Τρίπολη: Οι θαμώνες με τα μπιμπερό

Τρίπολη: Οι θαμώνες με τα μπιμπερό

Ιανουάριος 15, 2020 - 12:04
47 σχόλια

Λίγους μήνες ζωής μετράει ο αντικαπνιστικός νόμος. Με τον οποίον συμμορφώνονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι πολίτες. Προσωπικά, θεωρώ τη συμμόρφωση αυτή πολύ ελπιδοφόρα για το μέλλον μας. Έστω κι αν έγινε με το «μαστίγιο», δηλαδή με τον φόβο των αυστηρότατων προστίμων που έχουν θεσπιστεί.

Εκτός από το προφανές, τα καθαρά από καπνό μαγαζιά, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχει φέρει και μια ευχάριστη αλλαγή, πολύ σημαντική: Οι γονείς παίρνουν τα παιδιά τους μαζί στις εξόδους τους.

Κυριακή μεσημέρι, Ιανουάριος και κρύο. Βγαίνεις με την παρέα σου για φαγητό. Και συνειδητοποιείς ότι στο εσωτερικό των εστιατορίων χαίρονται το μεσημεριανό τους φαγητό με την οικογένειά τους μικρά παιδιά -ως και μωρά στο καρότσι τους με το μπιμπερό στο χέρι. Κάτι που, ασφαλώς δεν έβλεπες νωρίτερα.

Διότι μέσα στα γεμάτα κάπνα μεζεδοπωλεία, καφέ και εστιατόρια, ποιος θα έπαιρνε το παιδί του μαζί στην έξοδο;

Αλλάζει η γεωγραφία, λοιπών, των θαμώνων των καταστημάτων στην πόλη μας, αλλά και σε όλη τη χώρα, λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Αλλάζει σε έναν βαθμό και η πελατεία των φαγάδικων, κυρίως, οι ιδιοκτήτες των οποίων ενδεχομένως προσαρμόσουν τα μενού τους για να είναι πιο «φιλικά» και ελκυστικά στα παιδιά που πλέον συνοδεύουν τους γονείς τους στις εξόδους τους.

Μία παρέμβαση φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή όλων μας. Και η συγκεκριμένη αλλαγή είναι διόλου αμελητέα. Ενδεχομένως επιφέρει αλλαγές και σε κάποιες από τις υποδομές των καταστημάτων που απευθύνονταν ως σήμερα μόνο σε ενηλίκους.

Δεν εννοούμε ασφαλώς να σερβίρουν... γάλα, αλλά μια αλλαξιέρα κάπου θα πρέπει να χωρέσει στην τουαλέτα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό και στα μεγάλα φαγάδικα.

Τόπο στους θαμώνες με τα μπιμπερό, λοιπόν.
 

Γαλανιάδη Εύα


47 Σχόλια

Μπράβο κυρία Γαλανιάδη για το άρθρο. Επειδή εμείς οι γονείς τόσο καιρό δεν γκρινιάζαμε και δεν είχαμε τρόπο να ακουστούμε όπως γίνεται τώρα με τη γκρίνια των καπνιστών, είμασταν απλά κλεισμένοι στα σπίτια μας! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βγαινουμε έξω και εμείς με τα παιδιά μας. Επιτέλους ανασαίνουμε και εμείς μέσα στα μαγαζιά. Εύστοχη η παρατήρηση να βελτιώσουν και τις υπηρεσίες τα μαγαζιά και να αναβαθμίσουν λίγο τις τουαλέτες τους

Σιγά μην αλλάζει και η χημεία. Για κάνε καμμία βόλτα απόγευμα τώρα μετά τις γιορτές. Τρεις κι ο κούκος είναι στα μαγαζιά. Το προσωπικό περισσότερο από τους πελάτες.

Μια χαρά όλα.Βάλτε τα μπιμπερο στα μαγαζιά. Εμείς οι καπνιστές βρήκαμε τη λύση. Μαζευόμαστε σπίτια, ψήνουμε και το γλεντάμε τζακάδικα. Ούτε απαγόρευση, ούτε ωράρια!!! Τα μπιμπερό θα δώσουν την οικονομική ώθηση στη πόλη!!!!

Εσυ φίλε καπνιστή κάτσε σπίτι γιατί με τα 2 ουισκάκια δεν κανεις τζιρους. Άσε να πάμε εμείς που με 2 καφέδες, χυμούς τα παιδιά θα πάρουμε κανα κλαμπ ή burger ή γλυκό μετά και θα φύγουμε και νωρίς. Εσύ με το 2ο ουίσκι θα φύγεις και στις 3 το πρωί και θα φας 2 σακούλες πατατάκια. Δεν συμφέρεις

Μεγάλο θράσος και ανοησία να σχολιάζεις υπέρ του καπνίσματος σε αυτούς τους χώρους. Άλλο η Δημοκρατία και άλλο η ασυδοσία...

χαχαχα ισχύει 14:58!! Μεγαλύτερο τζίρο κάνουν τα μπιμπερό από τους μάγκες καπνιστές που βγαίνουν για ένα ουισκάκι με τα λεφτά της μαμάς και το ζαλίζουν μέχρι να γίνει κάτουρο τρεις ώρες.

Φίλοι καπνιστές, εσείς μια ζωή κατακλυζατε όλα τα μέρη. Καιρός να βγούμε κ εμείς οι γονείς με τα παιδιά μας. Που θέλαμε να βγούμε έστω μια μέρα κ μέσα στα μαγαζιά δεν τολμούσαμε καν να μπούμε, κ καθόμασταν έξω κ οοοολο κ κάποιος θα ερχόταν δίπλα μας κ θα πέταγε όλο τον καπνο πάνω μας. Από πουθενα προστασία. Μακάρι να γινόταν να είχαν 2 χωρους τα μαγαζιά κ για τις δύο κατηγορίες. Κ να ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι... Αλλά να αποφασίζετε εσείς (οι καπνιστές) για την υγεία τη δική μας ή για το αν θα βγούμε ή θα κλείσουμε σπίτια μας είναι λίγοοο άδικο, δε νομίζετε;;

14:35 εσυ κατσε σπίτι σου οπως καθοσουν παντα. Θες να πεις οτι τοσο καιρο εβγαινες και τωρα ξαφνικα λογο καπνισματος αρχισες να ψηνεις και να μαζευεστε εκει???? Ε οχι...αυτο η το χεις σαν ανθρωπος απο παντα η οχι....εσυ προφανώς εψαχνες δικαιολογια να μην βγεις τοσο καιρο κ δεν το ειχες καταλαβει. 14:17 ακυρο το σχολιο σου εκτός θέματος ( κ στο λεει μαμα με 3 παιδια) 14:58 εσενα σαγαπησα!

Επιτελους μπορούμε να βγούμε για φαγητό και καφέ με το παιδί μας χωρίς να εισπνέουμε την τσιγαριλα. Αλλά πρέπει να βάλουν και καμιά αλλαξιερα στα μαγαζιά γιατί και τα μωρά έχουν ανάγκες όπως εμείς πάμε στο wc. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας να πάει η Ελλάδα μπροστά.

Καλά,κάνετε πλάκα,δεν εξηγείται αλλιώς...Τι δουλειά έχουν τα μωρά και τα παιδάκια στις καφετέριες και τα εστιατόρια ;;; Τα μωρά και τα παιδάκια θέλουν παιδικές χαρές και σπιτικό φαγητό , μην τα βάζετε μπροστά...Δικές σας ανάγκες με τις πλάτες των "παιδιών" ;;; Ντροπή , δεν κάνει !!!!

15:35 γραφεις " τα παιδια θέλουν παιδικες χαρες κλπ..." προφανως δεν εχεις παιδια γιαυτο δεν ξερεις τι θελουν..και ποιος σου ειπε οτι αντικαθιστουμε την παιδικη χαρα με την καφετερια??? Οτι παμε για καφε σημαινει δεν πάμε παιδικη χαρα? Δηλαδη πρεπει να μην βγουμε για καφε η φαγητο μεχρι τα παιδια να γινουν 15? Τι αστεια ειναι αυτα? Επισης....τραβα καμια βολτα στις παιδικες χαρες να μας πεις πια ειναι καταλληλη για να παμε...( αλλο μεγαλο θεμα αυτο αλλα εκτος θεματος)

Υπάρχουν γονείς που βγαίνουν με τα παιδιά τους και γονείς που μπαίνουν σε μια καφετέρια και τα παρατάνε να τρέχουν μέσα στα μαγαζιά ανεξέλεγκτα και χωρίς επίβλεψη . Αυτοί οι γονείς πιστεύουν ότι βγαίνουν με τα παιδιά τους ? Ο σεβασμός διδάσκεται . Τα σχόλια περισσεύουν !

εγω που πινω τον καφε μου,τι μου φταιει το καθε παιδακι που θελει να παιξει και γυριζει γυρω απο τα τραπεζια να παιξει να κρυφτει,η ερχεται με τραβαει απο το παντελονι ,με λερωνει οταν με πιανει ενω πριν επιανε τη σοκολατα κλπ κλπ? εκεινη την ωρα ξερεις τι θελω πατερα-μανα που το εχεις φερει στο καφε? να σου χωσω ενα μπινελικι μια φαπα που θα ειναι ολη δικια σου,δε μου φταιει το παιδακι ,αλλα εσυ που το φερνεις σε χωρο που δεν πρεπει,αντε πια,ασε που σχεδον ολοι τα φερνετε και τα παρατατε,και δεν ξερετε αν εχουν μπει σε διπλανο καφε-μαγαζι και τι στο καλο κανουν

Θεωρώ ότι μας κάνατε πλάκα Όχι μικρά παιδιά δεν υπάρχουν σε καροτσάκια δεν υπάρχουν ούτε μεγάλη ούτε μικρά παιδιά Το μόνο που βλέπω καταστήματα άδεια και ο κόσμος να βρίζει για το κακό που του συμβαίνει και περιμένει μόνο και μόνο τις εκλογές

Μια φορά την εβδομάδα κι΄ αν. Ενώ εμείς κάθε βράδυ 20ευρώ!!! Για ρώτησε λιγάκι μαγκάκο τους καταστηματάρχες, ποιοι κάνουνε τους τζίρους.

ρωτς και εμας κυρια μου αν μπορουμε να κουμε τις φωνες των παιδιων σας ?

Ρε Dinos 4 τα καφέ είναι άδεια όχι γιατί δε καπνίζει ο κόσμος μέσα αλλά γιατί μέσα στη κρίση που δεν υπάρχουν φράγκα οι καφετέριες έχουν το καφέ τρεισήμισι ευρώ λες και το πίνεις στη Φοντανα Ντι Τρεβι...

Μη το κάνετε αυτό θα μας λυψετε ρε θεριακληδες και θα πάθουμε κατάθλιψη...

Οποιος δεν μπορει να ακουει τα παιδια αε κατσει σπιτι του. Εγω μπορω να ακουω τις .... σου στο διπλα τραπεζι? Επισης εγω μπορω να αναπνεω το τσιγάρο σου στο διπλα τραπεζι? Να κατσεις εσυ σπιτι σου λοιπόν να καπνισεις το τσιγαρο σου και ασε τα παιδιά να βγουν και ας μιλανε...μπας κ εχουμε ελπιδα με τα παιδιά γιατι μετα μυαλα σας προφανώς δεν εχουμε. Οσο για εσενα που περιγραφεις να σε πιανει το παιδι με την σοκοκατα η περιγραφη τουλαχιστον για γελια? Αληθεια σου εχει συμβει αυτο? Ασε τημ καθαριοτητα του καθενός την βλεπουμε οταν παμε τουαλετα..σας πειραξαν τα παιδια τρομαρα σας....

20:01 Ώπα ρε μεγάλε σοβαρά; Τόσο μεγάλο κακό τον βρήκε τον κόσμο γιατί απαγορεύτηκε στα "φουγάρα" να καπνίζουν σε κλειστούς χώρους; Πω πω! Τι θα κάνουμε τώρα ρε παιδί μου; Ήρθε η συντέλεια του κόσμου! Τι συμφορά! Θα καπνίζουν έξω οι θεριακλήδες και ο υπόλοιπος κοσμάκης θα αναπνέει ελεύθερα καθαρό οξυγόνο! Ρε ουστ απο δω με τα βρωμοτσιγάρα σας, που θα στεναχωρηθώ κιόλας γιατί - επιτέλους! - μετά από τόσα χρόνια θα μπαίνω σ' ένα μαγαζί και δεν θα εισπνέω τον καπνό του κάθε βλάχου, ούτε θα βρωμοκοπάω σαν τεκές βγαίνοντας!

18:05 , μάλλον το γεγονός ότι εσείς έχετε παιδιά και η πολύ ενασχόλησή σας με το να κατανοήσετε τι θέλουν, σας "κλέβει" από την ικανότητά σας να κατανοήσετε ένα απλό κείμενο..... Ελπίζω τουλάχιστο να τα μαθαίνετε , εκτός από την "ανάγκη" της καφετέριας , να τονίζουν τις λέξεις και όχι να βαριούνται και να γράφουν χωρίς τόνους ......Αλλά ξέχασα....Εμείς δεν έχουμε παιδιά για να ξέρουμε......

13:34 οι τονοι σε πειραξαν? Οταν γραφεις απο κινητό δεν εμφανιζει τόνους σε όλες τις λέξεις... και μην νοιαζεσαι για το αν μαθω εγω στα παιδιά μου να βαζουν τονους..τουλαχιστον θα τους μαθω να σεβονται τον διπλανο τους...κατι που φαινεται οσους τονους και να μαθουμε να βαζουμε ο σεβασμος λειπει...!

16:39 Είσαι παντελώς άσχετος. Όλα τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου που τονίζονται, είναι ήδη τονισμένα στο πληκτρολόγιο του κινητού πανάσχετε πονηρέ βλάχο

Να καλοκαίριασει να κάθονται οι καπνιστές με τους μη δίπλα δίπλα και να μας φυσάνε τον καπνό στην μούρη, εκεί τι θα κάνουμε θα καθόμαστε μέσα εμείς οι μη καπνιστές? Θα πάρουν την εκδίκηση τους.

Πέτρο 12.16 μήπως θέλεις και ασανσέρ για τις τουαλέτες μην περπατάς καθόλου, που θέλεις και ανακαινίσεις στα μαγαζιά και υπηρεσίες νούμερο... Με τι τζίρο θα κάνουν ανακαίνιση και βελτίωση υπηρεσιών με ένα καφέ που πίνετε από τις 10 ως τις 2?

19:23 ποιος ειναι ο βλαχος φαίνεται απο την συμπεριφορά και τον τροπο που μιλαει... αντε τωρα βαλε κανα τονο να κρυψεις την βλαχια σου και τα κομπλεξ σου. Τα φιλια μου..

Φίλε 22.34 αυτό εννοούσα όταν είπα ότι είναι άδεια τα μαγαζιά. Λόγω οικονομικών όχι λόγω του τσιγάρου. Απλώς η κυρία που υπογράφει το άρθρο τα είδε γεμάτα με μαμάδες και μωρα και απόρησα γιατί κάθε απόγευμα που περνάω από κέντρο δε κυκλοφορεί ψυχή.

19:23 αφού πρώτα πάρεις ένα κινητό που να τονίζει όλα τα γράμματα ( τι άλλο θα δούμε γραμμένο Παναγία μου !!!!!!) ,ύστερα αφοσιώσου στο να μάθεις τα παιδιά σου να σέβονται το διπλανό τους , όπως εσύ τους συνομιλητές σου άλλωστε !!!! Αντιφιλάκια !!!!!

@13:34 - Να κάνεις μάθημα για τόνους και να βάζεις άπειρες τελείες στο τέλος κάθε πρότασης στο κείμενο σου. Αξία ανεκτίμητη. Να μην πω για αποστάσεις από τα σημεία στίξης πριν και μετά. Για Harvard και πάνω...

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΚΑΦΕΔΙΖΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΙΝΕΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΙΚΑ

Ρωτήστε τούς επαγγελματίες του χώρου ποιός είναι καλύτερος πελάτης και πόσο έχει πέσει η κίνηση...Στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει το μισό προσωπικό, στη χειρότερη λουκέτο..

19:23 Αφού πρώτα σου μίλησα εγώ για σεβασμό είπες σωστά αναφέρεις και εσύ...κατι καλο θα ειναι..χαχα! Οπως σου ειπα μπορει να μην μαθω Τα παιδιά μου να βάζουν τόνους θα τους μάθω όμως να σέβονται το διπλανό τους..Κάτι που εσένα προφανώς δεν σου έμαθαν αφού όλοι εκπαίδευση σου ήταν πως θα μάθεις να βάζεις τόνους.! Α και αύριο το πρωί όταν θα πας να πάρεις καφέ ασε και κανένα μπουρμπουάρ...Μπορεί εκείνος που σου φτιαχνει το καφε να μην έχει να πάρει κινητό που να βάζει τόνους. Τα φιλιά μου!

Το κάπνισμα έχει απαγορευτεί σε όλο τον δυτικό κόσμο και όχι μόνο. Δεν θα συζητήσουμε τα αυτονόητα. Αν τα καφέ έχουν πρόβλημα γιατί λιγόστεψαν οι πελάτες, δεν σημαίνει ότι λύση είναι να επιτραπεί το κάπνισμα. Ο καπνιστής τα λεφτά που δεν θα ξοδέψει στα καφέ, θα τα ξοδέψει κάπου αλλού. Θα κινηθεί αλλιώς η οικονομία. Δεν είναι αυτοσκοπός της ελληνικής κοινωνίας η ύπαρξη των καφέ-μπαρ. Πάνω από όλα είναι η προστασία της υγείας του πολίτη. Η εφαρμογή του νόμου δεν γυρίζει πίσω, πουθενά στον κόσμο δεν έχει συμβεί αυτό. Προσαρμοστείτε και η ζωή συνεχίζεται.

02:39 Προστατευόμενε του portal Παύλε , μας συγχωρείς που δεν είμαστε όλοι του επιπέδου σου. Πάντως , καλό θα ήταν να κοιμάσε και καμιά στάλα τα βράδυα να ξεθολώνει το μυαλό σου . Καλά κάνεις βέβαια ειρωνεύεσαι καθότι εσύ γνωρίζεις πολύ καλά ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε να γράφουν σωστά ,ούτε να καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν ούτε να συντάσουν μια πρόταση με κάποιο νόημα , εσύ και οι όμοιοί σου θα επιπλέουν.

16:23 Αφού πρώτα εγω τους είπα δεν αλλά μετα μας είπαν αυτοί ότι ντάξει..Αλλά μετά Αυτοί δε ξερανε εάΝ ήταν κΑι τότε εγώ τοΥς είπα ότι πρΕπει να σέΒονται.

21:51 εγω βλαχος κ τσοπανης. Εσυ? Καλύτερα βλαχος παρα κομπλεξικος σαν εσενα. Τραβα φουντωσε το τσιγαρακι σου τωρα καλύτερα να καπνιζεις παρα να μιλας κομπλεξικεεε μπεεε

10:16 Καλύτερα να πας εσύ στην καφετέρια για να αφήσεις "μπουρμπουάρ", όρθιο γίδι, γιατί εγώ δεν καπνίζω έτσι κι αλλιώς. Και μην ντρέπεσαι, να την χρησιμοποιείς συχνότερα τη μητρική σου γλώσσα και να βελάζεις. Αυτή τη γλώσσα έμαθες άλλωστε..

Το επίπεδο του Τριπολιτσιωτη βρίσκεται μέσα στις λέξεις Γίδι ,τυρί ,στάνη ,και λοιπές παρομοιώσεις του πρωτογενή τομέα !Μπραβο μπράβο και σε ανώτερα σύντομα να μιλάτε και με ορολογίες μελισσοκόμου πχ που πας ρε καπνηστητι ,κάτσε ρε κηφήνα ,η θα σου βγάλω την βαροα

@18:37 Εσύ κοίτα να γίνεις καλά από το εγκεφαλικό για να καταλαβαίνουμε τι γράφεις. Τέτοια χάλια ούτε παιδάκι της 1ης δημοτικού

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.