Κώστας Βλάσης: Η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή (vid)

Κώστας Βλάσης: Η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή (vid)

Δεκέμβριος 11, 2019 - 18:43
6 σχόλια

Την πεποίθησή του ότι η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό και Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του επί του Σ/Ν: «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοθέτημα ως σημαντική και ουσιαστική θεσμική νίκη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του πολιτικού μας συστήματος, καθώς αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και συναίνεσης, που θα συσπειρώσει τους Έλληνες ως Έθνος, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.

Ο κ. Βλάσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν με τους Έλληνες ομογενείς – και κυρίως τους Αρκάδες - εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ενασχόλησής του με τα κοινά. Τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της στήριξης και της αδιαμφισβήτητης αγάπης τους για την Πατρίδα, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αναγεννήσουμε την Ελλάδα κανένας δεν περισσεύει και είναι απαραίτητες όλες οι δημιουργικές δυνάμεις.

Ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα και πως στο μέλλον μπορούν να ακολουθήσουν πολλές βελτιωτικές τροποποιήσεις, αν οι ίδιοι οι Έλληνες της Ομογένειας αλλά και το πολιτικό μας σύστημα «αγκαλιάσει» και στηρίξει την απόφαση αυτή. Γιατί μέσα από τη συμμετοχή των Ομογενών στην εκλογική διαδικασία η Ελλάδα γίνεται μεγαλύτερη και ενισχύεται ουσιωδώς η θέση της στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Δελτίο Τύπου

Video: 

Ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων


6 Σχόλια

η ψήφος των απόδημων ,που ακόμα ζουν στην εποχή του ' 50 στηρίζει το παλαικομματικό κράτος και όχι τον λαό.δεν μπορεί κάποιος που δεν ζει την καθημερινότητα στην Ελλάδα να ψηφίζει για μένα που τη ζω

Ερώτημα: Οι Έλληνες υπήκοοι, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στούς εκλογικούς καταλόγους και υποβάλλουν φορολογική δήλωση τα τελευταία 40 χρόνια, έχουν δικαίωμα ψήφου; Ναι ή όχι;

21.04 μην ξεχνάς ότι στο εξωτερικό είναι Έλληνες 5 με 10 χρόνια ,οι περισσότεροι έφυγαν μετά το 2011 και άφησαν πίσω τα σπίτια τους και τις ζωές τους,μην τα ισοπεδώνεις όλα ,γιατί και κάποιοι που είναι από το 50 που γραφεις έχουν φέρει όλα τα λεφτά τους εδώ και τα έχουν επενδύσει σε ακίνητα ,φοβάσαι εσυ που ζεις εδώ μην αποφασίσουν άλλοι για την ζωή σου ,τσου ρε λακη

Και να ψηφίσουν και να μην ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού δεν αλλάζει τίποτα , αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία. Η κατάντια της χώρας δεν είναι θέμα ψήφων, αλλά ανομίας, ατιμωρησίαςκαι σύγχυσης των εξουσιών.

Έτσι ακριβώς ,το πρώτο από όλα που δεν τηρούνται οι νόμοι ,ο καθένας κάνει ότι γουστάρει ,σαν κρατος δεν πατάει το κεφάλι στους εγκληματιες οπως κάνουν οι Ρώσοι οι Σέρβοι οι Κινέζοι ,με αποτέλεσμα να γελάνε με την δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα !Η διάβρωση είναι σε ολους τους θεσμούς ,ανώτατοι αξιωματικοί ,μητροπολίτες ,δικαστές και πολιτικοί !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.