Αυτοκριτική, προσαρμογή και όχι εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας ζητεί ο Μητσοτάκης

Αυτοκριτική, προσαρμογή και όχι εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας ζητεί ο Μητσοτάκης

Οκτώβριος 16, 2019 - 12:21
7 σχόλια

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, και στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, χαρακτηρίζοντας τη συμπλήρωσή τους ως ευκαιρία για αυτοκριτική και όχι για να κάνουμε γιορτές. Ακόμα, έκανε λόγο για προσαρμογή της ιστορίας μας στη σύγχρονη εποχή.

Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας ως προς την τάση για αυτοκριτική, αν και συμφωνούμε με τον Πρωθυπουργό, με μία προϋπόθεση βέβαια: να ασχοληθούμε με τα ιστορικά γεγονότα και όχι με τις ανακλάσεις τους. Ως προς την «προσαρμογή» της ιστορίας στη σύγχρονη εποχή, οφείλουμε να πούμε ότι -ό,τι και να εννοούσε ο Πρωθυπουργός- αλίμονο αν προσαρμόζουμε τα ιστορικά γεγονότα στη σύγχρονη πραγματικότητα, ανάλογα με το αν μπορούν να εξυπηρετήσουν κάποιους σκοπούς. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός με τα λεγόμενά του.

Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και στα ενεργειακά είναι μπροστά μας και η ευκαιρία δημιουργίας ενός «αφηγήματος» θα είναι πολύ δελεαστική για την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και για τον Πρωθυπουργό με βάση τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

Παραθέτουμε το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως και χρειάζεται (σ.σ. η αυτοκριτική, αντικείμενο της κουβέντας του με τον κ. Χατζηνικολάου). Και στην κοινωνία χρειάζεται. Και ιστορική αυτοκριτική χρειάζεται. Και τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης είναι μια ευκαιρία, όχι για να κάνουμε γιορτές. Για να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, να μάθουμε. Να δούμε πότε μεγαλουργήσαμε και πότε ηττηθήκαμε. Και να προσαρμόσουμε την ιστορία μας στην σύγχρονη εποχή. Γι’  αυτό έχει ενδιαφέρον όλη αυτή η διαδικασία αναζήτησης. Εγώ σας λέω ότι σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη, πιο έτοιμη, από πολλές άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες, με ένα παράξενο τρόπο μπορεί να είμαστε πίσω στην ανάπτυξη, είμαστε μπροστά στην ωριμότητα. Και γι’ αυτό νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια πολύ καλά για την Πατρίδα μας. Και δεν θα είναι πολύ καλά μόνο γιατί πιστεύω ότι είμαστε μια καλή Κυβέρνηση που θα κάνουμε μια καλή δουλειά .Θα είναι καλά χρόνια γιατί η ίδια η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί, να υποστηρίξει αλλαγές που πρέπει να κάνουμε. Αλλαγές για τις οποίες πολλές φορές μιλούσαμε και οι οποίες στο παρελθόν χανόντουσαν μέσα σε διάφορα ζητήματα, τα οποία θα χρειαστεί πάρα πολύ ώρα να τα αναλύσω».

Γαλανιάδη Εύα


7 Σχόλια

Δεν ψήφισα Μητσοτάκη αλλά τελευταία με βλέπω να συμφωνώ με αρκετές δηλώσεις του όπως η παρπάνω όπως ότι τα προσφυγόπαιδα πρέπει να πάνε σχολείο κ.α. Να ψαχθώ η να ομολογήσω ότι έχει δίκιο?

16:35 Μάλλον θα πρέπει να ψαχθείς … Γιατί στο τέλος, θα σε γα@@ησουν οι μετανάστες και μετά θα λες ότι δεν σ’ άρεσε ! Η Ιστορία δεν προσαρμόζεται ! Για να προσαρμόσεις την Ιστορία πρέπει να την παραποιήσεις και αυτό αποτελεί ύβρις προς του ήρωες μας που έδωσαν το αίμα του για να μπορείς να γράφουμε εσύ και εγώ εδώ μέσα ! «Η Θυσία μας δίνει ζωή, αυτή η Θυσία μας συντηρεί και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μην μιλάμε για Αγώνες, να μην μιλάμε για Πολέμους, να μην μιλάμε για Θυσίες» (μετά το 1:05) https://www.youtube.com/watch?v=AgXhaD74XA8

Ο ''καθιστός'' πρωθυπουργός είναι ο πρωθυπουργός της καρδιάς των $ΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Ο,τι και να λένε οι φασίστες και οι κομμουνιστές όποιος κατέχει ιστορία γνωρίζει ότι τα 200 χρόνια από την πραγματική γέννηση του ελληνικού κράτους συμπληρώνονται το 2027 που οι ξένες δυνάμεις στο Ναυαρίνο υπέγραψαν τη σχετική ληξιαρχική πράξη.

@κοπριτοκράτορα: Το 2021 γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 και δεν γιορτάζουμε την ανασύσταση του ελληνικού κράτους. Αν γνώριζες ιστορία θα είχες διαπιστώσει ότι οι Έλληνες πάντα γιορτάζουμε την έναρξη ενός αγώνα ή ενός σημαντικού ιστορικού οροσήμου του και όχι την λήξη του. Π.χ. γιορτάζουμε την έναρξη του ελληνοιταλικού πολέμου στις 28/10/1940 και όχι την απελευθέρωση στις 2/10/1944 ή την λήξη του 2ου ΠΠ στις 9/5/1945. Γιορτάζουμε τα ελευθέρια της Θεσσαλονίκης στις 26/10/2012 και όχι την λήξη του Α' Βαλκανικού πολέμου στις 30/5/2013.

Ο φασίστας εμφανίστηκε, περιμένω και τον κομμουνιστή για συνολική απάντηση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.