Στόχος Τζιούμη να γίνει η Τρίπολη top χριστουγεννιάτικος προορισμός

Στόχος Τζιούμη να γίνει η Τρίπολη top χριστουγεννιάτικος προορισμός

Νοέμβριος 26, 2019 - 13:23
24 σχόλια

Χριστούγεννα στην Τρίπολη, φέτος και κάθε χρόνο. Η νέα δημοτική αρχή έχει αποφασίσει η πόλη μας να γίνει πόλος έλξης για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε στον Δήμο Τρίπολης 30.000 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ενώ ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης έχει βάλει «στοίχημα» να καθιερωθεί η πόλη μας ως χριστουγεννιάτικος προορισμός, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, αλλά και προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους του Δήμου την ευκαιρία να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με πολλά events, σε μια ζεστή και γιορτινή πόλη, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα πέντε χρόνια απραξίας και «άρρυθμων» εορτασμών.

Αν και η νεόκοπη δημοτική αρχή δεν είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί καλύτερα, αφού έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να φέρει εις πέρας έναν φιλόδοξο σχεδιασμό που περιλαμβάνει πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους και που θα έχει διαφορετικό «χρώμα» και στόχευση από τις προηγούμενες χρονιές. Δηλαδή, ένα ποιοτικό πρόγραμμα που να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αξιοποιώντας κάθε γωνιά της πόλης, χωρίς να αφήνονται γειτονιές «στην απ' έξω».

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Άρεως δεν θα θυμίζει λούνα παρκ εφέτος. Θα υπάρχουν παγοδρόμιο και ένα καρουζέλ, ίσως και κάποια «φουσκωτά» παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παροχή του ηλεκτρισμού, του νερού και των ξύλινων σπιτιών για τους επαγγελματίες θα είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους και να γευτούν αποξηραμένα φρούτα, hot dog, γλυκά, καραμέλες, ζαχαρωτά, κρασί, ηδύποτα, ζεστά ροφήματα, καφές και τοπικά τυριά, αλλά και αλλαντικά.

Ακόμα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Πετρινού, σε μια μεγάλη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη, ένα πάρτι για μικρούς και μεγάλους, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών θα γίνονται πολλά events και δράσεις που θα ζωντανέψουν την πόλη μας στην καρδιά του χειμώνα.

Όπως είπαμε, είναι κοινός στόχος του Δήμου και της Περιφέρειας η Τρίπολη να γίνει το επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Πελοπόννησο. Αυτό που ελπίζουμε, είναι οι δράσεις αυτές να δημιουργήσουν ένα κεφάλαιο που να μπορεί να αξιοποιήσει η πόλη μας στα επόμενα χρόνια και παράλληλα να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις της εκείνες, δηλαδή οι πολίτες, που με τις ιδέες τους και τη φωνή τους μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εικόνα της πόλης και στην εξωστρέφειά της.


24 Σχόλια

Εγώ δε βλέπω καμία πρωτοτυπία, ότι είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια βλέπω. Το μόνο που βλέπω είναι τα 30000€ που δίνει παραπάνω η Περιφέρεια . Αυτά που θα πάνε?

Καντε την βίλα Τουρκοβασίλη το σπίτι του Αί Βασιλη με θρόνο του Αι Βασίλη , με events για παιδια και ελκηθρα , με φωτισμό και μουσικη Χριστουγεννιατικη και θα ερχονται απο ολη την Ελλαδα οπως πηγαινουν στα Τρικαλα στο Μυλο των Ξωτικων .

Θα μου επιτρέψετε να πω οτι τουλάχιστον τα Χριστουγεννα τα τελευταία 5 χρόνια δεν ηταν χρονια απραξίας...ειδαμε για πρωτη φορα αναμμα δέντρου, ποιοτικές εκδηλώσεις παραμονες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιας με συμπραξη φορεων της πολης, ειδαμε ενα τρενακι (χωρις κοστος για το δημοτη - φετος το κοστος πειτε μας) να ειναι χαρουμενα γεματο και συμμετοχη σχολειων και ιδιωτων με δρασεις στους δρομους. Δωρεαν παραστασεις για τα παιδια μας στο Πνευματικό κεντρο ( η κορη μου σε Δημοτικό σχολειο παει καθε χρονο) κτλ. Φετος ?? Πειτε μας φετος τι φαντασμαγορικο θα εχει?? Ίδωμεν...

ΝΕΟΚΟΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΑΔΟΚΙΜΗ ΕΚΦΡΑΣΗ . ΕΜΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ .

Παντως περυσι τις Χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις τις χρηματοδοτησε η Περιφερειακη Αρχη Τατουλη ( Μυθικη Πελοποννησος ) με υπερδιπλασιο ποσο μεσα απο το Ευρωπαικο προγραμμα ΕU DELIVERS IN THE REGION .

Εδώ δεν έχουμε παιδικές χαρές για τα παιδιά (εισερχόμαστε με δική μας ευθύνη) θέλουμε να γίνουμε Χριστουγεννιάτικο τοπ θέαμα.

AKH 18,58 19 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΙΝΑΛΟΥ), ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΤΟΤΕ

21:04 Μακάρι να φτιάξει άλλες 309 παιδικές χαρές. Αλλά τις 19 τις βρήκε έτοιμες απο τον Παυλή.

Ήδη έγιναν 18 ακυρώσεις στην Αράχωβα ,24 στο Περτουλι και 94 στο Νυμφαίο κα όλοι έρχονται για γιορτές στην ΤΡΙΠΟΛΗ

Φτιάξτε τις παιδικές χαρές βρε ρεζίλια που δεν έχουμε που να πάμε τα παιδιά μας. Είναι μικρά ακόμα για να βαράνε 10ωρα στις καφετέριες

@22:52 - Στα χαρτιά μπορεί να άφησε 19 παιδικές χαρές. Στην ουσία οι παιδικές χαρές παραδόθηκαν από την δημοτική αρχή Παυλή σε άθλια κατάσταση.

Θα μπορούσε ο χώρος από την πλατεία Άρεως μέχρι και το Πνευματικό κέντρο να γίνουν Χριστουγεννιάτικο χωριό. Για ένα μήνα θα μπορούσε να υπενοικιαστεί το σαλέ, που βαράνε μύγες τον χειμώνα και να γίνει κάτι σαν το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη. Παρόμοιες δράσεις και στο πνευματικό κέντρο. Η πλατεία Άρεως, το άλσος γύρω της, ο χώρος που είναι η παιδική χαρά, το πράσινο δίπλα στο Πνευματικό κέντρο προσφέρονται για να γίνει κάτι πολύ ποιοτικό. Για αυτούς που ειρωνεύονται ας πάνε στα Τρίκαλα να δουν πως έχουν φτιάξει από το τίποτα κάτι που μιλάει όλη η Ελλάδα. Η Τρίπολη είναι δίπλα στην Αθήνα.

Το πεζοδρομημένο κέντρο σε συνδυασμό με τα άλση που υπάρχουν προσφέρουν ένα ιδανικό τοπίο για ένα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα χωριά στην Ελλάδα. Αρκεί να ξεφύγουμε από την λογική του λούνα πάρκ και τέλος. Ας εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που έχει η πόλη μας για τον χειμώνα. Ο τουρισμός που θα τραβήξουμε από την Αθήνα αρκεί για να αποσβεστεί πολύ γρήγορα το όποιο κόστος και να μείνουν πολλά λεφτά στην πόλη.

Ο διάκοσμος μας μάρανε.... Οι υπάλληλοι της κεδητ πως θα κάνουν Χριστούγεννα;;;; ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ;;;;; επαναλάμβανε ταίρι το ίδιο σκηνικό Παυλη;;;;;

Θα μπορουσε να στολιστει ομορφα το παρκο και οι πλατειες ,και να γινει το εκθεσιακο κεντρο ενας πολυχωροςμε εκδηλωσεις για τις γιορτες οπως το ΜΕΚ Παιανιας,και δεδομενου και των καιρικων συνθηκων της πολης θα ειχε πιστευω αρκετη συμμετοχη,και εμπορων και επισκεπτων. Στα Τρικαλα ενα παλιο εργοστασιο ηταν που αυτη την στιγμη το επισκεπτεται κατα ΜΟ 1 εκατομμυριο κοσμος.Σκεφτειτε τι τζιρος γινεται στην πολη?Μια ιδεα ριχνω για το μελλον ισως.

Προς το παρών την πλατεία Άρεως να την μετονομάσετε alax alax acampar και να αφήσετε τα οστά του Κολοκοτρώνη να τα πάρει και να τα τιμήσει καμιά άλλη πόλη Ήρθαμε από Πύλο να παίξουν τα παιδιά στο λούνα Παρκ και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να μας παρενοχλούν η μόνιμοι πακιστανή της πλατείας

13:06 γιώργο εσύ; αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, ωραιος είσαι ρε μπαγάσα. και με τα λουναπαρκ σου και με τα alax σου και με τα οστά σου !!! γιατί δεν καθόσουνα στην πύλο καλύτερα

18:33 Είσαι τόσο στόκος και κακοπροαίρετος που αδυνατείς να καταλάβεις ότι αυτό που διαβάζεις δεν είναι δελτίο τύπου αλλά άρθρο του πόρταλ. Μέχρι κι ένα 5χρονο θα το καταλάβαινε αυτό

@23:28 Γι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ να δει προκοπή η πόλη όσο υπάρχουν μίζεροι και άχρηστοι εξυπνάκηδες σαν και σένα. Τώρα που χάρηκες για το ενδεικτικό της μειωμένης εξυπνάδας σου σχόλιο, συνέχισε να ρουφάς το φραπέ σου χαιρέκακε τύπε..

Εσύ ρε μεγάλε 13:06 δεν ξέρεις να γράφεις ούτε το όνομά σου και κάνεις και παράπονα; Θέλεις δηλαδή να πιστέψουμε τώρα ότι κίνησες από την Πύλο για να έρθεις στην Τρίπολη να παίξουν τα παιδιά σου και δεν πήγες στην Καλαμάτα που είναι δίπλα ε; Άσε που παίζει να ρίξει καμια φωτιά πάνω σου...ο alax (Θέλει κάποιον να τον αλάξ; Χ€$μένος είναι;) και να σε κάνει κάρβουνο έτσι που βίασες το όνομά του ρε κατακαημένε! Α, μια απορία: εκείνοι "η μόνιμοι πακιστανή" τελικά είναι μία ή πολλοί;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.