ΚΕΔΗΤ: Διακοπή της δίκης - Τι κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας

ΚΕΔΗΤ: Διακοπή της δίκης - Τι κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας

Νοέμβριος 14, 2019 - 15:29
4 σχόλια

Μετά από μία μικρή διακοπή η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της ΚΕΔΗΤ συνεχίστηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, με τον εισαγγελέα να έχει απορρίψει τις ενστάσεις και με την δίκη να συνεχίζεται κανονικά.

Πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε από το προεδρείο ήταν ο υπάλληλος της Ανεξάρτητης αρχής διαχείρισης όπου και συνέταξε το πόρισμα για την ΚΕΔΗΤ.

Το προεδρείο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα, αφού ο ίδιος έκανε τον ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε ο υπάλληλος, στις 22 Φεβρουαρίου 2016 έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην επιχείρησης  για έλεγχο που αφορούσε τα έτη 2013-2015.

Σε αυτό τον έλεγχο που διήρκησε πολλές μέρες διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα. Όπως δήλωσε ο μάρτυρας, η ΚΕΔΗΤ δεν είχε φυσικό ταμείο (χρηματοκιβώτιο) αρά τα χρήματα που δεν έμπαιναν στον τραπεζικό λογαριασμό, δεν  μπορούσε να γνωρίζει πού πήγαιναν.

Να αναφέρουμε ότι ο έλεγχος έγινε  επί προεδρίας της κυρίας Μπρακουμάτσου, ενώ τις χρονολογίες που ελέχθησαν τα οικονομικά πρόεδροι ήταν ο κ. Κοκκινάκος, ο κ. Τσούκας και η κυρία Μπρακουμάτσου.

Οι διαπιστώσεις του υπάλληλου που έκανε τον έλεγχο ήταν ότι υπήρχαν αναλήψεις μετρητών χωρίς να είναι γνωστό πού πήγαιναν τα χρήματα. Επίσης διαπίστωσε ότι υπήρχε έλλειψη χρημάτων από τις δομές που άνηκαν στην ΚΕΔΗΤ.

Με κάθε επιφύλαξη και όπως τα ποσά ειπώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, σας μεταφέρουμε ότι από τα τροφεία (παιδικούς σταθμούς) της ΚΕΔΗΤ έλλειπαν 17.000 ευρώ, τα οποία δεν είχαν κατατεθεί σε κάποιο λογαριασμό τραπέζης, ούτε υπήρχαν σε κάποιο χρηματοκιβώτιο στην επιχείρηση.

Από τα σπήλαια Κάψια τα οποία είχαν φυσικό ταμείο υπήρχαν εισπράξεις 23.000 ευρώ τα οποία πήγαν στην ΚΕΔΗΤ και από τα οποία κατατέθηκαν λιγότερα χρήματα, άρα υπήρχε έλλειμμα.

Από μισθώματα όπως από το «Μεγάλο Καφενείο» υπήρχαν μισθώματα 12.000 ευρώ τα οποία δεν κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε σε φυσικό ταμείο.

Όπως ακούστηκε, από τον Σεπτέμβριο του 2014 έγινε μια αλλαγή και τα χρήματα αυτά δεν έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Μεταξύ άλλων, υπήρχαν και 41 επιταγές προς προμηθευτές και άλλους οι οποίες στην πλειοψηφία τους δεν είχαν αντίκρισμα.

«Υπήρχαν βέβαια και προμηθευτές που πληρώθηκαν αλλά χωρίς δικαιολογητικά»

Μεγάλη εντύπωση φαίνεται να προξένησε στο προεδρείο το γεγονός ότι η ΚΕΔΗΤ δεν είχε κάνει διαχειριστικό έλεγχο και ότι δεν υπήρξε ισολογισμός – απολογισμός από το 2011.

Επίσης σημαντικό για το προεδρείο είναι το γεγονός ότι η κυρία Τυροβολά ήταν γραμματέας στην ΚΕΔΗΤ, μετά από δύο ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης, και ύστερα από την εμμονή όπως είπαν του κ. Παυλή να παραμένει εκεί ήταν ένα δεδομένο που έκανε το προεδρία να επικέντρωσει εκεί τις ερωτήσεις του.

Να αναφέρουμε ότι η κυρία Τυροβολά έγινε νόμιμη στην ΚΕΔΗΤ στις 16/6/15.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ΚΕΔΗΤ έως το 2014 δόθηκαν 2.500 ευρώ για έργα συντήρησης, ενώ το 2015 χρειάστηκαν 8.000 ευρώ για τα ίδια έργα.

Να αναφέρουμε ότι δεν υπογράφηκε ποτέ σύμβαση με τους ορκωτούς λογιστές που έκανα τον οικονομικό έλεγχο με τους δικαστές να απορούν πώς γίνεται αυτό από μια επιχείρηση του Δήμου.

Η εξέταση του μάρτυρα τελείωσε και η δίκη διεκόπη για τις 26 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουν οι πολίτες που ψήφισαν Παυλή το 2014 και μετά ο ίδιος ο Σμυρνιώτης για τον εφησυχασμό που έδειξε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν μεταξύ 2014-2019 ήταν αναμενόμενα. Μεγάλη ευθύνη επίσης του νυν Δημάρχου για την στήριξη που έδωσε στον Παυλή τότε. Αυτά πέρασαν όμως, η πόλη και οι πολίτες έχασαν 5 χρόνια και τώρα την άκρη θα την βρει η δικαιοσύνη. Ο Τζιούμης οφείλει στην πόλη μια πολύ καλή θητεία. Δεν βλέπω να έχει το κατάλληλο ανθρώπινοι δυναμικό σε επαρκή ποσότητα αλλά έστω μερικοί άξιοι υπάρχουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.