Βορίδης: Η Αστυνομία ασκεί νόμιμη βία

Βορίδης: Η Αστυνομία ασκεί νόμιμη βία

Νοέμβριος 13, 2019 - 18:01
11 σχόλια

«Στοιχείο αναγκαστικότητας» είναι το ξύλο, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Πολιτικής Μάκη Βορίδη. Ο υπουργός, αναφερόμενος στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ την Τρίτη. δήλωσε στον Σκάι ότι «η επιβολή του νόμου εμπεριέχει αναγκαστικότητα», ερωτηθείς για την άσκηση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις σε φοιτητές.

«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν παντού στον κόσμο να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι «η επιβολή του νόμου εμπεριέχει σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται στοιχεία αναγκαστικότητας, το λέω γλυκά».

«Είναι το ξύλο στοιχείο αναγκαστικότητας;» ρωτήθηκε ο κ. υπουργός και απάντησε: «Είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

«Η άσκηση νόμιμης βίας, ελπίζω να μην δεν σας σοκάρω με αυτό που σας λέω, είναι αυτό που κάνει η αστυνομία. Άσκηση νόμιμης βίας, προκειμένου να εφαρμόσει το νόμο», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης για να καταλήξει: «Η Αστυνομία κάνει άσκηση νόμιμης βίας προκειμένου να εφαρμόσει το νόμο».

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Η άσκηση βίας από την αστυνομία είναι νόμιμη όταν ακολουθούνται οι νόμοι για την άσκηση αυτήν. Δεν έχει δοθεί στην αστυνομία λευκή επιταγή για άσκηση βίας με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο.

Στην Ελλάδα συζητάμε ακόμα τα αυτονόητα. Στην Ελλάδα το 2019 η αστυνομία ΔΕΝ κάνει τα αυτονόητα. Μπαίνουν με την βία 100 πολίτες σε μια σχολή και η αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει. Το πρόβλημα στην Ελλάδα σπάνια είναι η βία της αστυνομίας. Αυτό που συμβαίνει στο 95% των περιπτώσεων είναι η βία των ελάχιστων μειοψηφιών εναντίον των υπολοίπων, που σχεδόν στο σύνολο της μένει ατιμώρητη.

Oποιος έχει στοιχειωδώς φυλλομετρήσει Μαξ Βέμπερ γνωρίζει πως το κράτος ως έννοια περιέχει ως συστατικό του στοιχείο το μονοπώλιο της νομιμοποιημένης βίας, την οποία χρησιμοποιεί για την καταστολή του εγκλήματος και την επιβολή της νομιμότητας. Λογικό βέβαια συμμορίες ή τα παραβατικά κόμματα να μην το συμμερίζονται.

"Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" (σκύψε ρε μαλάκα το κεφάλι, βγάλε το σκασμό, η δημοκρατία δεν είναι για σένα)

Λακάν, δεν έχω φυλλομετρήσει ποτέ μου Μαξ Βέμπερ, δεν είμαι ευφυή σαν κι εσένα μεγάλε που τον έχεις μελετήσει εις βάθος, δε μου κόβει. Τα βασικά όμως τα καταλαβαίνω και χωρίς να χαλάσω τα μάτια μου και το μυαλό μου, και ξέρω ότι το κράτος με τα όργανά του δεν προστατεύει εμένα, τους ισχυρούς προστατεύει, αυτούς για τους οποίους υπάρχει, τα αφεντικά του. Και επειδή δεν έχω διαβάσει Μαξ Βέμπερ αλλά κάτι έχω ακούσει γι' αυτόν, ξέρω επίσης ότι περιγράφει απλά την κατάσταση, δεν την επιβραβεύει. Εσύ όμως περιορίζεσαι να τσιτάρεις τον Βέμπερ για να το παίξεις κάποιος. Ντάγκλας Άνταμς έχεις διαβάσει;

ΣΤην Ελλάδα είναι θεμιτό να ασκούν βία μόνο οι αναρχομπαχαλάκηδες, οι Ζωνιανοί, οι κόκκινοι τραμπούκοι, οι ληστές...

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ... ΚΑΡΛ ΧΑΙΝΣ ΡΟΥΜΕΝΙΓΚΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΑΣ: https://www.youtube.com/watch?v=lOgSqDy-5Ng

Δεξιά και αριστερά χαιβάνια (όπως ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ) η επιστήμη περιγράφει απλώς τα επαληθεύσιμα συμπεράσματά της. Οι ηλίθιοι της αριστεράς και της προόδου επιθυμούν να διαβάσουν στη νεκροψία πέραν των αιτίων θανάτου και την αποδοκιμασία!

03:09 Τετοια ώρα που έγραψες το σχόλιο, μάλλον τίποτα τσόντες θα "φυλλομετρούσες" μα-λακάν, γιατί οι φυσιολογικοί άνθρωποι αυτές τις ώρες κοιμούνται για να ξυπνήσουν νωρίς και να πάνε στις δουλειές τους. Και μη χειρότερα μανούλα. Πρόσεξέ το αυτό, γιατί σε γυροφέρνει ψύχωση..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.