Τατούλης: Έχει διοικητικά προσόντα ο νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Τατούλης: Έχει διοικητικά προσόντα ο νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Νοέμβριος 11, 2019 - 18:00
7 σχόλια

Με αφορμή την ερώτηση του επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» σχετικά με τα προσόντα του νέου Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Παναγιώτης Νίκας και Πέτρος Τατούλης διασταύρωσαν για ακόμα μία φορά τα ξίφη τους κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

«Ο νόμος του Καλλικράτη προέβλεπε ο εκτελεστικός γραμματέας να προκύπτει ύστερα από προκήρυξη και υποβολή προτάσεων, προκειμένου να επιλεγεί ο καλύτερος. Ο νόμος αυτός τροποποιήθηκε. Ο νόμος προβλέπει δύο δικαιολογητικά: ο τίτλος ΑΕΙ και η διοικητική εμπειρία. Ρωτάμε αν την επιλογή του ο κ. περιφερειάρχης μπορεί να την δικαιολογήσει και να αιτιολογήσει το δεύτερο κομμάτι της διοικητικής εμπειρίας», είπε ο κ. Τατούλης διαμορφώνοντας την ερώτησή του.

«Μάλλον δεν πρέπει να πω τίποτα», απάντησε κατ' αρχάς ο κ. Νίκας και εξακολούθησε λέγοντας: «Ο γενικός γραμματέας ή ο εκτελεστικός γραμματέας σε όλους τους θεσμούς τους αυτοδιοικητικούς επιλέγεται από τον δήμαρχο και από τον περιφερειάρχη. Έτσι έγινε και στη θητεία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Όσον αναφορά στα τυπικά προσόντα, ξέρω τι μου γίνεται, έχω τη διακριτική ευχέρεια και έκανα την επιλογή μου. Δεν είναι υπόθεση του ΠεΣυ να αποφασίσει. Εδώ είναι οι επιτροπές και οι ελέγχουσες αρχές για να γίνουν οι σχετικές προσφυγές».

Σε κανένα συλλογικό όργανο σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν ήρθε τέτοια ερώτηση...

Ο κ. Τατούλης ζήτησε να δευτερολογήσει, κάτι που έγινε, αλλά ύστερα από.. πίεση, αφού ο κ. περιφερειάρχης ήθελε η κουβέντα να κλείσει εκεί, όπως και ο πρόεδρος του ΠεΣυ, Μανώλης Σκαντζός.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» στη δευτερολογία του ρώτησε και πάλι βάσει ποιων στοιχείων αποδεικνύεται η διοικητική εμπειρία.

Όλοι γνωρίζουν στη μικρή μας Ιερουσαλήμ

είπε, τέλος, με νόημα.

Ο κ. Νίκας απαντώντας, αφού επεσήμανε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο, ρώτησε αν μπορεί το Σώμα να βρει έναν εκτελεστικό γραμματέα που να μην είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του περιφερειάρχη. «Ο νέος νόμος λέει να είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του δημάρχου ή του περιφερειάρχη», υπογράμμισε. Μετά, έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης ενός ανθρώπου μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης του ΠεΣυ Πελοποννήσου.

Αλίμονο αν σε αυτή την αίθουσα ερχόμαστε να βγάλουμε τα απωθημένα μας...


7 Σχόλια

Πέτρο ο δικός αντίστοιχος είχε; Αλλά τι ρωτάω; το απέδειξε η δράση και οι επιτυχίες του.!!!! Αλήθεια ποιός ήταν;;;;;

Δι οίκηση ( εκ του ΔΙεθνής ΟΙΚΗΣΗ) Στη μικρή μας Ιερουσαλήμ ή στο Βουκουρέστι!

Για να μην έχεις απορίες για τον... αντίστοιχο δικό του...και μετά γράψε μας και τα αντίστοιχα ενός κάποιου Τάκη... "Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης 1990-1993.Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης 1986-1998. Αντιδήμαρχος Τρίπολης 1993-1994. Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Τ. 1992-1998. Πρόεδρος Δημοτικής Ραδιοφωνίας 1989-1996. Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής 1995-1998". http://www.arcadiaportal.gr/news/ektelestikos-grammateas-tis-perifereias-peloponnisou-o-gstamatakos

Ο ίδιος ο Τατούλης από που προκύπτει ότι έχει διοικητικά προσόντα; Έκανε μάθημα διοίκησης στην ιατρική; Μήπως το ότι είχε ιατρείο του έδωσε επάρκεια για διοίκηση; Θα τρελαθούμε; Πολιτικές θέσεις είναι όλες αυτές. Τα ίδια ισχύουν και για τον πρώην γραμματέα. Δεν κρίνω αν ήταν άξιος ή όχι. Απλά ένα βιογραφικό γεμάτο δημόσιο και πολιτικές θέσεις δεν αποδεικνύει τίποτα. Ο νόμος είναι αστείος. Μιλάει γενικά για πτυχίο ΑΕΙ ας πούμε. Δηλαδή κάποιος που έχει τελειώσει Νοσηλευτική ΑΕΙ, έχει τα προσόντα για να είναι γενικός γραμματέας;

Η διοικητική εμπειρία μέτρησε για την επιλογή του Πέτρου και όχι το ότι το πολιτικό του γραφείο το είχε σε διαμέρισμα δικό του !!!!!! άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε !!!

Ετσι για να τελειώνουμε . Ο Κολλιόπουλος δεν έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση που απαιτεί η νομοθεσία . Α! Και ο Εκτελεστικός Γραμματέας δεν κάνει πολιτική . Κάνει διοίκηση . Ο.Κ. ????

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.