Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη (vid)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη (vid)

Δεκέμβριος 13, 2019 - 11:55
1 σχόλια

Κούλης: Φιλοσοφία μας να μπορούμε να συνθέτουμε απόψεις

Για τα έργα που θα γίνουν στο δήμο Γορτυνίας, για τα οικονομικά και για το κλίμα που επικρατεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ μίλησε ο νέος δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο κ. Κούλης μάς υποδέχθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο της Δημητσάνας και μας μίλησε για τα «εκατοντάδες» προβλήματα που υπάρχουν και έχουν καταγραφεί στον δήμο. Επίσης, αναφέρθηκε στα όσα αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αφορούσαν τον ισολογισμό-προϋπολογισμό του δήμου, αλλά και στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 του δήμου που ψηφίστηκε από το Σώμα.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, έχει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, με τις δημοτικές αρχές να εντάσσουν έργα, τόσα όσα είναι τα χρήματα που υπάρχουν στον δήμο αλλά και με βάση τα εγκεκριμένα χρήματα που έχουν έρθει στον δήμο από χρηματοδοτήσεις.

Δεσμεύομαι ότι μεταξύ της δημοτικής αρχής και των πολιτών θα υπάρχει μία ειλικρινής σχέση και όσα εγγράψουμε στον προϋπολογισμό θα υλοποιηθούν το 2020

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί έργα πάγιων αναγκών του δήμου που έχουν να κάνουν με έργα καθαριότητας, συντήρησης δικτύων ύδρευσης, συντηρήσεις αγωγών φρεατίων - όμβριων υδάτων, συντήρηση δημοτικού φωτισμού, κοπή κλαδιών κ.ά.

Από το πρόγραμμα LEADER τα έργα που περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του δήμου, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τραγουδιού και η αξιοποίηση των φαραγγιών Γκούρας – Λάδωνα - Τουθώα.

Από τον Φιλόδημο ΙΙ το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών, την προμήθεια μηχανημάτων έργου, προμήθεια απορριμματοφόρου, καθώς και την κατασκευή βιολογικού στην ΤΚ Τροπαίων.

Από το ΠΔΕ θα γίνουν έργα αποκατάστασης ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες, καθώς και έργα πρόληψης καταστροφών από την κακοκαιρία.

Τέλος, από χρηματοδότηση από την ΤΑΠΤΟΚ είναι εγγεγραμμένα έργα αναπλάσεων, καθώς και η ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα.

Όσον αφορά στα χρήματα που θα καταβληθούν στις τοπικές κοινότητες, ο δήμαρχος είπε ότι τα χρήματα δυστυχώς είναι λίγα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αποδοθούν και θα διεκδικηθούν και επιπλέον χρήματα, καταγγέλλοντας την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Υπάρχουν κάποια έργα που είναι συνεχιζόμενα αλλά δεν είναι εγγεγραμμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, είπε ο δήμαρχος.

Το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο είναι καλό, υπάρχουν μερικές διαφωνίες, μικρές αντιδράσεις και εντάσεις. Είμαστε επτά παρατάξεις και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό.

Η φιλοσοφία της παράταξης μας είναι να μπορούμε να συνθέτουμε απόψεις και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τον δήμο και τους πολίτες

Τέλος, ο κ. Κούλης απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με τις κοινότητες για τις εορτές των Χριστουγέννων, αναφέροντας ότι τις ημέρες που ακολουθούν η Γορτυνία θα γίνει πόλος έλξεις εκατοντάδων επισκεπτών από την πρωτεύουσα και όχι μόνο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον δήμαρχο Γορτυνίας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Όλα τα έργα που είχε εντάξει ο Γιαννόπουλος στο τεχνικό πρόγραμμα. Καλά λέμε τα έργα ο Γιαννόπουλος, ο Κούλης τις κορδέλες. Άραγε θα δούμε και κανένα δικό σας μεγάλο έργο κάποια στιγμή?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.