Νίκας: Στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της περιφερείας Πελοποννήσου και όχι μετανάστες (vid)

Νίκας: Στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της περιφερείας Πελοποννήσου και όχι μετανάστες (vid)

Νοέμβριος 20, 2019 - 14:10
15 σχόλια

Τέλος στις φήμες περί φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο της Τρίπολης δίνει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Αρκετός λόγος έχει γίνει για την επίσκεψη του αρχηγού του ΓΕΣ στην Τρίπολη, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του ArcadiaPortal.gr , με τους πολίτες να αναρωτιώνται για τους λόγους επίσκεψής του στην Τρίπολη, συνδυάζοντάς την  με την  πιθανή μεταφορά μεταναστών στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού.

Ο λόγος της επίσκεψης του δεν είναι γνωστός, με τον περιφερειάρχη όμως να δίνει τέλος στις όποιες φήμες  θέλουν την στέγαση μεταναστών στο κλειστό στρατόπεδο, σημειώνοντας  ότι η στήριξη της κυβέρνησης για την παραχώρηση των στρατοπέδων Τρίπολης και Ναυπλίου  για την στέγαση των υπηρεσιών της περιφέρειας είναι απόλυτη.

Ξεκάθαρος στο θέμα της στέγασης των προσφύγων – μεταναστών ήταν για ακόμη μία φορά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας ότι στα στρατόπεδα της Τρίπολης και του Ναυπλίου θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας και έτσι θα γίνουν τα διοικητικά κέντρα της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μία μέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Νίκας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ανέφερε, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητά από τους περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτό το σοβαρό εθνικό ζήτημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τον πρώτο λόγο για αυτό το θέμα το έχει ο δήμαρχος κάθε πόλης, αφού αυτός επωμίζεται την ευθύνη διαχείρισης των κοινωνικών θεμάτων.

Όσον αφορά τις κλειστές δομές για τους μετανάστες είμαστε θετικοί

Ο περιφερειάρχης μέσω αυτή της συνέντευξης έκανε μία έκκληση στους πολίτες,  ώστε να υποδεχθούν τον κόσμο με αγάπη και κατανόηση.

Για το θέμα των στρατοπέδων ο κ. Νίκας τόνισε για ακόμη μια φορά, ότι πρόθεση της περιφέρειας είναι να μεταφερθούν και να στεγαστούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας στα κλειστά στρατόπεδα.

Μίλησα τηλεφωνικά με τον Αρχηγό ΓΕΣ, με τον υφυπουργό κ. Στεφανή και με τον Υπουργό Εσωτερικών έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης των κτιρίων της Τρίπολης και του Ναυπλίου στην περιφέρεια

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νίκας: Στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες


15 Σχόλια

Τα λες & τα πιστεύεις, αυτό είναι το κακό! (Ξύνεις & τη μύτη σου μες στην κάμερα)

Να υποδεχτεί και ο κόσμος της Καλαμάτας με αγάπη και κατανόηση, πρόσφυγες. Η Τρίπολη το έχει ήδη κάνει!!!!! Αλλά ως δήμαρχος την είχε θωρακίσει τέλεια την πόλη του.

Με τόσους γυφτους στην Μεσσηνία μια χαρά θα αφομοιωθούν οι «προσφυγες» μέσα στους καταυλισμούς της Καρυδιάς και της Μικρομανης

Τώρα δηλαδή κατά τον κ. Νίκα είναι η καλύτερη λύση. Το ιστορικό 11ο Σύνταγμα Πεζικού να δεχθεί τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δεν υπάρχει άλλος χώρος να γίνει διοικητήριο; Η πόλη της Τρίπολης έχει συνδέσει την ιστορία της με την παρουσία των στρατιωτικών σχηματισμών και δεν είναι η καλύτερη λύση να γίνους τα κτίρια του 11ου δημόσιες υπηρεσίες. Φυσικά οι μετανάστες δεν έχουν θέση σε αυτό το χώρο, αλλά ούτε και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κ. Νίκας ας βρει άλλους χώρους .. Αυτή είναι εύκολη λύση. Αλλά τι να περιμένες από έναν που δεν έχει σχέση με την Τρίπολη.

στο 2008 πηρε απο τον αραμοπουλο τον τοτε υπουργο υγειας το παλιο νοσοκομειο και το εκανε δημαρχειο.στους 2 μηνες περιφερειαρχης παιρνει το 11 ο συνταγμα για να το κανει διοικητηριο.δωστε του ενα χρονο να δουμε πως θα τα παει.εμπειρια εχει,δικαιολογια δεν θα εχει. ο προυηγουμενος παρελαβε αοπο τον κρατικο περιφερειαρχη τον φακελο απορριματα ετοιμο προς διαγωνισμο.τον κρατησε 9 χρονια......

@ 17:41 Στρατηγέ μου αν υποψιαστώ πως εκεί που προσπαθούσαν να λουφάρουν ως φαντάροι με κίνδυνο τη στέρηση εξόδου, θα λουφάρουν τώρα εκ του ασφαλούς, θα πεθααααάνω!!!!

ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ 'ΜΠΑΖΕΙ' ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 2012. ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΧΥΤΥ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙς ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ. ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ. ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

17:41 Στρατηγέ θα σου συνιστούσα να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το τήλιο ή το φασκόμηλό σου αυτή τη βροχερή μέρα και να σταματήσεις να λες τοπικιστικές κουταμάρες, για να μην πω άλλη λέξη. Και ο Τατούλης να ήταν περιφερειάρχης, που έχει σχέση με την Τρίπολη, πάλι εκεί θα πήγαιναν οι υπηρεσίες της περιφέρειας. Ήταν προαποφασισμένο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε την άλλη φορά, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς και γενικότερα μερικοί που θέλετε να πείτε κάτι μόνο για να το πείτε για να το παίξετε ξερόλες, να αποφεύγετε να μιλάτε για πράγματα για τα οποία έχετε παντελή άγνοια. ΟΚ, "Στρατηγέ" μου;

Μην είστε «ήξεις αφίξεις» και μην λέτε ψέματα. Γίνετε ξεκάθαροι, θα έρθουν ή δεν θα έρθουν, σε ποιες πόλεις της Πελοποννήσου, πόσοι θα έρθουν και που θα στεγαστούν? Ρωτήστε τους πολίτες, ως οφείλετε, αν τους θέλουν. Μην τους φέρνετε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού είναι ιδανικός χώρος να εγκατασταθεί ένα πνευματικό ίδρυμα, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ", τίποτα άλλο. Για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας υπάρχουν άλλοι χώροι, όπως της Υ.Ε.Β.

όντως γιατί με εμάς του ψηλούς ξανθούς γαλανομάτηδες τριπολιτσιώτες είναι πολύ δύσκολο να αφομοιωθούν

@13:26 Μην ακούμε πάλι τις ίδιες γραφικότητες περί ''ρατσισμού των Αρίων Τριπολιτών''! Είναι απλό το θέμα με την πολυδιαφημισμένη αφομοίωση. Η παγκόσμια εμπειρία έδειξε ότι δεν αφομοιώνονται λόγω του διαφορετικού πολιτισμού και νοοτροπίας λόγω των διακρίσεων υπέρ τους από τις φιλομεταναστευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Αποτέλεσμα είναι να μην κατανοούν την ύπαρξη υποχρεώσεων πέραν των δικαιωμάτων, να ζουν με επιδόματα, να μην θέλουν να μορφωθούν και να εργαστούν οι περισσότεροι. Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε. Δεν βλέπεις τι συμβαίνει στις ευρωπαικές πόλεις με τα γκέτο και τις ταραχές;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.