Δένδιας: Έτοιμη η Ελλάδα να στείλει στρατό στη Λιβύη

Δένδιας: Έτοιμη η Ελλάδα να στείλει στρατό στη Λιβύη

Ιανουάριος 17, 2020 - 18:10
3 σχόλια

Κάλεσμα στη Γερμανία να εκφράσει την ευρωπαϊκή και ελληνική άποψη ότι τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης δεν ισχύουν, απηύθυνε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, στο ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα έμεινε εκτός της διάσκεψης του Βερολίνου, ωστόσο κάλεσε τους Γερμανούς (που μας άφησαν απ’ έξω μετά από πιέσεις Ερντογάν) να μεταφέρει την εκπεφρασμένη θέση της Ε.Ε.

Σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής αποστολής που ενδεχομένως να επιβλέπει μια πιθανή εκεχειρία.

Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι πιθανό να φέρει αντιμέτωπους Έλληνες (στο πλευρό του Χαφτάρ) και Τούρκους (στο πλευρό του Σάρατζ) στρατιώτες στο έδαφος τρίτης χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, «είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία, όπως καταλαβαίνεται αφορούσε την κατάσταση τη Λιβύη, την διάσκεψη του Βερολίνου και τη επόμενη ημέρα στη χώρα του. Τον ενθαρρύναμε να πετύχει και την κατάπαυση του πηρός, την αποκατάσταση της ασφάλειας, την απομάκρυνση των μισθοφόρων και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων που υπέγραψε ο Σάρατζ και ο Ερντογάν».

«Σας λέω ότι με χαρά συμφώνησε με τις παραπάνω παρατήρησες μας», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Θέλουμε η Λιβύη να είναι μια σύγχρονη χώρα», πρόσθεσε.

aftodioikisi.gr

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Στρατάρχα Χάφταρ πρόσεχε μην σε κάνει Οτσαλάν Νο2 ο κόντε Δένδιας και σε παραδώσει στους Τούρκους Δεν ξέρεις με τι γιουσουφάκια μιλάς. Αυτοί είναι έτοιμοι να παραδώσουν το Αιγαίο. Με εσένα θα διστάσουν;

Ο Χαφταρ ήρθε στην Αθήνα γιατί έχει πλάτες τις ΗΠΑ ,που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να βάλουν χέρι στα πετρέλαια της Λιβυης οι Ρώσοι !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.