το παιδί τους έχει τραυματιστεί.

Αίτημα των δημοτών και των επισκεπτών είναι να ανακατασκευαστούν άμεσα οι παιδικές χαρές για να λάβουν πιστοποίηση και να είναι απόλυτα ασφαλής και φιλικές για τα παιδιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι μελέτες για την βελτίωση των παιδικών χαρών του δήμου έχουν ολοκληρωθεί και έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα γίνει και ο διαγωνισμός.

Επόμενο βήμα για τη δημοτική αρχή είναι να βρεθεί ανάδοχος και να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες ανακατασκευή των 16 παιδικών χαρών στον δήμο Τρίπολης.


10 Σχόλια

Ντροπη ντροπή ντροπη. Να μην μπορουμε να βγαλουμε τα παιδια μας στην παιδικη χαρα. Τραγική η κατάσταση. Η χειροτερη πόλη. Αλλα που χρονος να ασχοληθουμε με αυτο. Ειχαμε τα Χριστούγεννα να ασχοληθουμε τωρα θα εχουμε το καρναβαλι μετα το Πασχα κλπ κλπ κλπ για παιδικες χαρες τίποτα. Τα καναλια πρεπει να φωναξουμε να δουνε τα ρεζιλια μας

@16:31 @ 16:44 Εδώ δεν τις έφτιαξαν 3,5 χρόνια ο Σμυρνιωτάκος και 5 ο ψεμματο-Παυλής, περιμένετε να φτιαχτούν μέσα σε 5 μήνες ή νομίζετε ότι φτιάχνονται έτσι, για πλάκα, όποτε γουστάρει και καπνίζει στον καθένα μας; Πρέπει να ακολουθηθούν και άποιες διαδικασίες, δεν είναι τσιγάρα πάω στο περίπτερο παίρνω ένα πακέτο και ξεμπέρδεψα

19:27 προφανώς ετσι ειναι συμφωνώ ειμαι ο 16:44 συμφωνω δεν ειπα οτι φταει τωρα οποιος ειναι 5 μηνες. Για να φτασουν σε αυτο το χαλι ειναι χρονια πριν...απλά σε καθε νεα αλλαγη( στην προκειμένη περίπτωση δήμαρχος) ελπιζουμε σε κατι καλύτερο. Πραγματικά ελπιζω οτι ο νεος δήμαρχος να κανει κατι για αυτο γιατι ειναι στα πιο σημαντικά θεματα της πόλης..και ενας λογος να λεμε οτι κατι εκανε επιτέλους καποιος

Και γι αυτό δεν τους ψηφίσαμε. Για να δούμε την νέα δημοτική αρχή θα κάνει κάτι??????? Μέχρι τότε υπομονή

Μην ανησυχειτε θα τα φτθαξει ο Λαγός και ο κανελοπουλος ολα!!!! Χα χα χα•••••••• Πιο πολύ αχρηστοι δεν θα υπαρχουν!!!

Και να τα φτιάξουν είνα δώρο άδωρο γιατι δεν χάλασαν από τη χρήση. Τις κατέστρεψαν. και πάλι θα τις καταστρέψουν. πρέπει λοιπόν βέβαια να τις φτιάξουν αλλα να μεριμνήσουν για την προστασία τους με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο σκεφτούν.

@09:12 - Έχεις απόλυτο δίκιο. Κάθε βράδυ συχνάζουν στις παιδικές χαρές μαθητές γυμνασίου και λυκείου και προκαλούν από μικρές φθορές έως σημαντικές ζημιές. Όσο δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα, τα λεφτά που δίνονται για τις παιδικές χαρές πάνε σε βαρέλι δίχως πάτο. Η τοπική αστυνομία όμως μας έχει αποδείξει ότι δεν έχει την διάθεση/ικανότητα να κόβει 20-30 κλήσεις την ημέρα και να παίρνει 10-20 πινακίδες ημερησίως, ώστε να λυθεί το απλούστατο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης. Σιγά μην μπορέσει/ασχοληθεί να πιάσει τους πιτσιρικάδες που βανδαλίζουν. 2020 και συζητάμε τα αυτονόητα...

Αφου οταν νυχτώνει μπαίνουν μέσα οι σκυλοφιλοι με τα ζωντανα τους… (αχ!!! Το κακομοιρο το ζωντανο να παιξει εδώ που είναι περιφραγμενος ο χωρος….. και ας αφοδευει εκει που αυριο θα παιζουν παιδακια… και ας δαγκωνει οτιδηποτε πλαστικο) Μετα εχουν σειρα τα αναρχοαπλυτα ουγκανα να σπασουν τα υπολοιπα..( πιτσιρικάδες με κουκούλες , μουσική ραπ στο κινητό και τα σπαμε για αντίδραση γιατι σπιτι μαλωνει η μαμα ου μπαίνουμε μεσα με τα π απουτσια) Άνθρωποι πρεπει να γίνουμε… δεν φταιει κανένας τζιουμης και κανενας παυλης…..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.