Τι ζήτησε ο δήμαρχος Τρίπολης από τον υπουργό Τουρισμού (pics,vid)

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Τρίπολης από τον υπουργό Τουρισμού (pics,vid)

Οκτώβριος 09, 2019 - 14:28
8 σχόλια

Μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα τουρισμού είχε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο δημαρχείο της Τρίπολης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου, ο κ. Κανελλόπουλος Αλέξανδρος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και μελετών και ο κ. Μπεντεβής στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Τζιούμης αφού ολοκληρώθηκε τη συνάντηση με τον υπουργό, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για τα «θέλω» του δήμου όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του, τονίζοντας ότι η ανταπόκριση που δέχθηκε από τον κ. Θεοχάρη ήταν θετική.

 Μπορούμε να προβάλλουμε καλύτερα τα πλεονεκτήματα του δήμου, να προσελκύσουμε τουρίστες και το πρώτο που ζητήσαμε, είναι να ενταχθούμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προβολής «Διαδρομές αριστείας»

Ο δήμαρχος είπε ότι η Τρίπολη πρέπει να προβληθεί στην Ευρώπη και ζήτησε τη βοήθεια του υπουργείου για να δημιουργήσει ένα σχέδιο τουριστικής τοπικής ανάπτυξης με τομείς τον περιπατητικό, και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Θα ξεκινήσει ένα χρηματοδοτικό  πρόγραμμα το οποίο μας ενδιαφέρει. Μιλήσαμε για τον ορειβατικό περιπατητικό τουρισμού που ένα κομμάτι του Μαινάλου ανήκει στον δήμο μας, έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε ορειβάτες και περιπατητές στον δήμο.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος μίλησε και για την ανακατασκευή του θεάτρου  Ορχομενού και τη βελτίωσης της όψης της οικίας του σπουδαίου ποιητή Νικου Γκάτσου στην Ασέα και ζήτησε την αρωγή της ηγεσίας

Μιλήσαμε για τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής και φυσικά για το το 2021, που η Τρίπολη θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρολό

Από πλευράς του, ο υπουργός αναγνώρισε ότι η Τρίπολη είναι ένας πλούσιος πολιτιστικά, γαστρονομικά και από πλευράς φυσικού κάλλους και εμπειριών τόπος που μπορεί να δώσει πολλά.

Έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί τουριστικά και είμαστε εδώ και δίνουμε ένα χέρι βοήθειας και συνεργασίας και στον Δήμο Τρίπολης για να δούμε ποιες οι δράσεις μπορούν να γίνουν για την ανάδειξη του πλούτου αυτού

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Τζιούμη με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη


8 Σχόλια

Πολύ μπλα μπλα παιδιά. Βάλτε έναν στόχο και ξεκινήστε τον άμεσα. Όταν ακούς πολλά θέλω και ταξίματα στο τέλος δε γίνεται τίποτα.

Ο Δήμος δεν έχει αγρότες -δημότες; Γιατί ο δήμαρχος αγνοησε τον αγροτουρισμό; Δεν πιστεύω ότι είναι αδιάβαστος... Απλά θεωρεί τους αγρότες, δημότες δεύτερης κατηγορίας.

Αγαπητέ Κώστα, εάν όντως ενδιαφέρεσαι για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να αλλάξεις ΧΤΕΣ την αρμόδια αντιδήμαρχο. Με την κυρία Καρούντζου δεν έχεις καμμία ελπίδα και καμμία προοπτική, ούτε εσύ, ούτε η δημοτική σου αρχή ούτε η πόλη και ο δήμος.

16:03 Μπράβο το βρήκες. Το βραβείο της ανοιχτής παλάμης σου ανήκει δικαιωματικά. Δεν μου λες, ξέρεις από πού κατάγεται ο Τζιούμης βλάκα; Από το Παλλάντιο. Από αγροτική οικογένεια. Άρα λίγο δύσκολο να θεωρεί τους αγρότες πολίτες Β΄ κατηγορίας. Εκείνο που ήθελες (ή που σου είπαν) να γράψεις πάντως, το έγραψες. Το πέρασες το μηνυματάκι σου βλαχάκο

Ο δήμαρχος μίλησε εκτεταμένα για τα τοπικά προϊόντα και την προβολή τους. Αυτό δεν αφορά τους αγρότες ρε προβοκάτορα; Ποιον αφορά

19:27 μάθε πρώτα τι είναι αγροτουρισμος και μετά βλέπουμε τα περί προβοκάτσιας. Επίσης το ότι κάποιος είναι από χωριό δεν εγγυάται το ενδιαφέρον του για αυτό.

Ρε κοντοκουρεμένη ποντικομαμή πότε θα σταματήσεις να μας τα κάνεις αερόστατα με τα σχόλια σου; Μόνη σου γράφεις μέρα - νύχτα σχόλια και σε έχουμε πάρει χαμπάρι. Σταμάτα επιτέλους ρε ζωάδι.

@ 23:19 χαχαχα! εξασκείται το κορίτσι γιατί δηλώνει δημοσιογράφος πλέον, και χρειάζεται μια τριβή με τα μέσα για να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα... εντωμεταξύ νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο και δεν την καταλαβαίνουμε... @ ζωάδι, δεν χρειάζεται να κρύβεσαι και να αλλάζεις στυλ... δεν σε βρίσκουμε από τη στίξη αλλά από το βρισίδι... όσο δεν σταματάς το βρίσιμο, γιατί μόνο εσύ βρίζεις, καρφώνεσαι... @ δήμαρχε, μάζεψέ την, μόνο κακό σου κάνει @ αγαπούλα της, πού χάθηκες να της τα χώσεις να γελάσουμε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.