Ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τη φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών ζητεί το ΔΣ Τρίπολης

Ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τη φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών ζητεί το ΔΣ Τρίπολης

Οκτώβριος 23, 2019 - 09:29
2 σχόλια

Ψήφισμα σχετικά το προσφυγικό ζήτημα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση της Τρίτης 9 Οκτωβρίου.

Το ψήφισμα:

Την ώρα που το προσφυγικό ζήτημα οξύνεται με την εισροή και τον εγκλωβισμό εντός της χώρας μας πληθυσμών δυσανάλογων προς τις αντοχές της, η Τρίπολη έχει επιδείξει κατανόηση κι αλληλεγγύη. Στην Τρίπολη, με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, ήδη φιλοξενούνται περί τους 400 πρόσφυγες. Καλούμε την Κυβέρνηση: Ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες προς τον ΟΗΕ, για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συρράξεις. Να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας ν’ αναθεωρηθούν οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ν’ αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί εξωτερική επίθεση, ή σπαράσσονται από εμφυλίους πολέμους . Να διασφαλισθεί η απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Να εξασφαλισθεί η πρόσβαση σε δίκαιες και αξιόπιστες διαδικασίες ασύλου, που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης.

Μέχρι τότε και άμεσα ζητάμε:

1.Την έγκαιρη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις προθέσεις της κεντρικής Κυβέρνησης στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.
2.Την ισομερή δίκαιη κατανομή σε όλους τους δήμους της Επικράτειας, για να γίνει καλύτερη διοίκηση και διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.
3.Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στους κάτωθι:

α)κ. Πρωθυπουργό.
β)κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
γ)κ. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
δ)κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
δ)κ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ.Ελλάδος-Ιονίου.
ε)κ.κ. Βουλευτές Ν. Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Τώρα όλοι μουγκα που θα γεμίσουν την Τρίπολη.να δείτε την γλύκα..τι ωραία θα είναι να πηγαίνεις στην Άρεως η στην πέτρινου και να βλέπεις τα χαλιά σας.ο Κούλης θα τα φτιάξει όλα να περιμένετε.χαχχαχ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.