Ο Κ. Μπεντεβής για τη Διάσκεψη του Βερολίνου: Μπαίνουμε σε βαθιά και επικίνδυνα νερά

Ο Κ. Μπεντεβής για τη Διάσκεψη του Βερολίνου: Μπαίνουμε σε βαθιά και επικίνδυνα νερά

Ιανουάριος 19, 2020 - 13:45
1 σχόλια

Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Μπεντεβής σχολίάζει τις παραμέτρους της Διάσκεψης του Βερολίνου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος, χωρίς την παρουσία της Ελλάδας. Ο κ. Μπεντεβής κάνει λόγο για αδυναμία της Ευρωπα'ϊκής Ένωσης να στηρίξει τα ίδια τα θεμέλιά της. Ο κ. Μπεντεβής αναφέρει:

Οι εξελίξεις στη Μεσόγειο και η σύσκεψη του Βερολίνου μου θυμίζει και με υποχρεώνει να θυμηθώ (ιστορικά , χωρίς να τα έχω ζήσει ) δεδομένα που δυστυχώς δεν άλλαξαν με το χρόνο .

Η Γερμανία δεν καλεί τους φυσικούς γείτονες της Λιβύης όπως είναι η Ελλάδα αφήνοντας να εννοείται εμμέσως η προτίμηση της στην διάθεση της Τουρκίας . Αντίθετα η Γαλλία ξεκάθαρα πέρνει θέση στέλνοντας αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο μαζί με μια ελληνική φρεγάτα .

Οι υπόλοιπες μεγάλες «δυνάμεις» κι αυτές εμμέσως έχουν ταχθεί υπέρ μιας ειρηνικής λύσης και ενάντια σε μονομερείς κινήσεις όπως αυτή της Τουρκίας .

Αν δείτε τις συμμαχίες του πρώτου και του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου είναι εμφανές ότι επαναλαμβάνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Αυτό όμως είναι αδυναμία της ευρωπαϊκής ένωσης που δε μπορεί να εκφράσει ένα εννιαίο δόγμα εξωτερικής πολιτικής παρά μόνο σε ανακοινώσεις . Αν υπήρχε εννιαίο και σταθερό δόγμα εξωτερικής πολιτικής θα έπρεπε στη συνάντηση του Βερολίνο να ήταν παρόντες μόνο εκπρόσωποι της Ε.Ε και όχι Επι μέρους εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κρατών . Να μην πω ότι έπρεπε η συνάντηση να γίνει στις Βρυξέλλες.

Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί μια αντιευρωπαϊκή πολιτική εκ μέρους των διοργανωτών που φυσικά δυναμιτίζει τα θεμέλια της ένωσης .

Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομικά ενωμένη όπως βολεύει κάποιους που ομόφωνα επιβάλλουν μνημόνια σε όποιον παρεκτρέπεται από τους κανόνες , η Ευρώπη απαιτεί και γενικότερη κεντρική πολιτική ώστε να αποδείξει στους λαούς της ότι δεν είναι μόνο αριθμοί και οικονομικά δεδομένα .

Θεωρώ χαστούκι την συνάντηση του Βερολίνου όχι στην Ελλάδα που σαφέστατα η Γερμανία δε θέλει να ακουστεί στο τραπέζι η άποψη της , αλλά για την ευρωπαϊκή ένωση και το μέλλον της . Δε γίνεται όταν μοιράσουμε λεφτά να πρέπει να ταυτιζόμαστε όλοι στον κανόνα και όταν έχουμε άλλο θέμα να κάνει ο καθένας ότι θέλει .

Η άσκηση του βέτο που ανέφερε ο πρωθυπουργός θεωρώ ότι αποτελεί μονόδρομος και επιτακτική θέση σε οποία απόφαση του Βερολίνου χωρίς την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών κρατών .

Αν δεν μπουν φράγματα σε τέτοιες αντιευρωπαϊκές πολιτικές των μεγάλων δυστυχώς θα κλονιστεί το ευρωπαϊκό πνεύμα και η ευρωπαϊκή πορεία. Κακό αυτό βέβαια αλλά όχι μόνο για τους μικρούς αλλά για όλους και ιδιαίτερα γι αυτούς που παράγουν και θέλουν να πουλήσουν προϊόντα τους. Αν η ευρωπαϊκή ένωση δε μπορεί να εκφραστεί ομόφωνα υπέρ του δικαίου και του σωστού τότε μπαίνουμε σε βαθιά και επικίνδυνα νερά.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο Σάμιουελ Τζόνσον έχει από αιώνες επισημάνει ότι ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων. Αραγε για τους γιατρούς τι γνώμη θα εξέφραζε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.