Τι αλλάζει στις αδειοδοτήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Τι αλλάζει στις αδειοδοτήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Οκτώβριος 19, 2019 - 12:02
4 σχόλια

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, με το νέο σχέδιο νόμου που θα ψηφίσει η κυβέρνηση, το «γκρίζο» καθεστώς που υφίσταται πάνω από μία δεκαετία τελειώνει σε σχέση με τις αδειοδοτήσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. «Στην παρούσα φάση, οι κεραίες ή αδειοδοτούνται ή γκρεμίζονται. Το γκρίζο τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής όπου συζητούνται οι διατάξεις του νομοσχέδίου «Επενδύω στην Ελλάδα».

Ο κ. Πιερρακάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι σε κάθε αλλαγή τεχνολογίας έπρεπε η κεραία να αδειοδοτηθεί εκ νέου. «Εδώ υπήρχε ένας παραλογισμός που επιδιώκουμε να λύσουμε», είπε προς τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής. Ο παραλογισμός σχετίζεται με την αδειοδότηση εκ νέου ενός κεραιοσυστήματος, όταν μια εταιρεία υιοθετεί τη νέα τεχνολογία. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, όταν γυρνούσε μια κεραία από την τρίτη γενιά (3G) σε τέταρτη γενιά (4G), «έπρεπε να ξαναπεράσει το σύνολο της αδειοδότησης», συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης πολεοδομικής άδειας.

«Η αδειοδότηση θα γίνεται πάρα πολύ γρήγορα, προφανώς με διαφάνεια, ασφάλεια και έλεγχο και με αναρτήσεις στη Διαύγεια και με την ταυτότητα της κάθε κεραίας να είναι ορατή στην περιοχή όπου η κεραία έχει χωροθετηθεί». Παράλληλα, θέλοντας να διαλύσει εντυπώσεις που επιχείρησαν να δημιουργήσουν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι με τις νέες προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με τα ισχύοντα επίπεδα ακτινοβολίας των κεραιών.


4 Σχόλια

Λογικά εκεί στην γειτονιά της Αγ. Βαρβάρας οι ηλικιωμένοι κάτοικοι θα ετοιμάζονται πάλι για κινητοποιήσεις! Παρακαλώ να ενημερωθεί και ο Νικόλας!

@13:21 Ενημερωθεί δεν ενημερωθεί ο "Νικόλας", τώρα που έχει φάει αμάσητο το γκ@β@λο στις εκλογές, σιγά μην εμφανιστεί. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος που να νομίζει ότι όταν πήγε δεν το έκανε για να τσιμπήσει ψηφαλάκια, αλλά γιατί πραγματικά νοιαζόταν..

Μπαααα δεν κουνιέται φύλλο μετα την απόφαση του εισαγγελέα και την πλήρη νομιμότητα,λακησανε οι επιστήμονες του σεχιου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.