ΚΚΕ, Γιάννα και επανάσταση

ΚΚΕ, Γιάννα και επανάσταση

Νοέμβριος 12, 2019 - 20:15
4 σχόλια

Το Σχόλιο του Σωκράτη

Ω, άνδρες Τριπολίτες, βουνό με βουνό δε σμίγει, που έλεγαν οι παλαιοί. Κομμουνιστές και μη. Έσμιξε ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ με τη Γιάννα των Ολυμπιακών, ελέω επετείου 1821.

Ους η ιδεολογία εχώρισεν, η επανάστασις συνέζευξεν.

Ουχί η επανάστασις η Οκτωβριανή, μα εκείνη του Μαρτίου.

Υπό το βλέμμα του Λένιν, που πάντως στο πορτρέτο δείχνει να κοιτάζει... αλλού, οι δυο τους συζήτησαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι χειραψίες ήταν θερμές, και η Γιάννα έφυγε με το κατιτίς της από το «σπίτι του λαού».

Της χάρισε ο Κουτσούμπας τον πρώτο τόμο από το «Δοκίμιο Ιστορίας» του ΚΚΕ, που περιέχει χρήσιμα στοιχεία και εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την Επανάσταση του 1821, αλλά και μια χαλκογραφία του ήρωα του 1821 Γιάννη Μακρυγιάννη, έργο του χαράκτη – ζωγράφου Γιώργου Βαρλάμου.

Γιάννα μου, αχρείαστα να είναι. Αλλά ενθυμούμαι καλώς ότι όταν ο Αλέξης έγινε πρωθυπουργός, πρόφτασες να δηλώσεις επαναστάτρια.

Έχε χάρη που το ΚΚΕ δεν έχει σκοπό να γίνει κόμμα εξουσίας. Αλλιώς... θα πέταγες τα Λουί Βιτόν για το σωστό κλασικό αμπέχονο;

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Δεν καταλαβαίνω γιατι η Γιάννα . Εχει εξειδικευση στην διοργάνωση εκδηλώσεων ; Αφήστε . Πραγματικά . Μια παρεούλα είναι όλοι αυτοί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.