Συνάντηση Νίκα - Κεραμέως για τα σχολικά γεύματα

Συνάντηση Νίκα - Κεραμέως για τα σχολικά γεύματα

Νοέμβριος 22, 2019 - 08:43
1 σχόλια

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 4.30 το απόγευμα, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας θα έχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Με την υπουργό Παιδείας, ο περιφερειάρχης θα συζητήσει για θέματα εκπαίδευσης, ενώ θα επιδιώξει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στη Μεσσηνία ως προς την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα”, που συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από το 2016, συμμετείχαν από τη Μεσσηνία συνολικά 16 σχολεία (2.150 μερίδες φαγητού).

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου-, μετά την φετινή προκήρυξη του προγράμματος και έπειτα από λάθος συνεννόηση της Α΄ βάθμιας Διεύθυνσης Παιδείας Μεσσηνίας με το αρμόδιο υπουργείο, τα σχολεία που τα προηγούμενα χρόνια σιτίζονταν βρέθηκαν εκτός προγράμματος.

Αυτό συνέβη επειδή, ενώ ζητήθηκε να αποσταλούν στο υπουργείο τα σχολεία που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, η Α΄βαθμια θεωρώντας ότι πρόκειται για επέκταση -όπως αναφερόταν στις σχετικές οδηγίες του υπουργείου-, απέστειλε κατάλογο μόνο με τα επιπλέον σχολεία της Μεσσηνίας που επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όχι εκείνα που συμμετείχαν τα προηγούμενα έτη.

Ως αποτέλεσμα, στο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε με τα σχολεία που θα συμμετέχουν στην σχολική σίτιση τα έτη 2019-  2020 δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα από τα σχολεία που σιτίζονταν τις προηγούμενες χρονιές.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αυτα με ενα τηλεφωνημα κυριε Νικα . Και τι αρμοδιοτητες εχει η περιφερεια στην εκπαιδευση ;;;;;πλην της ........μεταφορας των μαθητων ;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.