Σε τέλμα η ΚΕΔΗΤ με χρέη 685.000 ευρώ

Σε τέλμα η ΚΕΔΗΤ με χρέη 685.000 ευρώ

Δεκέμβριος 02, 2019 - 21:17
14 σχόλια

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Προτού το σώμα εισέλθει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης έκανε μία ενημέρωση στα μέλη για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε στην ΚΕΔΗΤ, σύμφωνα και με τα στοιχεία έως τις 20-9-19, σημειώνοντας ότι η παράταξή του παρέλαβε πολλά χρέη και μια κατάσταση που δεν αλλάζει αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ΚΕΔΗΤ έχει έρθει σε ένα τέλμα.

Να αναφέρουμε ότι βρίσκεται εν εξελίξει η δίκη που αφορά σε υπεξαίρεση για την οποία κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Δ. Παυλής, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ Αν. Τσούκας, η πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ Θεοδώρα Μπρακουμάτσου και η υπάλληλος Ρούλα Τυροβολά.

Μετά από έγγραφο του ΙΚΑ, όπως είπε ο δήμαρχος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν διαμορφψθεί ως εξής:

  • Στη ΔΟΥ οφείλονται  18.700 ευρώ
  • Οι οφειλές  από μη καταβλήθεισες  ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές αγγίζουν τις 614.814 ευρώ
  • Στους προμηθευτές οφείλονται 75.000 ευρώ
  • Από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις τα χρέη φτάνουν τις  97.536 ευρώ
  • Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της επιχείρησης ειναι 685.000 ευρώ

Τώρα τα έσοδα της επιχείρησης υπολογίζονται  να είναι:

  • Από τα στοιχεία από την ΕΤΤΑ ΚΔΑΠ τα έσοδα θα ειναι 190.000 ευρώ
  • Από τα τροφεία 7.000 ευρώ
  • Από το Βοήθεια στο Σπίτι  240.000 ευρώ
  • Από το Μεγάλο Καφενείο τα έσοδα είναι 33.000 ευρώ
  • Τα έσοδα από την Τράπεζα Ελλάδος στη Στοα Αθανασιάδη και του Μεγάλου Καφενείου είναι 1.800 ευρώ
  • Τα έσοδα από τα Σπήλαια του Κάψια φτάνουν τα 45.000 ευρώ  
  • Συνολικά τα έσοδα που υπολογίζονται να μπουν στο ταμείο της επιχείρησης το χρόνο φτάνουν τα 510.000 ευρώ.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι ετήσιες δαπάνες για την μισθοδοσία του προσωπικού είναι 610.000 ευρώ, ενώ για καύσιμα, αναλώσιμα, συντήρηση οχημάτων θα δαπανηθούν περίπου 100.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η ΚΕΔΗΤ έχει να κάνει εγκεκριμένο ισολογισμό από το 2012 και προϋπολογισμό δεν εχει καταρτίσει περίπου εδώ και 4 χρόνια.

Η επιχείρηση δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί και δεν μπορεί να πληρώσει ορκωτούς είπε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι έχει κάνει κίνηση προς το υπουργείο για να έρθουν ορκωτοί για τον έλεγχο.

«Η πρότασή μας είναι να ερθει σε επόμενο συμβούλιο το θέμα, να δοθούν όλα τα στοιχεία στους δημοτικούς συμβούλους, έτσι ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους.»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε: «Δεν γνωρίζω πόσο είναι τα χρήματα από την υπεξαίρεση», σημειώνοντας ότι ο ίδιος όντας στην διοίκηση παρέλαβε σε πολύ χειρότερη κατάσταση την επιχείρηση.

«Μπορούμε να δουμε ποιο ειναι το πραγματικο άνοιγμα και να συντάξουμε εναν προϋπολογισμό για να λειτουργήσει η επιχείρηση;»

Ο κ. Τσιαμούλος επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ανέφερε ότι ο δήμαρχος καλώς έκανε μια ενημέρωση για ένα θέμα που καίει χρόνια το ΔΣ.
«Η ΚΕΔΗΤ είναι μια αμαρτωλή ιστορία.»

«Καλό είναι αυτές οι προτάσεις και οι λύσεις που έχετε να τις καταθέσετε, όπως και εμείς σε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, να το δούμε μαζί με το Βοσυνιώτειο και με τα απορρίμματα»

Ο κ. Βόσνος είπε: «Καλό είναι να γίνεται μια ενημέρωση, ακουμπάμε ένα σοβαρό πολύπλευρο θέμα, να γίνει μια απόφαση με τους επικεφαλής. Η ΚΕΔΗΤ είναι μια σκιά για το ΔΣ, για την πόλη και τους πολίτες της».

Ο κ. Γούργαρης παρατήρησε ότι έγινε μία ενημέρωση… «αλλά δεν φωτιστήκαμε, το θέμα πρέπει να έρθει προς συζήτηση με εισήγηση».

Τέλος, ο κ. Τζιούμης είπε ότι όφειλε να κάνει μια ενημέρωση, συμφωνώντας να γίνει μια συνάντηση με τους επικεφαλής τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.


14 Σχόλια

Ελπίζω Παυλής Μπρακουμάτσου Τσούκας να δικαστούν κανονικά και να μην παραγραφούν με τα γνωστά κόλπα που βλέπουμε Τσουκάτους, Φλώρους και Παιδεραστές να βγαίνουν λόγω παραγραφής

Μα καλά, έγινε ότι έγινε επί Τσούκα, βγήκε στη δημοσιότητα, καθαιρέθηκε, ανέλαβε κάποιος άλλος και συνεχίστηκε το ίδιο βιολί; Αυτό με ξεπερνάει. Μεγάλο θράσος!!!!

ΤΣΙΑΜΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ...Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;;;; ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ......ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ... ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΘΩΟΝΟΣΑΣΤΕ .......

02:45 Με τα δικά τους μούτρα κανονικά και με το νόμο. Ψηφίζονται, δεν ψηφίζονται; Ε, λοιπόν, καλά κάνουν και κυκλοφορούν με τα μούτρα τους, αφού αυτοί που τους ψηφίζουν τους δίνουν αυτό το δικαίωμα

Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να δείξει στην κοινωνία τι συμβαίνει σε όσους καταχράζονται δημόσιο χρήμα.

Βρηκαμε να μπουνε φυλακη και τριχες κατσαρες...Να πληρωσουν αμεσα απο την τσεπη τους οσα εχουν φαει και με τοκο φυσικα και απολυση απο την δουλεια τους και τερμα.ΗΚοινωνικη και ηθικη κατακραυγη θα ειναι η φυλακη τους,και ας κυκλοφορουν ελευθεροι!!!

το ΔΣ τησ επιχειρησης το εχει ρωτησει κανεις η μονο ο τζιουμης θα μιλησει για αυτη,απο οτι ξερω το παλεβουν εκει και ειναι πολυ ψυχοφθορο

Ενώ των προηγούμενων τα βιογραφικά ήταν σεντόνια ολόκληρα, δεν είχαν συρτάρια να τα βάλουν

Οι προηγούμενοι δεν πλήρωναν τον ΕΦΚΑ και έχουν μαζευτεί τεράστια χρέη. Η σημερινή διοίκηση του κ. Τζιούμη πληρώνει;

Πήξαμε στα βιογραφικά και έφαγαν καλά όλοι. Τίμιους ανθρώπους θέλουμε όχι βιογραφικά

Τελικά ρε παιδιά Παυλής και Μπρακουμάτσου είναι κατηγορούμενοι? Προ μηνός τα ίδια γράφατε στον τίτλο αλλά μέσα στο άρθρο έγραφε ότι ΔΕΝ είναι κατηγορούμενοι? Τελικά τι ισχύει?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.