Το παραδοσιακό παιχνίδι με τα «τσέρκια» έπαιξε ο δήμαρχος Τρίπολης (pics,vid)

Το παραδοσιακό παιχνίδι με τα «τσέρκια» έπαιξε ο δήμαρχος Τρίπολης (pics,vid)

Δεκέμβριος 07, 2019 - 13:02
6 σχόλια

Τα Χριστούγεννα είναι και για τους μικρούς και για τους μεγάλους, είπε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και το απέδειξε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τα παιχνίδια των παιδιών» που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πετρινού ο δήμαρχος έγινε ξανά παιδί και δοκιμάστηκε στο «τσέρκι».

Το παιχνίδι έρχεται από μια άλλη εποχή, που ίσως οι μεγαλύτεροι να το γνωρίζουν ή ακόμα και το έχουν παίξει.

Τα τσέρκια υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, αποτελούνται από σιδερένιους κύκλους και από ένα ραβδί. Τα παιδιά με τα ραβδιά, κυλούσαν στα πεζοδρόμια τα τσέρκια και το παιχνίδι κέρδιζε αυτός που θα έφτανε πρώτος στο προκαθορισμένο σημείο.

 Ο κ. Τζιούμης όπως αποκάλυψε το συγκεκριμένο δεν το γνώριζε, με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα από τον αντιδήμαρχο κ. Κανελλόπουλο.

Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν από τους εμψυχωτές, που υποστήριζαν τον δήμαρχο, ο οποίος κάλεσε τους συμπολίτες του , αλλά και τους επισκέπτες την  περίοδο των γιορτών να περάσουν όμορφες στιγμές και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του δήμου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Mε τα «τσέρκια» έπαιξε ο δήμαρχος Τρίπολης


6 Σχόλια

γειά σου δήμαρχε με τα ωραία σου! τι λαϊκό παιδί είσαι ρε φίλε, και δε σου φαινότανε.. μπράβο, πάντα τέτοια και του χρόνου με υγεία

@19:26 Ναι, με τα χάλια σου βλαχάκο. Και άλλαξε ατάκα, που έχεις πάρει σβάρνα τα άρθρα και γράφεις την ίδια

03:23 Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι (αν σ' αφήνει η ξινίλα και η πολλή "εξυπνάδα" σου) αλλά τα σκυλιά έχουν εξαφανιστεί από το κέντρο, εκτός από ελάχιστα (2-3) που κυκλοφορούν ακόμα. Επίσης, τα σκυλιά δεν επιτίθενται σε σημείο με τόσο κόσμο συγκεντρωμένο. Εκτός κι αν μέσα σε τόσο πλήθος παραμέριζαν όλους τους υπόλοιπους και έκαναν επίθεση συγκεκριμένα στο Τζιούμη επειδή δεν γύρναγε καλά το τσέρκι..

ου ναι το ειδαμε, σε πολλες γειτονιές της πολης πάντως υπάρχουν αγέλες αρκετές. αν δεν τα μαζέψει θα εχει τη κατάληξη του Παυλή πάντως

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.