Νίκας: Γιατί δεν παραιτείται το ΔΣ της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία;

Νίκας: Γιατί δεν παραιτείται το ΔΣ της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία;

Νοέμβριος 11, 2019 - 18:40
8 σχόλια

Ο περιφερειάρχης προανήγγειλε και αλλαγές στη μισθοδοσία

Η ημερομηνία της 29ης Νοεμβρίου, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την αλαγή κυβέρνησης και διοίκησης σε δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος έθεσε το θέμα εντός ημερήσιας διάταξης που αφορά στην ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδίας, στην οποία δεν έχει γίνει η αλλαγή ΔΣ, που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, ενώ η ημερομηνία σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης έχει οριστεί η 29 Νοεμβρίου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι είναι ακατανόητο το ΔΣ να έχει ορίσει για την 29η Νοεμβρίου 2019 τη ΓΕ, καθώς ο νόμος ορίζει να γίνει επείγουσα συνεδρίαση.

Ο κ. Τατούλης, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Άκουσα τον εισηγητή. Από πού προκύπτει η άρνηση σύγκλησης συνέλευσης; Δεν υπάρχει άρνηση όταν ορίζεται με σαφήνεια στη βάση της νομοθεσίας. Υπάγεται η λειτουργία της στον νόμο περί ΑΕ. Εκ της νομοθεσίας δημιουργείται η προϋπόθεση για έκτακτη ΓΣ 45 ημέρες μετά την αλλαγή διοίκησης. Στη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε στις 29 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης και αντιδήμαρχος συμφώνησε για τον καθορισμό της ημερομηνίας. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαδικασία που ουσιαστικά να συμμερίζεται την άποψη της εγγραφής ως θέματος άρνησης από το ΤΑΠΤΟΚ του ορισμού έκτακτης ΓΣ».

Από την πλευρά του, ο κ. περιφερειάρχης πρότεινε να μείνει ως έχει η ημερομηνία, και να γίνει στις 29 Νοεμβρίου η συνέλευση. «Είναι θέμα ουσίας, και όχι τύπου. Ιδιαίτερα όσοι μιλούν με έμφαση για δημοκρατική συμπεριφορά. όταν έχουμε πολιτική μεταβολή και πολιτική αλλαγή, παραιτούνται αυτοί που είναι επικεφαλής παράπλευρων, εξαρτημένων οργάνων. Για ποιον λόγο δεν παραιτήθηκαν, αλήθεια; Άλλαξαν οι δήμοι, άλλαξε η Περιφέρεια... Η μισθοδοσία είναι προκλητικότατη. Πολλές φορές αναρωτιέμαι, μήπως καθυστερούν λόγω των μισθοδοσιών; Δεν το λέω για αυτή την περίπτωση ούτε για τον πρώην περιφερειάρχη, προς Θεού. Θα υπάρξει και αλλαγή πολιτικής και αλλαγή της μισθοδοσίας. Θα πάμε στις 29 καλή τη πίστει ότι δεν έγινε εκ του πονηρού αυτή η καθυστέρηση».

Ο κ. Γόντικας ρώτησε: «Τρέχουν προσκλήσεις της ΤΑΠΤΟΚ αυτό το διάστημα; Είναι μια ΜΚΟ στην οποία μετοχές έχουν ο Κυνηγετικός Σύλλογος, η ΚΟΙΝΣΕπ τάδε, ο Σύλλογος Αλφειός και Μαίναλο, όπου ο κ. Σαλλάκος υπογράφει προς τον κ. Σαλλάκο και εντάσσει 4 εκατ. ευρώ για εμψύχωση, προβολή, δημοσιότητα και αμοιβές προσωπικού. Δεν είναι πολλά λεφτά αυτά, στα 19 εκατ. ευρώ που δώσαμε στην ΤΑΠΤΟΚ για να διαχειριστεί; Και μετά όταν μιλάω για τρωκτικά, μου λέτε ότι λαϊκίζω; Στο Ζευγολατιό και στο Νεοχώρι δώσαμε 200.000 ευρώ για τουριστικές διαδρομές. Βρε, πνίγονται, τι να τις κάνουν τις τουριστικές διαδρομές; Η πολιτική της ΤΑΠΤΟΚ είναι να ροκανίζεται ευρωπαϊκό χρήμα, όταν τα προβλήματα είναι τεράστια στην Πελοπόννησο».

Ο κ. Τατούλης σε δευτερολογία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ίδιος τοποθετήθηκε αυστηρά επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης και έψεξε τους επικεφαλής οι οποίοι μίλησαν γενικά για την ΤΑΠΤΟΚ και τους καταλόγισε άγνοια. «Το ΤΑΠΤΟΚ είναι ένας αναπτυξιακός θεσμός, όπου το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και δήμοι και φορείς υποβάλλουν τις προτάσεις τους».

Ο κ. Λαμπρόπουλος πρότεινε να μην λάβει το ΔΣ της ΤΑΠΤΟΚ δεσμευτικές αποφάσεις για το επόμενη ΔΣ, με τον κ. Τστούλη να απαντά ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία θα θέσει, όπως είπε, στην επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ.

Πάντως η γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα στις 29 Νοεμβρίου.


8 Σχόλια

Διευκρινιση : ο κ . Τατουλης ως προεδρος του ΤΑΠΤΟΚ δεν ειχε ΜΙΣΘΟ .

Απάντηση στον προηγούμενο: Ο κος Τατούλης δεν είχε μισθό, είχε όμως όλα τα υπόλοιπα να κανονίζει κατά το δοκούν & συμφέρον.......

Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα δείξει ποιος κανονίζει κατά το δοκούν συμφέρον. Ας μαζευτούν όσοι έχουν μεγάλη γλώσσα γιατί τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και ελπίζω να συνεχίσουν να υπάρξουν πολιτικές σαν του ΤΑΤΟΥΛΗ με όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας που αγαπάμε. Και τον Κολοκοτρώνη τον έβαλαν φυλακή. Ίδωμεν!!!!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ: Απλά ο φίλος σου ο Τατούλης έμεινε στο όραμα..... Γιατί από αναπτυξιακά έργα στην Αρκαδία τίποτα ! - Μόνο οράματα...... Ούτε ένα ρημάδι δρόμο Τρίπολης-Άστρους δεν κατάφερε να τελειώσει σε 10 χρόνια....

Μάλλον δεν γνωρίζεις ή δεν θέλεις να θυμάσαι τον δρόμο πως ήταν και πως είναι τώρα. Και τα έργα που εκτελούνται τώρα ο Τατούλης έχει φροντίσει για αυτά.

Μην κατασπαταλάτε όπου να'ναι τα κόπια των Ελλήνων κ ευρωπαίων πολιτών για να δείξετε ότι κάτι κάνετε. Να πιάνει τόπο ο ιδρώτας των πολιτών, από την δυσβάσταχτη φορολογία, που τόσο απερίσκεπτα σκορπιζετε. Να γίνουν έργα που αντιμετωπίζουν προβλήματα των πολιτών, που κρατούν τους νέους στον τόπο τους, που βοηθούν στην καλλιέργεια της γης.

Προστατέψτε την ζωή και την περιουσία των πολιτών και μην εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των συνηθισμένων ίδιων και ιδιων λίγων. Δώστε δουλειά στους νεους και νοιαστειτε για την εξέλιξη τους, αυτοί είναι η συνέχεια μας και το μέλλον της περιφέρειάς μας..

Δώστε δουλειά στους ντόπιους σε κάθε π.Ε. και μην φέρνετε τους ίδιους και ίδιους ξενους ουρανοκατεβατους. Οι ντόπιοι τι θα κανουν, πώς θα ζήσουν, πώς θα δημιουργήσουν οικογένεια και νοικοκυριό; αλλάξτε ρότα οσο ειναι καιρος, γιατι δεν θα μεινει ουτε ενας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.