Ο Δήμος Τρίπολης ζητεί ισοκατανομή των προσφύγων - μεταναστών σε όλες τις πόλεις

Ο Δήμος Τρίπολης ζητεί ισοκατανομή των προσφύγων - μεταναστών σε όλες τις πόλεις

Οκτώβριος 09, 2019 - 20:40
32 σχόλια

Τζιούμης: «Η Τρίπολη έχει αναλάβει το βάρος που της αναλογεί»

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Κυριακής που αναπαράχθηκε από πολλές εφημερίδες και τοπικά μέσα, σε σχέση με το προσφυγικό, και που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στρατόπεδα θα χρησιμοποιηθούν ως κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. «Πρέπει να έχουμε μια σαφή θέση, δεδομένου ότι υπήρχε και στο παρελθόν μια προσπάθεια το 2016 για να δημιουργηθεί ανοιχτή ή κλειστή δομή με τη χρήση ενός κτιρίου στη ΒΙΠΕ. Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμένη θέση και επειδή γίνεται μια γενικότερη κουβέντα για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, το ΔΣ πρέπει να έχει λάβει μια απόφαση».

Σημειωτέον ότι το ζήτημα ήθελαν να το θίξουν και οι επικεφαλής των άλλων παραταξεων.

Ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη, δεν είναι τίποτε αποφασισμένο. «Αυτό που εγώ τόνισα, είναι ότι η αρχή που διέπει αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει όλες οι πόλεις της χώρας να φιλοξενήσουν ισομερώς μετανάστες. Εμείς έχουμε ήδη 300 που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα. Ας πάρουν όλες οι πόλεις 300, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, και μετά να το συζητήσουμε».

Ο κ. Σμυρνιώτης επεσήμανε ότι υπάρχει ένας λεπτός διαχωρισμός ανάμεσα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται και στους μετανάστες για τους οποίους γίνεται λόγος.

Ο κ. Παυλής από την πλευρά του, είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Σπάρτης, του είπε ότι μετανάστες θα πάνε σε Τρίπολη, Σπάρτη, Μεσολόγγι και Καλαμάτα.

«Υπάρχει κατανομή. Αν θέλουν να μας φέρουν για 5 ή 10 διαμερίσματα, το συζητάμε. Αλλά κάτι άλλο, πρέπει να το συζητήσουμε, όταν άλλες πόλεις δεν έχουν πάρει πρόσφυγες».

Οι επικεφαλής των παρατάξεων σημείωσαν ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει ο Δήμος, ώστε να μην έρθει προ τετελεσμένου.

Αποφασίστηκε να συνταχθεί ένα ψήφισμα, και μάλιστα ομόφωνα, όπου να ξεκαθαρίζεται ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει αναλάβει και φιλοξενεί ήδη 300 πρόσφυγες και ότι δεν προτίθεται να αναλάβει άλλο βάρος αν δεν γίνει ισοκατανομή σε όλες τις πόλεις της χώρας.


32 Σχόλια

Οι άλλες πόλεις λόγω τουρισμού δεν θα έχουν (προσωρινά) λαθρομετανάστες/εποίκους. Η Ντρομπολιτσά όμως ενόψει της Γ' Τουρκοκρατίας θα έχει ως πόλη-πιλότος του προγράμματος εποικισμού και θα γίνει αυτό που ήταν στην Α' και Β' Τουρκοκρατία. Έδρα τούρκου πασά και νεοοθωμανικού στρατού. Θα χορτάσει ''οθωμανικό'' μπόλιασμα που λέει και ο Μητσοτάκης.

Τι παράνομοι βρε τσοπάνηδες; Πότε θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά προσφυγικό; Το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Συρία είναι πρώτες στη λίστα του ΟΗΕ ως εμπόλεμες ζώνες. Το 18% των αιτούντων άσυλο είναι ασυνόδευτα παιδιά κάτων των 12. Τι παράνομοι ρε μισάνθρωποι; Η Ελλάδα είναι στον ΟΗΕ κι έχει υποχρέωση να τους δεχτεί. Να πάτε να ζητήσετε τα δίκια σας στην ΕΕ που έχει κλείσει τα σύνορα της με Ελλάδα. Άντε πια με τον κάθε ξερόλα που εκδέρει δημόσιο λόγο.

Ρε μισέλληνα οι χώρες που ανέφερες ήταν δύο αγγλικές και μία γαλλική αποικία άρα οι δύο αυτοί αποικιοκράτες που τους έπιναν το αίμα να τους πάρουν όπως και η Αμερική που έκανε τους πολέμους εκεί. Η Ελλάδα λαθρολάγνε δεν έχει λοιπόν καμμία ηθική υποχρέωση απέναντι τους. Έχουμε μνημόνιο και κρίση και δεν μπορούμε να θρέψουμε τον λαό μας. Σωράκι να πας εσύ στην Ε.Ε. να πουλήσεις ανθρωπισμό για να μας αδειάσεις την γωνιά. Το ισλάμ και η τουρκία τους στέλνει λαθραία για να μας εποικίσουν και να μας καταλάβουν αναίμακτα. Σε τελική ανάλυση ρε κόπανε ο Ξέρξης με λιγότερους είχε έλθει συγκριτικά.

Oταν ανέχεσαι τους ημεδαπούς γύφτους που πίνουν το αίμα του κράτους και σου μαυρίζουν την ψυχή, δεν μπορείς να αρνηθείς τίποτα και σε κανέναν.

Μήπως θα μπορούσαν οι Δημοτικοί μας Άρχοντες να μας ενημερώσουν για τις θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις της φιλοξενίας των προσφύγων στην πόλη μας; Κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές ή άλλες;

Ρε μισάνθρωπε, να πας να βρεις τα δίκια σου με τη Γαλλία τότε ή αν κοτάς να ανοίξεις τα σύνορα, να τους δώσεις διαβατήρια και να τους στείλεις όπου θέλουν. Αν εσύ είσαι σκατόψυχος και θες να βλέπεις παιδάκια πνιγμένα στις παραλίες, οι άλλοι δε θέλουμε. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά η ΧΑ διαλύθηκε και δεν έχεις με ποιον να πιεις καφέ και να βγάζεις το δηλητήριο σου. Κάτι ακόμα: Με 400 χρόνια σκλαβιά από αμέτρητους Τούρκους και δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν τον Ελληνισμό. Τι θα γιορτάσεις το 2021 ρε τενεκέ όταν φοβάσαι τα ανήλικα παιδάκια; Άντε πούλα το σπίτι σου στον Κινέζο τώρα...

10:51 Με τόσο μένος που βλέπω ή νοικιάζεις σε λάθρο ή θέλεις να νοικιάσεις το διαμερισματάκι που έχεις...

@11:22 Με τόση μανούρα που έχεις εσύ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για χρυσαυγουλάκι του χειρίστου είδους σε κόβω. Τέλειωσαν όμως αυτά που ξέρατε, φασιστάκια. Πάγκο τώρα και μούγκα στη στρούγκα, γιατί περνάει και το απορριμματοφόρο και μαζεύει όλα τα σκουπίδια. Παντός είδους και πάσης φύσεως..

Είναι απλό το πράγμα. Όποιος γουστάρει γύφτους μετανάστες λαθρομετανάστες πρόσφυγες και άλλους κατατρεγμένους να τους πάρει σπιτάκι του να τους ταιζει. Να πάει στο δήμο να δηλώσει ότι επιθυμεί να τους φιλοξένησει στο σπίτι του. Αυτό είναι αλληλεγγύη . Τα άλλα είναι τζάμπα μαγκιιες.

@10:51 δεν κατάλαβες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και από την άλλη μεριά και τα φυλάνε οι Ευρωπαίοι χωροφύλακες μαζί με τους Αλβανούς, Σκοπιανούς αστυνομικούς και δεν τους αφήνουν να περάσουν στις χώρες τους. Από την δική μας την μεριά δεν τους αφήνουμε να φύγουνε προς την Ευρώπη γιατί εσύ ψηφίζεις τα ρεντίκολα που αποφάσισαν να τους κρατήσουν εδώ. Οι Τούρκοι στα 400 χρόνια που μας σκλάβωναν ήταν Έλληνες εξωμότες οι περισσότεροι σαν και σένα γιουσουφάκι. Σιγά μην τους δώσω και ελληνικό διαβατήριο ρε χατζηαβάτη. Ένα κομμάτι ψωμί-μέσα στο καράβι-επιστροφή στην Τουρκία όπως κάνει η Αυστραλία.

18:23 Για να λες τον άλλο χατζηαβάτη, εσύ θα είσαι ο καραγκιόζης, ε;

Εγώ θέλω να φύγουν οι Τριπολιτσιώτες που είναι συνταξιούχοι- παιδεραστές, όσοι παρκάρουν το Ι.Χ. τους λες και είναι το γαϊδούρι στο χωριό τους, οδηγούν αυτοκίνητα της προηγούμενης χιλιετίας και ρυπαίνουν, είναι τεμπελεχανάδες και χασομέρηδες, πιστεύουν στον Θεό αλλά βρίζουν τον συνάνθρωπο τους, κλέβουν τον συνάνθρωπο τους... Η λίστα χωράει κι άλλους, πιστέψτε με! Είμαι φασίστας;

Κάποιοι έχυσαν αίμα για να διώξουν την τουρκιά και τους προσκυνημένους από τον τόπο μας και σήμερα οι προσκυνημένοι γύρισαν με την αμφίεση του προοδευτικού και φιλάνθρωπου.

@19:50 Μην ανησυχείς, δεν είσαι φασίστας. Απλά...εξυπνάκιας. Από τέτοιους, από μαλ#### κι από ξερόλες μαλ###, είναι τίγκα η Τρίπολη. Απορίας άξιον βέβαια είναι από πού φυτρώνουν καθημερινά. Υπάρχουν τίποτα χωράφια και τους καλλιεργούν; Ξέρεις;

Όχι είμαι ¨Ελληνας. Ο Καραγκίοζης ήταν τούρκος. Δεν το ήξερες αυτό ρε αμερικανοτσολιά 19:20;

Το 2021 θα γιορτάσω την επιστροφή ακτοπλοικώς των λαθρό στην Τουρκία μαζί με σαβούρα σαν και σας ωρέ τουρκολάγνοι 17:18, 19:20, 12:11, 10:51, 00:12

Τι βάρος εχει επωμιστεί η πολη; ουτε χρήματα δινει ο δήμος ουτε τιποτα. Ισα ισα φράγκα πετούν στα νοικια κλπ

Ρε προοδευτικέ της κακιάς ώρας πες μας την αλήθεια ποσό πληρωνεσε για το κάθε σχόλιο και σε ποια ΜΚΟ είσαι ;Όλοι εμείς οι «μισάνθρωποι» που δεν ψηφίζουμε ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ και αγαπάμε του πρόσφυγες επειδή ήταν και οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας μετανάστες βλέπουμε οτι κάτι γίνεται λάθος ,και αυτοί ταλαιπωρούνται και εμείς δεν βλέπουμε φως στο τούνελ !Ειπανε στα τσουτσεκια που είναι στην εξουσία να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που να παραλαμβάνει τα ασυνόδευτα παιδιά και να τα πηγαίνει σε ιδρύματα και να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης !

Έγινε πρόταση να προσλάβουν Άραβες να μιλούν μαζί τους να καταλαβαίνουν από την προφορά τους από που είναι ακριβώς και να γίνεται ένας διαχωρισμός και να μην σκοτώνονται στα hot spots μεταξύ τους !Ουτε αυτό έκαναν τα ρημάδια στο αρμόδιο υπουργείο με αποτέλεσμα να σκοτώνονται κουρδοι με Αφγανούς και Σύριοι Σιίτες με Πακιστανός Σουνιτες !

Δεν ειναι καθόλου παιδιά κάτω των 12. Μαντραχαλαδες βλέπουμε γύρω μας και εγκυμονούσες που αντί να καθίσουν να υπερασπιστούν την χώρα τους ήρθαν για να ζήσουν σε βάρος άλλων και να το γλεντανε κάνοντας τσούρμο παιδιών. Περισσότερες είναι οι λαθ ρο εγκυμονούσες παρά οι ελληνίδες.

23:41 Δεν μου λες, μόνος σου το σκέφτηκες όλο αυτό; Φαντάζομαι πάντως ότι εσύ...ο μη προσκυνημένος, δεν θα κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου ή στην καφετέρια με το φραπέ στο ένα χέρι και την τσιγαρούμπα στο άλλο, όταν γίνονται απεργίες, συλαλλητήρια ή πορείες, ε; Θα είσαι πρώτος-πρώτος..

Οι περισσότεροι είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. Το μεταναστευτικό κύμα ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί εδώ και δύο δεκαετίες. Δεν προβλέπεται να κοπάσει όσο υπάρχει η χαοτική διαφορά στην ποιότητα ζωής μεταξύ Ευρώπης και φτωχών χωρών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει αναλάβει ήδη. Επίσης είναι αλήθεια ότι λόγω τεράστιας πολιτισμικής διαφοράς αυτοί οι άνθρωποι δεν αφομοιώνονται σε καμία δυτική χώρα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το θρήσκευμα τους που είναι πολλούς αιώνες πίσω όσο αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Λίγο πολύ όλες οι πλευρές έχουν δίκιο.

00:24 Δεν σε είπανε τούρκο, τροκάνι, αλλά καραγκιόζη. Αυτό δεν αλλάζει. Καραγκιόζης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Κατάλαβες καραγκιόζη; Βρίζω και τον καραγκιόζη, που δεν μου φταίει και σε τίποτα. Ουστ τώρα, φιλόσοφε του πληκτρολογίου, έχουμε γεμίσει κλ@νόμαγκες εξυπνάκηδες του κ@λου

ρε γιουσουφάκι 13:25 το δικό σου καλσόν πάντως στο σκίζουν άραβες γι' αυτό γουστάρεις τους λαθρό ρε αναρχοάπλητε 13:21 δεν θα κοιμηθώ το βράδυ γιατί με προβλημάτισε η επιχειρηματολογία σου επιπέδου ANTAPCIA

Διαβάζοντας τα σχόλια: δεν υπάρχει ένας μπατριώτης που να μην ξεκωλιάζει την ελληνική γλώσσα;

@ προβο: δύο το πολύ τρεις είναι όλοι κι όλοι στη συζήτηση. Ερωταπαντήσεις στον εαυτό τους και σκόπιμη προχειρότητα ή παραλλαγές στη γραφή για να θολώνουν τα νερά. Ο ένας είναι η "αγαπούλα", που ανάμεσα στα άλλα του σχόλια, γράφει στις 19:20 περί καραγκιόζη και μετά απαντάει ως τρίτος στις 13:21... [@ αγαπούλα, να σε διορθώσω: «δεν σε είπα» - όχι «δεν σε είπανε»]. Ο άλλος είναι ο πασίγνωστος ρατσιστής τουρκοφάγος

@Ανεγκλεφαλο $φυροδρ€πανο 15:53 Καλύτερ να σε προβληματίσει η δική σου επιχειρηματολογία κάφρε. Προφανώς δεν κοιμάσαι το βράδυ, αφού κάθεσαι και γράφεις μ@λ@κίες μαζί με 2-3 άλλους γραφικούς (σύντροφος προβοκράτορας κλπ.). Ένα πράγμα όμως δεν αλλάζει. Η ηλίθια καραγκιοζόφατσά σου, την οποία είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις κάθε μέρα στον καθρέφτη. Αυτή είναι η κατάρα σου. Να ανέχεσαι τα μούτρα σου. Δεν ασχοληθώ πάλι μαζί σου, γιατί είσαι καμμένο χαρτί. Καλύτερα ν' ασχοληθώ με τα αρχ### μου, γιατί έχουν περισσότερο μυαλό, "φιλελεύθερε" και "προοδευτικέ" καραγκιόζη. Ουστ λέρα..

@17:24 Αντιρατσιστή της πλάκας χρησιμοποιείς και το ρατσιστικό κάφρε βλέπω. Το έμαθες ρε αμερικανοτσολιά από τα αγγλοσαξωνικά αφεντικά σου για να το χρησιμοποιείς για τους ''ιθαγενείς''; Όπως είπε και ο Καποδίστριας: ''...ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.'' Αυτός είσαι χυδαίο υποκείμενο

τα είπες όλα.μπράβο.Ο καλοβολεμένος νεοέλληνας νομίζει οτι υποφέρει γιατί δεν έχει να πάρει καινούριο iphone ή αυτοκίνητο.Καμία αντίληψη για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο.Δυστυχώς...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.