Τρίπολη: Σκουπιδότοποι τα πεζοδρόμια... (pics)

Τρίπολη: Σκουπιδότοποι τα πεζοδρόμια... (pics)

Ιανουάριος 19, 2020 - 09:01
10 σχόλια

Με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην Τρίπολη, όταν ένας κύριος έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτί, το τσαλάκωσε και το πέταξε στον δρόμο, ενώ σε αυτόν τον δρόμο μικροί κάδοι υπάρχουν κάθε δέκα μέτρα, μια αναγνώστρια μας έστειλε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και σχολιάζει:

«Όσους κάδους και να τοποθετήσει ο Δήμος, όσο συχνά και να περνούν οι οδοκαθαριστές, μυαλό δεν βάζουμε στην Τρίπολη. Οι φωτογραφίες είναι από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου και από την οδό Καλαβρύτων. Σακούλες πεταμένες, κουτάκια μπίρας στο πεζοδρόμιο ενώ οι δύο κάδοι είναι άδειοι, χαρτιά και περιτυλίγματα στον δρόμο. Απαράδεκτη η κατάσταση στην πόλη,, γιατί οι πολίτες δεν σέβονται τίποτα. Ένας κύριος περίπου 50 ετών καθώς περπατούσε το απόγευμα της Πέμπτης στον πεζόδρομο της Τάσου Σεχιώτη με τη συντροφιά του, έβγαλε ένα κομμάτι χαρτί από την τσέπη του και αφού είδε ότι του ήταν άχρηστο το πέταξε κάτω, ενώ στον δρόμο υπάρχουν παντού κάδοι. Δεν θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι σε αυτή την πόλη;..».

Τα δικά μας σχόλια, περιττά...

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Τρίπολη: Σκουπιδότοποι τα πεζοδρόμια, σγκαρτσόβλαχοι οι κάτοικοι της πόλης. Αλλά τι να περιμένεις από απολίτιστους και αμόρφωτους, που πετάνε στο δρόμο το πακέτο από τα τσιγάρα όταν ο κάδος είναι ακριβώς δίπλα τους ή στους μπλε κάδους ανακύκλωσης και στις καμπάνες που είναι μόνο για γυαλί πετάνε οργανικά και κάθε λογής απορρίμματα; Κατά τα άλλα, το χριστουγεννιάτικο χωριό και το παγοδρόμιο τους μάρανε..

Δίκιο έχεις αλλά το χάνεις, γιατί η μόνη σου έγνοια είναι να κάνεις συμψηφισμούς και να αθωώσεις τους φίλους σου στο Δήμο που απέτυχαν τα Χριστούγεννα... ο αγαπούλας είσαι;

VIVA MEXICO!!!!

@09:58 - Σκαρτσίβλαχοι είναι σε όλη την Ελλάδα. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι παντού. Πήγαινε μια βόλτα στην Αθήνα να δεις βρώμα και δυσωδία. Παντού τα ίδια χάλια είναι.

13:07 Από πού ακριβώς προκύπτει ρε λεβέντη ότι αθωώνω κάποιους στο δήμο και μάλιστα τους "φίλους" μου; Από το γεγονός ότι παντελώς απαίδευτοι περβαλλοντικά κάτοικοι ενδιαφέρονται μόνο για "άρτον και θεάματα", χωρίς καλά-καλά οι ίδιοι να γνωρίζουν (μετά από τόσα χρόνια) πώς να κάνουν σωστά ανακύκλωση; Τι σχέση έχει η δημοτική αρχή με το ότι υπάρχουν συνδημότες σου που πετάνε οργανικά απορρίμματα στις καμπάνες που είναι μόνο για γυαλί; Για εξήγησέ το μου λίγο, γιατί είμαι περίεργος να μάθω..

16:49 προκύπτει από το γεγονός ότι κλείνεις το σχόλιό σου με αναφορά στο άσχετο θέμα του παγοδρομίου και του χωριού... εσύ ανακάτεψες τη δημοτική αρχή... όχι εγώ

18:25 Επειδή το κούρασες πολύ, ξαναδιάβασε τι γράφω στα σχόλιά μου και ίσως ξεκολλήσει το μυαλό σου και καταλάβεις τι θέλω να πω. Το παράδειγμά μου αποκαλείται συνήθως και "τρόπος του λέγειν"..

Εγώ που κάνω ανακύκλωση και δεν πετάω σκουπίδια, μπορώ να μιλάω για παγοδρόμιο και χριστουγεννιάτικο χωριό; Στις άλλες πόλεις που δεν γίνεται σωστή ανακύκλωση γιατί είχαν παγοδρόμιο και χριστουγεννιάτικα χωριά της προκοπής; Δείχνεις κομπλεξισμό για τους Τριπολιτσιώτες. Ναι, πράγματι υπάρχει γενικά μια κακή συμπεριφορά αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Πάρα πολλοί προσπαθούν και κάνουν ανακύκλωση και δεν πετάνε σκουπίδια οπουδήποτε. Ακόμα περισσότερο, το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αλλά πανελλήνιο. Στην τελική ας έβαζε για δήμαρχος στην Κουρσεβέλ ο Κωστάκης αν του φαίνονται βλάχοι οι Τριπολιτσιώτες.

08:53 Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά τι γίνεται στις άλλες πόλεις, αλλά στη δική μου. Και ναι, δείχνω κομπλεξισμό στους Τριπολιτσιώτες εκείνους που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μου (και τη δική σου ενδεχομένως) ενώ μπορούν να κάνουν απλά πράγματα. Αλλά δεν θέλουν. Γιατί δεν έχουν μάθει. Και γιατί δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να μάθουν, γιατί πολύ απλά έτσι τους γουστάρει. Δεν λέω γι' αυτούς που προσπαθούν, αλλά για εκείνους που προκλητικά αδιαφορούν. Αν εσένα σου αρέσει αυτό, δικαίωμά σου. Εμένα όμως όχι κι έχω κάθε δικαίωμα να το επισημάνω. Καλή σου μέρα..

@10:17 - Κάνω ανακύκλωση πάνω από 10 χρόνια. Σκουπίδι δεν έχω πετάξει ποτέ από τότε που είδα, μικρό παιδί, τα ξαδέρφια μου από την Αμερική να μαζεύουν τα σκουπίδια ακόμα και στο αυτοκίνητο. Τότε άνοιγαν όλοι το παράθυρο και τα πέταγαν έξω. Φυσικά και κράζω όσους πετάνε σκουπίδια και όσους δεν κάνουν ανακύκλωση. Όμως δεν είναι θέμα Τριπολιτσιώτη/Ναυπλιώτη/Τρικαλινού. Παντού η ίδια παιδεία υπάρχει. Σε όσες πόλεις έχω πάει στην Ελλάδα και έχω πάει σε πολλές, την ίδια νοοτροπία βλέπω. Το να γενικεύουμε εναντίων όλων των πολιτών μιας πόλης είναι λάθος/άδικο. Φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.