Πεζόδρομος - πάρκινγκ λεωφορείων και πάλι στην Άρεως (pics)

Πεζόδρομος - πάρκινγκ λεωφορείων και πάλι στην Άρεως (pics)

Οκτώβριος 14, 2019 - 10:24
3 σχόλια

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, θα παρατηρήσατε ίσως στην πόλη μας αυξημένη τουριστική κίνηση. Κάτι η καλοκαιρία κάτι που η Τρίπολη βρίσκεται στο κέντρο της Αρκαδίας, συχνά τα τουριστικά - εκδρομικά λεωφορεία, ακόμα και αν δεν έχουν την Τρίπολη ως βασικό προορισμό, κάνουν μια στάση εδώ εδώ προτού αναχωρήσουν για την επιστροφή των εκδρομέων.

Ο Δήμος Τρίπολης πριν από δύο χρόνια όρισε θέσεις στάθμευσης για τα λεωφορεία, προκειμένου να μην παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμους. Ωστόσο την Κυριακή ένα τουριστικό λεωφορείο είχε παρκάρει ωραιότατα επάνω στον πεζόδρομο στην πλατεία Άρεως, ενώ υπήρχαν παραπάνω από μία θέσεις στον ορισμένο χώρο ακριβώς λίγα μέτρα πιο εκεί για να παρκάρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν είχαν συμμορφωθεί αμέσως και για κάποιον καιρό πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στις θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων, ώσπου παρενέβη η Αστυνομία, κόβοντας κλήσεις και επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα.

Τώρα χρειάζονται πιο δραστικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι οδηγοί των λεωφορείων να συμμορφώνονται με τους κανόνες, όπως φαίνεται.

Να προσθέσουμε ότι εφόσον η Τρίπολη φιλοδοξεί να γίνει τουριστικός προορισμός για το 2021, ο Δήμος πρέπει ίσως να προχωρήσει σε μια μελέτη άμεσα, προκειμένου να εξυπηρετούνται ακόμα περισσότερα λεωφορεία.

Στη φωτογραφία, οι θέσεις στάθμευσης όπως έχουν οριστεί:

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Καλημερα. Θα μπορούσε η τροχαία να πάρει τις πινακίδες από εσάς κ να κόψει μια κλήση? Όπως κ στο αυτοκίνητο που πάτησε τα ΚολωνάκιΑ εκεί στον Τιμο και το γλυκοπωλειο?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.