Δίκη Siemens: Απαλλαγή Τσουκάτου λόγω παραγραφής - Ένοχοι Χριστοφοράκος, Μαυρίδης και Καραβέλας

Δίκη Siemens: Απαλλαγή Τσουκάτου λόγω παραγραφής - Ένοχοι Χριστοφοράκος, Μαυρίδης και Καραβέλας

Νοέμβριος 19, 2019 - 13:22
3 σχόλια

Τίτλοι τέλους στη δίκη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens... Το δικαστήριο απάλλαξε το σύνολο των κατηγορουμένων για το αδίκημα της δωροδοκίας, αθώωσε πέντε κατηγορούμενους, αλλά και απάλλαξε τον Θεόδωρο Τσουκάτο λόγω της παραγραφής του αδικήματος της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλου.

Ένοχοι κρίθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος 22 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens M. Χριστοφοράκος, οι Χρ. Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάινριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ.

Ακόμη, ένοχοι κρίθηκαν για το ίδιο αδίκημα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης αλλά και οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Αθώοι κρίθηκαν πέντε εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα οι: Νικόλαος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

Η υπόθεση αφορούσε στη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ – Siemens, που υπεγράφη το 1997 από τον τότε υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη, και στις επεκτάσεις αυτής για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του με την προμήθεια ψηφιακών παροχών. Κατά την κατηγορία, διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά ως “ωφέλιμες πληρωμές”, ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ, τα οποία φέρονται να μετακυλήθηκαν στο κόστος του έργου.


3 Σχόλια

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ;;;; ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..... ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ...ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ;;;;;

Ε ρε γλέντια στο ΠΑΣΟΚ... Κερδίσανε Siemens, Μανωλάδα. Είναι και μέσα στην κυβέρνηση της ΝΔ! Ποιος τους πιάνει! Στην υγειά των κορόιδων λένε!

@8:51 η παραγραφή ήρθε λόγω του "νόμου περί ευθύνης υπουργών" ο οποίος είναι πολύ παλιός. Πολύ χοντρικά αν σε 2 θητείες της Βουλής από τότε που τελέστηκε το αδίκημα δεν ασκηθεί δίωξη στον υπουργό τότε παραγράφονται τα αδικήματα του. Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση της ισότητας των πολιτών, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να γίνεται τέτοιου είδους χάρη στους υπουργούς. Είναι στις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει αυτό (να καταργηθεί) αλλά η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αρνούνται. Συμπεράσματα δικά σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.