Γιατί απαγορεύεται να παραχωρηθούν τα στρατόπεδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γιατί απαγορεύεται να παραχωρηθούν τα στρατόπεδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 13, 2019 - 11:16
8 σχόλια

Γιώργος Πραχαλιάς: «Ολέθριο λάθος η παραχώρηση των στρατοπέδων στην Περιφέρεια»
 

Πολλή κουβέντα είχε γίνει, από την προεκλογική κιόλας περίοδο, για την παραχώρηση των στρατοπέδων της Τρίπολης και του Ναυπλίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου αυτά να στεγάσουν υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η κουβέντα μετεκλογικά εξελίχθηκε σε συναντήσεις ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης στις 15 Νοεμβρίου, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή συμφωνήθηκε η παραχώρηση των στρατοπέδων της Τρίπολης και του Ναυπλίου. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Arcadia Portal, σχεδιάζεται να χωριστεί στα δύο με μάντρα το στρατόπεδο, ώστε κάποιοι χώροι του να αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια, αλλά το Διοικητήριο να μείνει στη δικαιοδοσία του Στρατού.

Μήπως αυτός ο σχεδιασμός υποδηλώνει τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την παραχώρηση, δεδομένου ότι το στρατόπεδο είναι ενεργό;

Ρωτήσαμε τον κ. Γιώργο Πραχαλιά να μας πει αν εν ενεργεία στρατόπεδα, όπως είναι της Τρίπολης και του Ναυπλίου, μπορούν, «ελαφρά τη καρδία», να παραχωρηθούν στην Περιφέρεια ή οπουδήποτε αλλού. Ο ίδιος, ως απόστρατος αξιωματικός, λέει ρητά και κατηγορηματικά «όχι».

Και όχι μόνον αυτό: Χαρακτηρίζει ολέθρια την κίνηση αυτή.

«Πέραν των θεμάτων που άπτονται του αστικού σχεδιασμού και ιστού, αμυντικά υπάρχει σωρεία λόγων για τους οποίους απαγορεύεται η παραχώρηση. Ας σταθούμε μόνον σε έναν: Τα στρατόπεδα είναι ενεργά. Ένα ενεργό στρατόπεδο δεν παραχωρείται ούτε μέρος ούτε καθ' ολοκληρίαν. Αντιλαμβάνομαι τους πρώην συναδέλφους μου, οι οποίοι σιωπούν, αλλά πλέον εγώ μπορώ να τα λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα στρατόπεδα αυτά λειτουργούν και εν πολέμω και εν ειρήνη. Εν ειρήνη υπάρχουν ως ασφάλεια περιοχής μετόπισθεν. Εν ειρήνη, εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον λόγο».

Δεσμεύομαι δημόσια ότι, πας όστις διανοηθεί, όποιος βάλει την υπογραφή του στην παραχώρηση των στρατοπέδων, θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.

Ο κ. Πραχαλιάς εξηγεί: «Υπάρχουν διατάξεις και διαδικασίες στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Το ενεργό στρατόπεδο δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Προσπαθούν να βρουν τρόπο χωρίζοντάς το στα δύο, αλλά δεν μπορεί να δοθεί στην Περιφέρεια ή οπουδήποτε αλλού με μεσοβέζικες λύσεις. Γιατί να κουτσουρέψουμε τις ανάγκες του στρατοπέδου; Για να διασώσουμε πολιτικά το πολιτικό κενό του κ. Νίκα; Δεν έχει πολιτικό όραμα, στρατηγική και πολιτικό σχεδιασμό. Ποιον ρώτησε; Έχει συμβουλευτεί το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Τρίπολης; Έχει συμβουλευτεί τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου, ο οποίος έχει προχωρήσει στην εκπόνηση τοπικών χωρικών σχεδίων ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα κάθε δήμου, και ειδικά των ιστορικών δήμων, όπως είναι η Τρίπολη;».

Κανείς παράγων στο υπουργείο Άμυνας δεν θέλει να βάλει την υπογραφή του σε αυτό.

 

Γαλανιάδη Εύα


8 Σχόλια

Αυτός είναι ο σοβαρός του ΠΑΣΟΚ που ακούγαμε πως υπάρχει;; Σοβαρά κύριε Πραχαλιά δεν παραχωρούνται στρατόπεδα;Είναι άσχετοι όλοι όσοι υπέγραψαν,δεν γνωρίζει ο κος Στεφανής,εσείς ξέρετε.Να κρατάμε τόσα στρατόπεδα,τόσα έξοδα σε πόλεις που έχουν κι άλλα,όπως η Τρίπολη.Δεν φτάνει η 124 ΠΒΕ για "ασφάλεια περιοχής μετόπισθεν"; Θα γλυτώσουμε ως φορολογούμενοι ένα σκασμό λεφτά που δίνουμε για ενοίκια σε δυσλειτουργικά κτήρια για τις υπηρεσίες και θα τις έχουμε κι όλες μαζεμένες σ έναν χώρο και του κου Πραχαλιά δεν του αρέσει. Στα δικαστήρια λοιπόν για να δούμε τι θα υποστηρίξει ο κύριος...

Δε μας είπατε όμως ΓΙΑΤΙ απαγορεύεται? Επειδή το λέτε εσείς ή υπάρχει νόμος?

Και μου το έλεγε ο Ερντοραν, ο λόγος που δεν εισβάλει στην Ελλάδα είναι ότι φοβάται το 11ο ΣΠ στο οποίο έχουν απομείνει τρεις κι ο κούκος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.