Ολόκληρη η παρέλαση για την 197η Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς (vid)

Ολόκληρη η παρέλαση για την 197η Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς (vid)

Σεπτέμβριος 23, 2018 - 21:18
9 σχόλια

Παρακολουθήστε το βίντεο με ολόκληρη την παρέλαση για τον εορτασμό της 197ης Επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη.

Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες

Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν είχε συμπεριληφθεί στο βίντεο η στρατιωτική παρέλαση. Δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ολόκληρη η παρέλαση για την 197η Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς

ArcadiaPortal.gr Η στρατιωτική παρέλαση για την 197η Επέτειο Άλωσης Τριπολιτσάς


9 Σχόλια

Δεν είναι Αλωση, είναι Απελευθέρωση...Ανοίξτε κάνα λεξικό....

21:23 Εσύ άνοιξε 'κανα λεξικό και ξεστραβώσου. Άλωση είναι γιατί οι Έλληνες άλωααν την Τρίπολη από τους Τούρκους βλάχο

Ειθισται να λεγεται η Αλωση της Τριπολιτσας ,ωστοσο το σωστο θα ηταν να λεγεται η Απελευθερωση της Τριπολιτσας -οπως λχ η Απελευθερωση των Ιωαννινων-δεδομενου οτι ηταν Δικια Μας και την πηραμε πισω απο τον κατακτητη.

Κάνετε λάθος ειναι άλωση γιατί μέσα στην Τριπολιτσάς δεν υπήρχε ορθόδοξος ελληνικός πληθυσμός παρα μόνο Έλληνες μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Τούρκοι.γι αυτο το λόγο έγινε εξόντωση όλου του πληθυσμού εντός της πόλης .απελευθερωση εχουμε οταν εντός πόλεως εχουμε ομόθρησκους ή σκλαβωμένους απο άλλους λαούς. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους ήταν η εντολή του Κολοκοτρώνη γιατί έπρεπε να εξαλειφθεί κάθε ίχνος αλλόθρησκους και οι διωγμένοι Έλληνες χριστιανοί να εποικήσουν την τριπολη .διαβαστ λίγο ιστορία ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Και για να συνεχίσω δυο αλωσεις είχαμε στην ιστορία: αυτή της Κωνσταντινούπολης με εξόντωση όλου του χριστιανικού πληθυσμού εντός της Πόλης απο τους Τούρκους κι αυτή της Τριπολιτσάς με εξόντωση όλου του μουσουλμανικού ελληνικού πληθυσμού και των Τούρκων απο τους Έλληνες χριστιανούς .βολευει δεν βολεύει αυτή ειναι η αλήθεια .αλλωστε μετά τις διώξεις που υπέστησαν οι Έλληνες χριστιανοί με όλες τις σφαγές, βιαιοπραγίες, αρπαγές εναντίον τους ήταν λογικό να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο εναντίον όσων αλλαξοπίστησαν και ζούσαν πλουσιοπάροχα εντός της Τριπολιτσάς

Άλωση είναι στρατιωτικός όρος=κατάκτησης οχυρής τοποθεσίας/κάστρου Η άλωση της οχυρομένης Τριπολιτσάς ήταν απελευθέρωση μιας ελληνικής πόλης. Στην υστεροβυζαντινή περίοδο ήταν κάστρο-εμπορικός σταθμός πάνω στο πέρασμα για το Λεοντάρι, την Καρύταινα, την Αρκαδιά (Κυπαρισσία) και την ευρύτερη Μεσσηνία.

1 εγγραφή άλωση η [álosi] Ο33 : 1α.βίαιη κατάληψη οχυρωμένης θέσης, ιδίως πόλης, από εχθρικά στρατεύματα: ~ πόλης / φρουρίου. H ~ της Tροίας από τους Έλληνες / της Θεσσαλονίκης από τους Tούρκους. β. (ειδ.) Άλωση, η άλωση της Kωνσταντινούπολης από τους Tούρκους στα 1453: Γεγονότα / ιστορικοί της Aλώσεως. Xρόνοι πριν / μετά την Άλωση. Ο ελληνισμός μετά την Άλωση γνώρισε μακρόχρονη δουλεία. 2. (μτφ.) απόκτηση υπεροχής και κυριαρχία σε κτ.: H ~ της διοίκησης συλλόγων και σωματείων από τα κόμματα. Δεν ειναι απελευθέρωση σε καμία περίπτωση ψάξτε οποίο λεξικό θέλετε

Αδέρφια, μη μαλώνετε. Αν δεν μπορείτε να καταλήξετε μεταξύ Άλωσης και Απελευθέρωσης, χρησιμοποιήστε τον όρο που χρησιμοποιήθηκε κατά τα πρώτα χρόνια μετά την Άλωση και έκανε τον γύρο σε όλη την Ευρώπη: «Η Σφαγή της Τριπολιτσάς»... με δυσμενείς βεβαίως επιπτώσεις στο κίνημα του φιλελληνισμού και την ευρωπαϊκή υποστήριξη του Αγώνα... Σφαγή ήταν, δικαιολογημένη μεν, σφαγή δε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.