Σπουδαστές της Αρχιτεκτονικής ανακαλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του παραδοσιακού οικισμού στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Σπουδαστές της Αρχιτεκτονικής ανακαλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του παραδοσιακού οικισμού στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Οκτώβριος 21, 2019 - 14:00
1 σχόλια

Στο Λεωνίδιο για πέντε μέρες βρίσκονται σπουδαστές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Σχολής Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών στο πλαίσιο του μαθήματος  αναγνώρισης κτιρίων και συνόλων.

Η κάμερα του ArcadiaPortal.gr το Σάββατο 19 Οκτωβρίου βρέθηκε στο Λεωνίδιο και μίλησε με τους σπουδαστές και τις καθηγήτριες του τμήματος για τον στόχο της επίσκεψη των 30 σπουδαστών που τις μέρες αυτές ανακαλύπτουν την περιοχή.

Οι σπουδαστές τόνισαν ότι θέλουν διευκρινίσουν τα χαρακτηριστικά του οικισμού στο Λεωνίδιο,  ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική παραδοσιακών κτιρίων και συνόλων.

Επίσης σπουδαστές βρίσκονται και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας και στους οικισμούς των Σαπουνακέικων τα Μελάνων Πραγματευτής, τα Πελετών, Κοσμά , Παλαιοχωρίου και τα Πουλίθρων.

Επιλέξαμε αυτή την περιοχή γιατί έχει κάτι ξεχωριστό, ένα μεγάλο φυσικό περιβάλλον με μεγάλο ενδιαφέρον και θέλουμε μέσα από αυτές τις δράσεις να δείξουμε και στους μόνιμους κατοίκους την αξία της περιοχής έτσι ώστε να αγαπήσουν και να εκτιμήσουν περισσότερο τον τόπο τους

Εμάς μας ενδιαφέρει ο τόπος γενικά με τους ανθρώπους, το φυσικό περιβάλλον, ο τόπος είναι ιδιαίτερα φιλόξενος, είπαν.

Οι καθηγήτριες που συνόδευαν τους σπουδαστές είναι η κυρία Έλενα Κωνσταντινίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων, η κυρία Πομπύρη, υποψήφια διδάκτωρ, και η κυρία Αρχοντούλα Βασιλαρά, καθηγήτρια, υπεύθυνη του τμήματος Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων.

Οι φοιτητές χαρακτήρισαν τον οικισμό του Λεωνιδίου παραμυθένιο, είπαν ότι τους ιντργκάρει και ότι θέλουν να ασχοληθούν με την περιοχή και τα χαρακτηριστικά της.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σπουδαστές της Αρχιτεκτονικής στο Λεωνίδιο


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ . ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ . ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ .. . ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.