Παίρνουν πίσω τη διάταξη για τη βλασφημία

Παίρνουν πίσω τη διάταξη για τη βλασφημία

Νοέμβριος 12, 2019 - 12:02
6 σχόλια

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι θα αποσυρθεί η διάταξη για την βλασφημία που μπήκε στον νέο Ποινικό Κώδικά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Ο υπουργός μιλώντας στον Σκάι, απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις.

Σημείωσε επίσης ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική! Τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων δεν προστατεύονται με το να μην βλασφημάς τα θρησκευτικά τους πιστεύω (η βλασφημία είναι λίγο αόριστη έννοια και μπορεί να ερμηνευθεί κάποιες φορές κατά το δοκούν) αλλά με το να προστατεύεις πραγματικά τα δικαιώματα που έχουν για λατρεία της θρησκείας τους. Να μην τους παρεμποδίζεις και να μην τους μεταχειρίζεσαι διαφορετικά επειδή είναι του Χ θρησκεύματος. Αν όμως δεν αντέχουν την σκληρή κριτική της θρησκείας τους δεν μας νοιάζει. Δημοκρατική χώρα έχουμε όπου μέσω τις ελευθερίας του λόγου κυκλοφορούν ελεύθερα οι ιδέες.

σε συνέχεια του προηγούμενου post, αν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ ανθρώπων και βρίζονται περιλαμβάνοντας και την θρησκεία τότε πρόκειται για το αδίκημα της εξύβρισης προσώπου. Ήδη προστατεύονται δηλαδή τα άτομα. Άντε στην χειρότερη να βάλεις ως επιβαρυντική περίπτωση το να βρίζεις κάποιον με βλασφημία των Θείων.

Άρα οι ψησταριές δεν αποτελούν βλασφημία του ισλάμ. Ετελείωσε κύριοι!

@12:49 κανείς δεν είπε ότι αποτελούν βλασφημία. Απλά υπό κάποιες συνθήκες είναι ανήθικο και μλκσμένο να το κάνεις ΑΛΛΑ όχι παράνομο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.