Τρίπολη: Προτάσεις της δημοτικής κοινότητας για τη βελτίωση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο (vid)

Τρίπολη: Προτάσεις της δημοτικής κοινότητας για τη βελτίωση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο (vid)

Οκτώβριος 15, 2019 - 11:33
1 σχόλια

Για την κατάσταση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο συζήτησαν και έθεσαν τις απόψεις τους τα μέλη της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης, σε συνεδρίασή της την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 19:00.

Αναμφισβήτητα το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς καμία λύση δεν έχει βρεθεί καθώς επίσης και κανένα έργο δεν έχει γίνει.

Ο δρόμος αυτός σε καμία περίπτωση δεν τιμά την πόλη και σίγουρα η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε οι φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ και οι πελάτες ξενοδοχειακής επιχείρησης που βρίσκονται στην περιοχή να μετακινούνται αξιοπρεπώς και προπάντων με ασφάλεια.  

Γιατί κανείς δεν θα έλεγε ότι τώρα οι φοιτητές που περπατούν στον δρόμο χωρίς πεζοδρόμια και χωρίς επαρκή φωτισμό το απόγευμα είναι ασφαλείς και προστατευμένοι από τα διερχόμενα οχήματα.

Οι σύμβουλοι Χατζόπουλος, Σίδερης, Ρέκκας, κατέθεσαν την πρόταση να συζητηθεί το θέμα και όλοι οι σύμβουλοι συμφώνησαν και κατέθεσαν τις προτάσεις, όσο ήταν δυνατόν καθώς το έγγραφο κατατέθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης.

Όπως ανέφεραν οι εισηγητές, το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην πόλη εδώ και 20 χρόνια και το καθημερινό πρόβλημα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα  είναι το προβληματικό οδικό δίκτυο που είναι επικίνδυνο για πεζούς και οχήματα.

Η έλλειψη πεζοδρομίων και η παντελής έλλειψη φωτισμού, πρέπει να βρουν λύση και αυτό μπορεί να γίνει αν έρθουμε σε επαφή με τον αντιδήμαρχο έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση, ανέφερε η εισήγηση.

Ο κ. Ρέκκας ανέφερε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα εδώ και δέκα χρόνια. Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες οι φοιτητές μας λένε ότι είναι δύσκολο να πάρουν ταξί, σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα.

Θα πρέπει να έχουμε σε μία ευπρέπεια και με εύκολη πρόσβαση πανεπιστήμιο.

Τέλος, πρότεινε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας στην δημοτική κοινότητα, με στόχο να κατατεθούν προτάσεις και να σκαλίσουν ένα λιμνάζον θέμα έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε, ότι όσο είναι σε θέση να γνωρίζει, εκτός σχεδίου πόλεως δεν μπορούν να γίνουν πεζοδρόμια, επισημαίνοντας ότι φωτισμός υπάρχει. Όσον αφορά τα αστικά λεωφορεία, υπάρχει μια κανονιστική 10ετίας που απαγορεύει την στάση και την στάθμευση στην οδό Παπαρηγοπούλου και Καραϊσκάκη.

Νομίζω σε αυτό τον δρόμο όταν παρκάρουν ΙΧ δεν γίνεται να περάσει το αστικό αλλά και άλλο λεωφορείο.

Ο κ. Κωτσίρος ζήτησε να κατατεθεί άμεσα η πρόταση, ώστε ο Δήμος θα κάνει τις απαλλοτριώσεις για να γίνει η διάνοιξη του δρόμου, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει άμεσα να γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου. Τέλος, ο κ. Τσιοτίνας είπε να προηγηθεί η ασφαλτόστρωση.

Δείτε τον διάλογο και τις προτάσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παραμένει επικίνδυνος ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Εγω λεω να την ξυσουν την ασφαλτο και να το κανουν χωματοδροιμο. Θα ειναι σιγουρα καλυτερο απ το χαλι που ειναι 10 χρονια τωρα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.