Ο Μητσοτάκης θα ζητήσει να «βάλουν πλάτη» οι βουλευτές για τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα

Ο Μητσοτάκης θα ζητήσει να «βάλουν πλάτη» οι βουλευτές για τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα

Νοέμβριος 09, 2019 - 12:01
29 σχόλια

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος μητσοτάκης με τους βουλευτές του κόμματός του σήμερα Σάββατο, ώστε να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, όπως η ψήφος των αποδήμων, η κατάρτιση του προϋπολογισμού και άλλα. Ωστόσο, η κύρια πρόκληση, με χαρακτηριστικά μάλιστα εθνικού ζητήματος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι το μη διαχειρίσιμο, όπως παραδέχθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσφυγικό.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης το έθεσε στη συνέντευξή του στο in.gr: «Ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις». Το ζήτημα είναι, όμως, ότι σε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις πρέπει να έχει τη στήριξη των βουλευτών του και οι βουλευτές του τη στήριξη των πολιτών...

Η σημερινή συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο, προκειμένου να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες να δεχθούν χωρίς διαμαρτυρίες το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταφορά σε πρώτη φάση 10.000 προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά. Αν παραθέσουμε τη λίστα με τις αντιδράσεις των πολιτών, τα πράγματα δεν φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Εκτός από τις ενέργειες αποκλεισμού άφιξης προσφύγων και μεταναστών σε διάφορα μέρη της χώρας, υπάρχουν και δήμοι, όπως ο Δήμος Ερμιονίδας, που έχουν δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν άλλους πρόσφυγες ή μετανάστες, καθώς έχουν ήδη αναλάβει βάρος. Ο Δήμος Τρίπολης δε, έχει εκδώσει ψήφισμα με το οποίο ζητεί να αναλάβουν και άλλοι δήμοι βάρος, και μετά να συζητηθεί αν θα φιλοξενηθούν και άλλοι εκτός από τους περίπου 400 ανθρώπους που ζουν εδώ.

Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στον Πρωθυπουργό την κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να χαραχθούν στρατηγικές.

Σημασία έχει ακόμα, εκτός από την...επανεμφάνισή του στο προσκήνιο, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή σε ομιλία του στο City του Λονδίνου: «Πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα, στο πνεύμα πιο ισόρροπης κατανομής βαρών, για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη. Όμως δεν χρειάζονται προστασία όλοι όσοι έρχονται στην Ευρώπη. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε καλύτερα τους παράνομους μετανάστες. Οι συμφωνίες επαναπατρισμού πρέπει να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα. Αυτό θα λειτουργήσει, επίσης, ως αντι-κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες».

Να θυμίσουμε εδώ ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε επιτεθεί σφόδρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προβλήματος. Τότε, ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας είχε παραδεχθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και είχε κατηγορηθεί για ανικανότητα. Προχθές που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη, δέχθηκε εσωκομματικά πυρά, με αφορμή και το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο κ. Χρυσοχοΐδης απλώς δήλωσε το προφανές. Διότι, όσοι μετανάστες και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, οι ροές στα νησιά είναι ασταμάτητες και η Ευρώπη νίπτει τας χείρας της.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα Σάββατο θα έχει συνάντηση και με το Υπουργικό Συμβούλιο, εκτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Εν ολίγοις, θεωρούμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης σήμερα θα ζητήσει από τους βουλευτές του να «βάλουν πλάτη» και να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες για τη φιλοξενία των ανθρώπων, προσφύγων και κυρίως μεταναστών. Οι «δύσκολες αποφάσεις» για ένα κόμμα που υποσχόταν γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση προεκλογικά και ταχύτατη αποσυμφόρηση των νησιών είναι μπροστά.

Ας πούμε και τούτο: Στις 13 Ιουλίου, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τη Μόρια και συναντήθηκε με φορείς της Μυτιλήνης. «Αναχωρώ με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί», είχε πει τότε. Στις 30 Σεπτεμβρίου χαρακτήρισε τη Μόρια «γκουλάγκ».Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Χρειάζεται ιδιαίτερο θράσος ώστε αυτοί που έφτιαξαν, παράτησαν και μας κληροδότησαν αυτό το γκουλάγκ να γίνονται τιμητές σε δύο μήνες».

Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, οι «φιλοξενούμενοι» στη Μόρια από 5.000 έγιναν 13.000. Μέσα στον Οκτώβριο, πάνω από 6.500 άνθρωποι έφτασαν στα νησιά. Η κυβέρνηση έχει μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί, χωρίς πραγματική βοήθεια από την ΕΕ, η οποία είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ απλώς... γυρίζει πλάτη στη χώρα μας.

Γαλανιάδη Εύα


29 Σχόλια

σχέδιο καλλέργης αντικατάσταση πληθυσμού

Να δω αν τα ταγάρια οι φηψοφόροι του Μητσοτάκη θα τον φωνάζουν προδότη όπως έκαναν για τον Τσίπρα με αυτά που κάνει.

Μα οι νεοδημοκράτες οι μπατριώτες που κουνάνε και την ελληνικη σημαία και την φοράνε και σαν βρακί (σαν τους αμερικάνους) θα γεμίσουν την ελλάδα με λαθρομετανάστες;;; πως γκέγκεν αυτό από τους άριστους μπατριώτες μας;;;

Βλέπω τα fake news από χρυσαυγίτες και συριζαίους πάνε σύννεφο. Οι λαθρομετανάστες που συζητάμε σε ποσοστό 95% είναι ήδη στην Ελλάδα εδώ και 4-5 χρόνια. Μέχρι τώρα έτρωγαν παλούκι μόνα τους κάποια νησιά. Ήρθε η ώρα να μοιραστούν αναλογικά σε όλη την χώρα. Αυτό είναι το δίκαιο. Σε κάποια νησιά οι μετανάστες ήταν το 30-40% του πληθυσμού (ίσως και παραπάνω). Αυτό είχε κάνει ο σύριζα. Εκεί υπήρχε ο κίνδυνος, όχι στον εξορθολογισμό του Μητσοτάκη.

Βάλτε και καμιά φωτογραφία με άνδρες λαθρομετανάστες. Κοντεύουμε και εμείς οι υποψιασμένοι να πιστέψουμε ότι όλοι είναι γυναικόπαιδα. Μα τόση επιλεκτικότητα πιά; Καταντάει κοινωνικός ρατσισμός

13:16 Το βρακί είναι υπερβολή. Να πεις όμως για τον Καραμανλή που πάτησε τη σημαία μας για να στηθεί στην ομαδική φωτογραφία στην σύνοδο του ΝΑΤΟ. Έτσι για να φρεσκάρουμε την μικρούτσικη μνήμη των ''μπατριωτών'' της ΝΔούλας https://eleytheriadhs.blogspot.com/2010/06/blog-post_7380.html

Γεια σου ρε Παύλο προφεσορα !!Θα μπορούσαν οι θιασώτες που κυβερνούν να φυλάνε αποτελεσματικά τα σύνορα όχι να τα έχουν όπως οι Συριζαίοι !Αλλα αυτοί θα περάσουν και την Τασία και τον Μουζαλα ,και εσυ Παύλο την καραμέλα σου .Πηγα και τους ψήφισα τον Ιούλιο τους άχρηστους

Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο 2019 έφτασαν στην Ελλάδα 46.100 άτομα από ξηρά και θάλασσα και 36.141 μόνο δια θαλάσσης. Το ίδιο διάστημα του 2018 οι αφίξεις ήταν 37.300 και από ξηρά και από θάλασσα και 23.419 μόνο από τη θάλασσα. Οι αφίξεις στην Ελλάδα κορυφώθηκαν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2019: τον Αύγουστο έφτασαν περισσότερα από 9.300 άτομα και τον Σεπτέμβριο 12.500 άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

ΕΛΛΑΔΑ 03.10.2019 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03.10.2019 : 13:57 Λέσβος: Πάνω από 700 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε 36 ώρες Συνολικά 703 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα στατιστικά των τελευταίων χρόνων ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ιδίως προς τη Λέσβο. Παύλο με τον ρυθμό που πάνε οι φιλελεδες που προσκυνάς θα περάσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ

Αριστερούληδες και χρυσαυγίτες οι δυό πλευρές του νομίσματος. Κατά τ' αλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι υπερ των προσφύγων, αλλά όχι στην αυλή τους. Είναι υπέρ των Μολότωφ, του μπάχαλου, της ασυδοσίας.. "Εύγε" στο 30% που τους ψήφισε και "εύγε" στο 50% του λαού που πάσχει από σοσιαλθολούρα.

@Observer Η ΝΔούλα πάσχει από χρόνια σοσιαλφοβία. Να το κοιτάξετε εκεί στην Πειραιώς.

@Observer και 18:51. Τι έγινε γαλάζια μερκερόπουλα σας έτσουξε η ξεφτίλα του Καραμανλή; Έτσι είναι χρειάζεται η αλήθεια να λέγεται γιατί ξεχνούν εύκολα οι ψηφοφόροι της Νέας Τουρκοκρατίας.

Όπως το είπες ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ,γιατί για να τους παραδώσουν οι Συριζαίοι την εξουσία μόνο αυτοί ξέρουν τι έχουν συμφωνήσει εντός και εκτός Ελλαδος !Το μόνο σίγουρο είναι ότι οδηγούμεθα σε νέα εθνική καταστροφή .

αχ βρε Γιώργο μου, ευτυχώς που ανοίγεις διάλογο με τον εαυτό σου, και έχεις κάτι να περνάει η ώρα, γιατί αλλιώς θα είχες αποτρελαθεί... δεν σε ακούει και δεν σε υπολογίζει κανείς φουκαρά

Οι πολίτες (κυρίαρχος λαος) έχουν εκφράσει με κάθε τρόπο την αρνητικότητα τους στην εγκατάσταση των νεοφερμενων που θέλετε να τους επιβάλλετε, η μπάλα σε σας για την απομάκρυνση τους από τη χώρα το συντομότερο. Αν αμφιβάλλετε, κάνετε ένα δημοψήφισμα.

Να τους λουστειτε εσεις στα νησια που μολις πρωτοηρθαν νομισατε οτι πιασατε τον παππα απο τα γενια και τους παιρνατε για ενα μπουκαλι νερο 10 ευρω. Φατε τους τωρα οπως καποια στιγμη θα τους φανε και εκεινοι που τρεχουν για να τους νοικιασουν τα σπιτια τους'

@09:05 δεν είναι ώριμος ο λαός για δημοψήφισμα λένε οι πολιτικοί. Είναι ώριμος μόνο όταν τους ψηφίζει στις εκλογές.

Οι φασίστες κόκκινοι και μαύροι αποθεώνουν τα δημοψηφίσματα! Οι κόκκινοι μάλιστα δεν σεβάστηκαν ούτε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν το 15 σε ερώτημα δημοσιονομικού περιεχομένου για το οποίο το Σύνταγμα δεν επιτρέπει δημοψήφισμα. Τώρα οι μαύροι φασίστες ζητάνε δημοψήφισμα με ερώτημα του τύπου θέλετε να αναπνέετε την βρωμιά την οποία όμως την φέρνει ο αέρας!

Σύντροφε προβοκράτωρ το ξέρει ο αρχηγός σου ο Μητσοτάκης ότι αποκαλείς βρωμιά τους λαθρομετανάστες;; Τι ρατσιστικά κομπλέξ βγάζετε εσείς οι νεοταξικές γαλάζιες ελίτ;; Δεν τους θέλεις στην βίλα σου αλλά μην τους αποκαλείς ΒΡΩΜΙΑ είναι άνθρωποι ΡΕ. Πρόσεχε τα λόγια σου γιατί θα σε διαγράψει ρε τρόλλαρε και θα χάσεις την κονόμα.

Οι <<δημοκράτες >> σαν κι εσένα δεν θέλουν δημοψηφίσματα? Ωραίο ! Και πολύ δημοκρατικό.

Διαστάσεις εθνικής κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό για την Ελλάδα καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Βουλή παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των ροών κατά 200% μέσα σε διάστημα 5 μηνών.

Αφού δεν έχει εξεταστεί η αίτηση ασύλου πως βιαστήκατε να τους αποκαλέσετε πρόσφυγες; Και γιατί χρειάζεται η πλάτη; Μήπως ότι δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες; Ο "κυρίαρχος" λαός θα ερωτηθεί;

Στους αρμόδιους τους είχε προταθεί να έχουν Σύριους διερμηνείς και να μιλούν με τους αλλοδαπους που βγαίνουν στην ακτή ,από την προφορά τους και τις γεωγραφικες λεπτομέρειες θα καταλάβαιναν αν όντως είναι Συροι .Δεν το έκαναν ,είπαν για τις ελαχιστες οικογένειες που αποβιβάζονται στα νησιά μας να κάνουν τεστ DNA με το σάλιο από το στόμα τουκαι να βλέπουν ότι όντως είναι οικογένεια η έχει τα παιδια κάποιος τρίτος για να τα εκμεταλλευτεί !Ουτε αυτό έκαναν ,ε πως μπορούμε να μιλάμε για προσφυγικό μετά ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.