Κώστας Τζιούμης: Στόχος μας να γίνει επανατοποθέτηση του δήμου Τρίπολης στο διεθνές περιβάλλον

Κώστας Τζιούμης: Στόχος μας να γίνει επανατοποθέτηση του δήμου Τρίπολης στο διεθνές περιβάλλον

Νοέμβριος 07, 2019 - 19:22
5 σχόλια

"Το 2021 δεν θα είναι μόνο εκδηλώσεις είναι μία τεράστια ευκαιρία"

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία του στην έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2019, όπου ο δήμος Τρίπολης είναι τιμώμενος δήμος.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο προβολής της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους εμπλεκόμενους φορείς. (δείτε ΕΔΩ)

Ο κ. Τζιούμης κατά την τοποθέτησή του προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους, στην Αρκαδία και στην Τρίπολη, έτσι ώστε να γνωρίσουν την Αρκαδική φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου. Πριν από αυτό ζήτησε όλοι να περάσουν από το περίπτερο της Τρίπολης και να απολαύσουν Αρκαδικές γεύσεις, αλλά να ενημερωθούν και για τον προορισμό «Τρίπολη».

Είναι εξαιρετικά τιμητικό για την Τρίπολη να είναι στην 35η  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ τιμώμενος δήμος είπε, προσθέτοντας ότι η έκθεση είναι πλέον θεσμός για τα τουριστικά δρώμενα της χώρας αλλά και ολόκληρης της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Δικαιωματικά η Τρίπολη βρίσκεται στο επίκεντρο του εορτασμού των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Έθνους, μιας και ο ρόλος της στην απελευθέρωση υπήρξε καθοριστικός.

Έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την επέτειο, σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου , αλλά και με την κεντρική επιτροπή, έτσι η Τρίπολη να εορτάσει με την λαμπρότητα που πρέπει το γεγονός

«Το 2021 δεν θα είναι μόνο εκδηλώσεις είναι μία τεράστια ευκαιρία, έτσι όπως έχει εκδηλωθεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την επανατοποθέτηση της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι. Άρα και για εμάς στον δήμο ισχύσει το ίδιο, για την επανατοποθέτηση του δήμου Τρίπολης στο διεθνές περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουμε θα αφήσουν παρακαταθήκη θα δώσουν μία ευκαιρία για να γίνει αναστοχασμός και για την πόλη μας, αλλά και για την χώρα. Θεωρούμε ότι είμαστε σε κοινή γραμμή με την κυβερνητική θέση, ότι το 2021 θα πρέπει να είναι η σύγχρονη Εθνοσυνέλευση για το Ελληνικό Έθνος.

Η Τρίπολη και η Αρκαδία αν και δεν είναι από τα πρώτα ονόματα στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας και γενικότερα της Ευρώπης, εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας, γιατί έχουμε πλεονεκτήματα , όχι μόνο την ιστορία μας, αλλά έχουμε να προσφέρουμε πολλά με τον εναλλακτικό τουρισμό.

Εκτός του Αρκαδικού ιδεώδες ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι η Τρίπολη και η Αρκαδία έχει ιστορία ακόμα και από τους αρχαίους χρόνους

Έχουμε δύο αρχαία θέατρα, της Μαντινείας και του Ορχομενού, έχουμε το βραβευμένο μουσείο της Τεγέας, έχουμε Βυζαντινά μνημεία, υπάρχουν πολλά μοναστήρια και φυσικά του βουνό Μαίναλο, με βραβευμένα μονοπάτια και το χιονοδρομικό μας

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος η παρουσία της Τρίπολης στην έκθεση στόχο έχει την σφυρηλάτηση και ενδυνάμωση των σχέσεων της Αρκαδίας με την Θεσσαλονίκη, με την Βόρεια Ελλάδα και την  Μακεδονία, δεσμοί οι οποίοι ξεκινούν από τους Βαλκανικούς πολέμους και φτάνουν στο πρόσφατο παρελθόν όπου δύο δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης ήταν Αρκάδες.


5 Σχόλια

Λόγια, λόγια , λόγια..... 'Ολο συσκέψεις βλέπουμε αλλά δεν ακούμε τίποτα συγκεκριμένο. Το 2021 έφτασε , πρέπει να δουλεύετε νυχθημερόν για να προλάβετε εάν πρόκειται να γίνει κάτι σοβαρό που θα παραμείνει ως αποτέλεσμα για την Τρίπολη και μετά το 2021.

ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΖΙΟΥΜΗ https://www.ethnos.gr/politiki/70771_gianna-aggelopoyloy-ta-onomata-poy-stelehonoyn-tin-epitropi-ellada-2021

Στο Διεθνές περιβάλλον θα μπορούσε να τοποθετηθεί η Ελλάδα. Ο Δήμος ας προσπαθήσει να τοποθετηθεί στο εγχώριο και θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.