Μόνο με πλειοψηφία και ηλεκτρονική ψήφο θα διοργανώνονται οι απεργίες

Μόνο με πλειοψηφία και ηλεκτρονική ψήφο θα διοργανώνονται οι απεργίες

Οκτώβριος 10, 2019 - 12:15
2 σχόλια

Αλλαγές εισάγονται με τις διατάξεις του Αναπτυξιακού νομοσχεδίου για την εκπροσώπηση εργοδοτών και εργαζομένων.

Πρώτον, εισάγεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη αποφάσεων, όπως και η κήρυξη απεργίας, των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών.

Η διάταξη προβλέπει ότι «οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας σύμφωνα με τους όρους του νόμου 1264/1982, όπως ισχύει, λαμβάνονται με ψηφοφορία, η οποία μπορεί να διεξάγεται και με ηλεκτρονική ψήφο και με όρους που διασφαλίζουν την διαφάνεια και τη μυστικότητα, όπως θα ορίζεται από το καταστατικό αυτής ή το αρμόδιο όργανο διοίκησης». Οι όροι και οι προϋποθέσεις θα εξειδικευτούν από τον υπουργό Εργασίας.

Δεύτερον, δημιουργείται Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών. Στο Μητρώο θα καταγράφονται όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και οι οργανώσεις των εργοδοτών και ειδικά αυτές που συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή και ορίζουν εκπροσώπους τους στις διοικήσεις των φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και στα συλλογικά όργανα αυτού. Μάλιστα το Μητρώο θα τηρείται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.


2 Σχόλια

Το βάθεμα και πλάτεμα της δημοκρατίας με τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων όσο το δυνατόν περισσότερων χαλάει τη σούπα που άρεσε στα γκεσέμια του πρωτοσυναφιτζήδων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.