Ενημέρωση για τo πρόγραμμα «ESTIA» και την φιλοξενία προσφύγων στην Τρίπολη (pics,vid)

Ενημέρωση για τo πρόγραμμα «ESTIA» και την φιλοξενία προσφύγων στην Τρίπολη (pics,vid)

Δεκέμβριος 13, 2019 - 19:15
6 σχόλια

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNCHR) και το Δήμο Τρίπολης, διοργάνωσαν  συνάντηση εργασίας με Δημάρχους της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο παλαιό δημαρχείο Τρίπολης και είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση Δημάρχων της Ανατολικής Πελοποννήσου για το πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση – ESTIA, που υλοποιείται στην Τρίπολη και γενικότερα για την Μεταναστευτική Πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Δημήτρης Κολινιώτης υπεύθυνος του προγράμματος «ESTIA» στην Τρίπολη σε δηλώσεις που έκανε μίλησε για τον σκοπό της συνάντησης, που είχε να κάνει με μια γενικότερη ενημέρωση των δημάρχων, αλλά και γενικά για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Διαπιστώσαμε ότι πάρα πολλοί δήμαρχοι δεν έχουν ενημέρωση γύρω από το θέμα και τα προγράμματα που τρέχουν για το προσφυγικό

Να αναφέρουμε ότι το 2020 θα είναι μία μεταβατική χρονιά για το πρόγραμμα ESTIA, αφού σταδιακά η διαχείρισή του το 2021 θα περάσει από την Ύπατη Αρμοστεία στο Υπουργείο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο η Τρίπολη και οι άλλοι δήμοι της Αρκαδίας να φιλοξενήσουν και άλλους πρόσφυγες – μετανάστες μέσω του προγράμματος «ΕSTIA» ο κ. Κολινιώτης ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται με το αν οι δήμοι δεχθούν να έρθουν και άλλοι ωφελούμενοι του προγράμματος.

Επίσης σε δηλώσεις προχώρησε και ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Γιώργος Λαγός και μίλησε για το πρόγραμμα, για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση για τo πρόγραμμα «ESTIA» στην Τρίπολη


6 Σχόλια

Από ότι βλέπουμε ήταν ο <<πολύ >> επιτυχημένος δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας ... Καταλαβαίνεται Λεωνιδιο και Τυρος να ναι έτοιμοι για τους λαθρο... Τι θα πεις μετά <<επιτυχημένε >>Χαράλαμπε στο κόσμο που σε έβγαλε από την πρώτη Κυριακή ...με τόσα ψέματα που υποσχέθηκες !!! Ιδιαίτερα δεν λυπάμαι κανένα κάτοικο Τυρου που τον έβγαλε και πρώτο μέσα στο χωριό του ,αφηνωντας πίσω τον Τυριωτη Γιάννη Μερνερη

Εμάς μας ρώτησαν στις εθνικές εκλογές. Ας προσέχαμε τι ψηφίζαμε; Εάν ψηφίζαμε υπστηρικτές της πολυπολιτισμικότητας ας υποστούμε τις συνέπειες των επιλογών μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.