Ηλεία - Μονή Πορετσού: Οι πρόσφυγες δεν έμειναν στο μοναστήρι - «Καλύτερα στη Μόρια», έλεγαν

Ηλεία - Μονή Πορετσού: Οι πρόσφυγες δεν έμειναν στο μοναστήρι - «Καλύτερα στη Μόρια», έλεγαν

Νοέμβριος 14, 2019 - 19:53
2 σχόλια

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τις ακατάλληλες δομές φιλοξενίας στην ΙΜ Πορετσού στην Ηλεία, προκειμένου να φιλοξενηθούν (δέιτε ΕΔΩ) μόλις είδαν ότι το μοναστήρι είναι απομονωμένο και ότι έχει πολύ κρύο, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και έφυγαν.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr από όπου και το βίντεο, «''Καλύτερα στη Μόρια'', αυτό είπαν οι πρόσφυγες που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ι.Μ. Πορετσού, της Ι.Μ. Ηλείας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας. Με το που έφτασαν κατάλαβαν οτι πρόκειται για εξορία, απομόνωση και... πολύ κρύο  Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία. Όλες μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Τελικά παρέμειναν, έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε γυναίκες (τρεις από Συρία και δυο από Ιράκ με τέσσερα μικρα παιδάκια). όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση».


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.