Τρίπολη: Τα σπίτια τους άνοιξαν οι πρόσφυγες στην ΕΡΤ (vid)

Τρίπολη: Τα σπίτια τους άνοιξαν οι πρόσφυγες στην ΕΡΤ (vid)

Νοέμβριος 19, 2019 - 12:30
16 σχόλια

Τα σπίτια τους στην κάμερα της ΕΡΤ άνοιξαν οι πρόσφυγες που διαμένουν σε σπίτια στην Τρίπολη, μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Οι οικογένειες των αιτούντων ασύλου μένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω μέσω προπληρωμένων καρτών.

Τα μέλη της πρώτης οικογένειας, που ήρθε από τη Συρία, υποδέχθηκαν το τηλεοπτικό συνεργείο και τη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη με χαρά και της άνοιξαν την καρδιά τους.

Στην κάμερα μίλησαν τα παιδιά της οικογένειας για το σχολείο και την καθημερινότητά τους, τονίζοντας ότι είναι ευτυχισμένα και ότι έχουν πολλούς φίλους.

Η κοινωνική επιστήμονας του έργου ΕΣΤΙΑ κυρία Κατερίνα Αγλαμίση σε δηλώσεις της ανέφερε ότι προσπαθούν να βρουν τις ομοιότητες που ενώνουν τους κατοίκους της Τρίπολης με τους Σύρους που φιλοξενούνται παρά τις διαφορές που μας χωρίζουν.

Ο Σύρος πατέρας κ. Αχμάντ μίλησε για όσα τον προβληματίζουν κατά τη διαμονή του στην Τρίπολη, που δεν είναι άλλο από το επαγγελματικό του μέλλον.

Ο δεύτερος πρόσφυγας κ. Μπασάμ διαμένει με την οικογένειά του στην Τρίπολη και θέλει να εργαστεί εδώ, όπως επίσης και κ. Χουσεΐν,  αρχηγός πολυμελούς οικογένειας, δείχνει ευτυχισμένος.

Δείτε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στι 32:47 ΕΔΩ
 

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

Ως φυσικοθεραπευτής αντιλαμβάνομαι το μασάζ που πέφτει και από την κρατική τηλεόραση για το πολύ σοβαρό θέμα των μεταναστών, σημείωση ο όρος λαθρο παράνομοι μετανάστες έχει εξαφανιστεί. Οπότε καταλαβαίνεται τι μας περιμένει, άρα το ξενοδοχείο στην πλατεία Αρεως που θα νοικιαστεί για μετανάστες γιατί να μην είναι αλήθεια. Αχ Θεοδωράκη σε κλείσανε και φυλακή για να μας ελευθερώσεις από τους 'μαυροφορεμένους' και τώρα θα τους έχεις παρέα στην πλατεία . Ο θεός να βάλει το χέρι του.

Στο μεταξύ μόνο Σύροι που πρέπει να είναι το πολύ 10% από τους πρόσφυγες πολέμου δείχνει το ρεπορταζ-ο Θεός να το κάνει...Το υπόλοιπο 90% από που είναι;

Αν ισχύει για το "Αρτεμις" η εξοικείωση με τη γυφτιά και την επιδοτούμενη μιζέρια έχει ξεκινήσει με την εγκατάσταση των ζαίων στο γωνιακό εκλογικό κέντρο το καλοκαίρι. Αφού πέφτει χρήμα τι ΣΥΡΙΖΑ τι ΣΥΡΙΟΙ

“…μένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών”. Ερώτηση : Επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όταν σταματήσει η στέγαση και το χρήμα, που θα μείνουν και τι θα φάνε ? Μήπως εμάς ? Η «Χρυσή Αυγή» δεν σας άρεσε, τώρα που θα σας κεντρώσουν θα σας αρέσει ???

Άσε μας βρε φίλε με τη Χρυσή Αυγή που ήταν καλή και θα μας έσωζε. Τους νοσταλγούς της Χούντας και του Χίτλερ θες; Καμία διαφορά με τους νοσταλγούς και υμνητές του Στάλιν και διαφόρων αριστερών δικτατόρων.

Άνοιξαν τα σπίτια μας, έπρεπε να είναι ο τίτλος του άρθρου... εμείς τους τα πληρώνουμε όλα, από το υστέρημα μας... και τα ενοίκια, και τις προπληρωμένες κάρτες και τα τρόφιμα που κουβαλάνε με τα καρότσια κάθε Σάββατο μέσα στην πόλη, την ώρα που πολλοί Έλληνες μαζεύουν φρούτα και λαχανικά, το μεσημέρι, από τα σκουπίδια της λαϊκής, για να βγάλουν την εβδομάδα τους...

3 town rapper, το να σε κεντρώσουν, είναι θέμα χρόνου αλλά δεν το έχεις καταλάβει ... Ο ποιος πει κάτι αντίθετο στην ΝΤΠ, είναι φασίστας

Γιατί όλα τα ρεπορταζ έχουν παιδιά ??? Γι' αυτούς μου μαστιγώνονται στην Αθήνα κουβέντα ? https://www.youtube.com/watch?v=zBQXsO33nK8

Αν δεν ανοίξουν στο συντροφικό ρεπορτάζ σε ποιόν θ'ανοίξουν; Με το καλό και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη για τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Έχουμε και καδή στο πασαλίκι του Μοριά επί Γ' Τουρκοκρατίας. Ενδιαφέρον στοιχείο για τον ιστορικό του μέλλοντος.

@3 town paper υπάρχει μία διαφορά μεταξύ κομμουνιστών και φασιστών στην Ελλάδα. Στον οπλισμό. Οι πρώτοι έχουν κονσερβοκούτια των παπούδων τους, μολότωφ, στυλιάρια για τις κόκκινες σημαίες τους, πράσινα λέιζερ μεγάλης ισχύος των ακτιβιστών, 45αρια της 17Ν, καλάσνικωφ και σκόρπιον των ''πυρήνων'' και των ''λαικών'' επαναστατών. Οι δεύτεροι έχουν τις ιδέες τους.

@14:39 conveniently forgets τις πολλές χρυσαυγίτικες επιθέσεις σε μετανάστες και μη, με τραυματισμούς ή/και θανάτους.

Οι Έλληνες πρέπει να είναι ο πιο ηλίθιος λαός του κόσμου. Τα χειρότερα έρχονται..............

Το ακούσαμε και αυτό...οι χρυσαυγίτες πολεμούν με τις ιδέες τους..μάλιστα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.