Συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης

Συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης

Ιανουάριος 20, 2020 - 13:12
4 σχόλια

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το πρωί στο Τριμελές Πρωτοδικείο Τρίπολης ξεκίνησε η εξ αναβολής δίκη για υπεξαίρεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για μια υπόθεση με έντονη οσμή σκανδάλου, που έχει απασχολήσει τους δημότες.

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Δ. Παυλής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, η κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου, πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, κατηγορείται ότι υπό την ιδιότητά της κατά το χρονικό διάστημα από 2.11.15 ως 31.10.17, με πράξεις της παρέβη με πρόθεση το καθήκον της με σκοπό να αποκομίσει παράνομο όφελος.

Ο πρώην πρόεδρος Αναστάσιος Τσούκας και η υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης Ρούλα Τυροβολά κατηγορούνται για σωρεία παράνομων εισπράξεων μεγάλων ποσών, για ιδιοποιήσεις ποσών από λογαριασμούς της Επιχείρησης, για πληρωμές χωρίς παραστατικά, για επιταγές τα χρηματικά εντάλματα των οποίων δεν συνοδεύονταν από παραστατικά.

Σε αυτή τη συνεδρίαση εξετάστηκε από το προεδρείο και από τους δικηγόρους υπεράσπισης μία μάρτυρας, αφού λίγο πριν τις 12:00 το δικαστήριο διέκοψε, λόγω κολλήματος των δικηγόρων.

Η μάρτυρας κατέθεσε υπέρ της κυρίας Τυροβολά, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σύμφωνα με την πεποίθησή της, η δίκη δεν αφορά το ξεκαθάρισμα της ΚΕΔΗΤ, αλλά μόνο τη θητεία του κ. Τσούκα επισημαίνοντας ότι και στην προηγούμενη διοίκηση επί Κοκκινάκου υπήρξε «τρύπα».

Όπως ακούστηκε και στο δικαστήριο η συγκεκριμένη μάρτυρας πριν μερικά χρόνια ήταν μάρτυρας, όχι υπεράσπισης, αλλά κατηγορίας της κατηγορουμένης κυρίας Τυροβολά, σε υπόθεση που είχε να κάνει με ατασθαλίες στο δημοτολόγιο του δήμου Τρίπολης.

Να αναφέρουμε ότι από εκείνη την υπόθεση η κυρία Τυροβολά έχει καταδικαστεί με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης  για υπεξαίρεση και παραποίηση δημόσιων εγγράφων και είχε απολυθεί από τον δήμο.

Η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του προεδρείου αφού η ίδια είχε κληθεί από τον τότε πρόεδρο κ. Τσούκα στην ΚΕΔΗΤ για να μιλήσει μαζί του, με την πρόεδρο να αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάρτυς μας παρουσιάσατε μία γενική εικόνα και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα , πείτε μας αν γνωρίζετε τι γινόταν στην ΚΕΔΗΤ

Η μάρτυρας ανέφερε ότι δεν γνώριζε και ότι δεν γνώριζε και ποια ήταν η σχέση του κ. Τσούκα και της κυρίας Τυροβολά στο γραφείο, όπου συνυπήρχαν.

Να αναφέρουμε ότι η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

 

 


4 Σχόλια

η γνωστή κατήγορος πήγε μάρτυράς τώρα ... τι άλλο θα δούμε ΕΛΕΟΣ βρε παιδιά με το σανό της κας Γι........

Όταν μπαίνω στο portal και δεν βλέπω σχόλια να βρίζει τον κόσμο... ξέρω ότι έχει δικαστήριο η ρου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.