«Οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνο αν βρουν εργασία - Η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια»

«Οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνο αν βρουν εργασία - Η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια»

Νοέμβριος 20, 2019 - 16:22
5 σχόλια

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Γ. Ντούνος – Χ. Κούτρας):
Στην Τρίπολη ήδη φιλοξενούνται 300 πρόσφυγες σε διαμερίσματα. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σωστή και δίκαιη κατανομή για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Κατά την άποψή μας η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας την οποία αποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας είναι μια κακή συμφωνία που δημιούργησε πολλά προβλήματα.
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια δε δημιουργήθηκε τώρα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συντελούνταν στη Μόρια βιασμοί μικρών παιδιών και δυστυχώς σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου με τη ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε Υπουργό την κα Παπακώστα η οποία έλεγε ότι οι μετανάστες είναι κατσαρίδες.
 
Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα, όπως πρώτοι εμείς τα δημιουργήσαμε. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στα κυκλώματα των λαθρομεταναστών ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κινούνται ανεξέλεγκτα, ότι η χώρα δεν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.
 
Ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ως παράδειγμα ότι στη Λιβαδειά υπάρχουν 300 πρόσφυγες και από αυτούς «ζουν» 30 ελληνικές οικογένειες. Αυτή είναι η λογική; Να φέρνουμε μετανάστες για να «ζουν» κάποιες οικογένειες; Αυτό είναι το αντισταθμιστικό όφελος σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ. Άποψή μας είναι ότι οι πρόσφυγες αυτοί, διότι κάποιοι θα μείνουν τελικά στη χώρα μας, πρέπει να βρουν εργασία στην Ελλάδα. Όχι να εργάζονται οι Έλληνες και αυτοί να κάθονται. Στην Τρίπολη για παράδειγμα, από τους πρόσφυγες που έχουν έρθει, δεν έχει βρει δουλειά ούτε ένας. Άρα λοιπόν πρέπει σύντομα και γρήγορα να δημιουργηθούν υποδομές στη χώρα ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν και να έχουν εργασία και όχι να κάνουμε ρουσφέτια για να «ζουν» 20 οικογένειες από τους πρόσφυγες
 
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ορίζει συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία διαχωρίζει ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι είναι μετανάστες.


5 Σχόλια

Στην Τριπολη αρκετοι προσφυγες εργαζονται τοσο στην πολη οσο και στην ευρυτερη Πελοποννησο.

Αν η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια, γιατί το ποσοστό ανεργίας είναι στο 16,9%; (πηγή: Google αποτέλεσμα / Eurostat)

Γιατί δεν παίρνεις 2 προσφυγοπούλες με μαντήλα στο γραφείο σου γραμματειακή υποστήριξη. Άντε να σε δούμε. Όχι μόνο λόγια. Δεν αρκεί να δημοσιευτεί χρειάζεται να το διαβάσεις ή και να στο μεταφέρει κάποιος

Τουλάχιστον 600 μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 08:32 Τουλάχιστον 600 μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο.Στη διάσωση και περισυλλογή 400 μεταναστών και προσφύγων και στη σύλληψη τριών διακινητών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, σε 10 διαφορετικά περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Λέσβου και της Χίου. Άλλοι 222 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε έξι διαφορετικά περιστατικά στα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος.

Ο Λέσβιος -Μυτιλήνη έφταιγε για όλα ε Παύλο ;Ο Αλεκσης ήταν η αιτία του κακού !Τωρα με τον φιλελε Γουρλοματη που προσκυνάς δωθηκε λύση στο πρόβλημα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.