Τα χιονολάστιχα του Καραμανλή

Τα χιονολάστιχα του Καραμανλή

Ιανουάριος 18, 2020 - 18:34
10 σχόλια

Ω, παίδες Αρκάδες, Αθηναίοι και γενικώς, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά θα μας κάνει Σουηδία το υπουργείο Μεταφορών. Ο φωστήρ που ηγείται του υπουργείου, της γνωστής οικογενείας, προτείνει, λέει, να γίνει υποχρεωτική στη χώρα μας η χρήση των χιονολάστιχων τον χειμώνα.

Για να μην ταλαιπωρούμαστε, βρε αδερφέ, με το βάλε - βγάλε τις αλυσίδες.

Για να μην κολλάνε αι εθνικαί και επαρχιακαί οδοί, με το που ρίχνει πέντε πόντους χιόνι.

Πώς είπατε; Να σας πω τι είπε ο φωστήρ:

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε. που ακόμα έχουμε το σύστημα των αντιολισθητικών αλυσίδων. Όταν πάμε σε έναν αυτοκινητόδρομο και πρέπει να βάλουμε αλυσίδες, πρέπει να σταματήσουμε, να τις βάλουμε, να τις βγάλουμε. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που είχαμε το πρόβλημα στη Μαλακάσα. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι ότι άλλες χώρες της Ευρώπης και άλλες χώρες των βαλκανίων με κατά κεφαλήν εισόδημα χαμηλότερο της Ελλάδος έχουν νομοθετήσει τα χιονολάστιχα για συγκεκριμένο διάστημα».

Ω, υπουργέ, δεν είμεθα ούτε Σουηδία ούτε Γερμανία για να έχουμε χιόνια πέντε και έξι και βάλε μήνες τον χρόνο. Εδώ είναι Ελλάδα, χώρα μεσογειακή. Όπου χρειάζονται χιονολάστιχα στην Ελλάδα, δεν είναι ηλίθιοι οι οδηγοί, τα φοράνε. Είστε σίγουρος ότι όλη η ΕΕ φοράει υποχρεωτικά χιονολάστιχα;.. Ας πούμε, και η Μάλτα;..

Βάλτε και υποχρεωτικά παγοπέδιλα στους πεζούς.

Για την υποχρέωση των αυτοκινητοδρόμων που τους έχουμε χρυσοπληρώσει να κρατάνε τους δρόμους ανοιχτούς, αβαβά, κύριε υπουργέ...

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Αγαπητέ αρθρογράφε, που μαγαρίζεις το όνομα του Σωκράτη, με 5 πόντους χιόνι να περάσει το εκχιονιστικό να κάνει τι; Να ξηλώσει την άσφαλτο; Δεν έχεις ιδέα από δρόμο με χιόνι, κάνεις και πνεύμα κιόλας. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Σε δρόμο που χιονίζει, αν έχει πιάσει 5-10 πόντους χιόνι, τίγκα στα αυτοκίνητα, σε μια μικρή ανηφόρα θα κολλήσουν τα 4/5. Ακόμα και να μπορούσε να περάσει το εκχιονιστικό, που δεν μπορεί, δεν σου καθαρίζει τον δρόμου τελείως. Δεν είναι σκούπα. Τα χοντρά παίρνει. Πάλι πρόβλημα μένει κάτω αν έχεις καλοκαιρινά. Με καλοκαιρινά ελαστικά δεν πας με χιόνι πουθενά.

Η μόνη σοβαρή αντιμετώπιση είναι όταν υπάρχει πρόβλημα σε δρόμο με χιονόπτωση, αρκετά πιο πίσω να σε σταματάει η τροχαία και να αφήνει μόνο όσους έχουν χειμερινά ελαστικά. Οι υπόλοιποι μεταβολή και πάλι σπίτι τους. Ότι γίνεται στους δρόμους για τα χιονοδρομικά, που και εκεί έχουμε Ελληνάρες με ταρζανιές. Να επιβληθούν τα χειμερινά με το ζόρι σε όλους δεν παίζει. Να παίρνεις πρόστιμο όμως όταν βρεθείς σε δρόμο με χιόνι και τον κλείσεις γιατί "φοράς" καλοκαιρινά, μια χαρά παίζει. Δεν έχεις χειμερινά ελαστικά και χιονίζει; Κανένα πρόβλημα κάτσε σπίτι σου αλλιώς πρόστιμο.

Ο Παύλος είναι ένας εργένης γερομπαμπαλης ένα μοναδικό καλούπι του ξερόλα και του παντογνώστη ,έχοντας τον τελευταίο λόγο για όλα .Πιστος στις πολιτικές του ιδέες και χειρότερος ουτοπιστης και από τους κομμουνιστές !Όλη την ημέρα απαντάει σε ολους στο portal αλλά από την άλλη λέει ότι δουλεύει σκληρά .Αγαπημένες του λέξεις αργόμισθε τεμπελακο και Συριζοπουλο . (Αποσπάσματα από το βιβλίο ΕΓΩ Ο ΠΑΥΛΟΣ των εκδόσεων αδούλωτη φιλελεύθερη ουτοπία )

Η ηλιθιότητα στο μεγαλείο τής....χιονολαστιχα & πράσινα άλογα ! Αντί να είναι σε πραγματική πλήρη εγρήγορση πάλι φταίει ο πολίτης των 600 € που δεν έβαλε χιονολαστιχα στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη ! Αυτός ο άνθρωπος θεωρείται υπουργός....τρομάρα τού !!!

Μεγάλες αντιδράσεις στο Τwitter προκάλεσε η φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή «τζούνιορ», μαζί με την Ελίζα Βόζεμπεργκ, στο αυτοκίνητο του πρώτου, που όχι μόνο δεν φορούν ζώνη ασφαλείας, αλλά φαίνεται να έχει τοποθετηθεί και ειδική εφαρμογή στη θέση της ζώνης ώστε να μην ακούγεται ο ενοχλητικός θόρυβος που εκπέμπεται όταν ξεχνάς να την φορέσεις. Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου με πολύ αυστηρά σχόλια για τον βουλευτή Σερρών, που επεδείκνυε έτσι τη μη συμμόρφωσή του με τον νόμο, αν και είναι τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας.

Και ανάγκασε τον βουλευτή να δώσει διευκρινίσεις. Αλλά και να ζητήσει συγγνώμη, παραδεχόμενος το λάθος του, και να στείλει -αυτή τη φορά- το σωστό μήνυμα. Με την ασφάλεια στον δρόμο δεν πρέπει να παίζουμε. Ενώ στην ίδια ανάρτηση σημειώνει ότι οποιαδήποτε εξήγηση για τη φωτογραφία θα ακουστεί σαν δικαιολογία και δεν το θέλει. (Αλλά ο παυλακης ο μπαγλαμάς του portal σαν γνήσιο κομματόσκυλο με παρωπίδες επικροτεί τος μπαρούφες του μπουλη 2 ,για τα χιόνολαστιχα ενώ αν τα έλεγε αυτά Συριζοπουλο Βουλευτής θα χτυπιόταν γράφοντας για την ηλιοφάνεια στην πατρίδα μας .Ουστ ρε νούμερο

@Παύλος Θεοδωρακ. - Η χώρα με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη έχει χειμώνα, δεν είναι Σαχάρα. Μάθε επίσης ότι η Ελλάδα είναι η 3η πιο ορεινή χώρα της Ευρώπης. Στην εθνικό οδό Αθηνών-Λαμίας σε 2-3 σημεία έχει συχνά κάθε χειμώνα χιονόπτωση και χιονόστρωση. Ακόμα και με 1-2 πόντους χιόνι-γλίτσα κάτω, που δεν μπορεί να καθαρίσει κανένα εκχιονιστικό, τα αυτοκίνητα/φορτηγά με καλοκαιρινά ελαστικά θα κολλήσουν/γλιστρήσουν. Με καλοκαιρινά ελαστικά δεν πας πουθενά. Δεν συμφωνώ στο να είναι αναγκαστική η χρήση τους. Πρόστιμο όταν κλείσεις δρόμο με καλοκαιρινά και απαγόρευση κυκλοφορίας σε χιόνια.

@Ελλήνων... - Γνωρίζω πράγματα γιατί σε αντίθεση με εσένα προφανώς, απολαμβάνω τον καπιταλισμό. Στα βουνά, στις θάλασσες, στα αστικά κέντρα, στα σχόλια του διαδικτύου, οπουδήποτε. Η κριτική στο πρόσωπο και όχι στις απόψεις είναι το πρώτο βήμα προς τον φασισμό και την βία. Να το προσέξεις...

@19:15 - Ναι ξέχασα, οι φιλελεύθεροι είναι φασίστες...Εσείς που κάνετε κριτική στο πρόσωπο και όχι στις απόψεις είστε τα αγγελουδάκια της αριστεράς. Γύρνα και από το άλλο πλευρό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.