Τις ανησυχίες του για το κλείσιμο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας εξέφρασε ο κ. Τσιαμούλος

Τις ανησυχίες του για το κλείσιμο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας εξέφρασε ο κ. Τσιαμούλος

Νοέμβριος 20, 2019 - 21:18
2 σχόλια

O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα της ίδρυσης του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με απόφασή του το υπουργείο Παιδείας έκλεισε το νεοσύστατο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας στην Τρίπολη και ακόμα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε Άργος και Σπάρτη, συγκεκριμένα της Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος και της Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης στη Σπάρτη, που θα ξεκινούσαν τη λειτουργία τους από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε ότι ενώ ήρθε το τμήμα της Νοσηλευτικής από την Σπάρτη το νέο ανάλογο τμήμα δεν θα έρθει, ρωτώντας τι θα γίνει και με τα άλλα τμήματα που θα ιδρύονταν στον δήμο όπως αυτό της Κτηνιατρικής στο Λεβίδι.

Ήρθαν οι νέες νοσηλεύτριες και η κυβέρνηση πάγωσε τα νέα τμήματα Υγείας

Ο κ. Τσιαμούλος έπειτα πρότεινε στο Σώμα να γίνει ένα ψήφισμα ή ένα υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας, ακόμα και μια επίσκεψη εκπροσώπων του δήμου στο υπουργείο, προκειμένου να τεθεί το θέμα και η αναγκαιότητα ίδρυσης των νέων Τμημάτων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας απαντώντας, δέχθηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα συναντήσει τον υπουργό, τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι τελικό, αλλά εξετάζονται τα ζητήματα ίδρυσης νέων σχολών στον δήμο.
 

Και ο πρύτανης αιφνιδιάστηκε από την απόφαση για τη σχολή Υγείας

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Αυτά τα τμήματα ήταν κοινό "μυστικό" ότι ήταν υποσχετικες. Κανείς δεν περίμενε να λειτουργήσουν, εξάλλου δεν ιδρύθηκαν ποτέ για να κλείσουν όπως λανθασμένα αναφέρετε. Αντί για αυτά, κοιτάξτε τη Νοσηλευτική που κάνει μάθημα στα υπόγεια του νοσοκομείου, που δεν έχει κτήριο, κοιτάξτε που 20 χρόνια μετά δεν υπάρχει ένας δρόμος, ούτε campus, εστία, λέσχη κτλ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.