Αδύνατη η αυτόνομη μετακίνηση για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Τρίπολη (pics,vid)

Αδύνατη η αυτόνομη μετακίνηση για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 21, 2019 - 19:05
9 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης  συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνει σε συνεργασία και με άλλους φορείς από 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το ανοικτό εργαστήρι φωτογραφίας και κινηματογράφησης με θέμα «περπατώντας μαζί με τα άτομα με δυσκολίες κινητικότητας στο κέντρο της πόλης»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος με το αναπηρικό του αμαξίδιο προσπάθησε να διασχίσει κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Τρίπολης, συναντώντας πολλές δυσκολίες.

Η δράση ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου με τον κ. Παρασκευόπουλο να κάνει άλμα για να κατέβει από εκεί, αφού σε κανένα σημείο δεν υπήρχε κάποια βοηθητική ράμπα.

Τα όσα εμπόδια συνάντησε στο δρόμο μπορείτε να τα δείτε στο ακόλουθο βίντεο.

Χαλασμένα πεζοδρόμια, ράμπες «ντροπή» για αμαξίδια, παράνομα σταθμευμένα οχήματα πάνω στα πεζοδρόμια.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Περπατώντας μαζί με τα άτομα με δυσκολίες κινητικότητας στο κέντρο της πόλης

Προηγούμενο άρθρο
Live: Αστέρας - Ατρόμητος

9 Σχόλια

Οι ειδικές πλάκες τυφλών στους πεζόδρομους που ειναι καλυμμένες απο τραπεζοκαθισματα καφετεριών δεν σε ενοχλούν Παρασκευόπουλε ή δεν ασχολείσαι γιατί δεν αγγίζουν την δική σου αναπηρία;; ολα για το φαίνεσθαι. Την επομενη φορά φερε περισσότερες κάμερες.

προς ανώνυμο Σάββατο 19.39: αγαπητέ ή αγαπητή εσύ προφανώς και βλέπεις και περπατας χωρίς αμαξίδιο ,γιατί δεν κάνεις εσύ κάτι ,αλλά επιτίθεσαι σε κάποιον που έκανε έστω και κάτι ,κατά τη γνώμη σου μισό.Φτάνει πια η κριτική για την κριτική.

19:39 Είσαι πολύ ΞΕΦΤΙΛΑΣ αδερφάκι μου. Φαντάζομαι όμως το ξέρεις, γιατί θα στο λένε συνέχεια. Να γιατί δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά ως χώρα και ως κράτος. Γιατί υπάρχουν ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ σαν και σένα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σωτηρία. Δεν χρειάζεται λοιπόν να απορούμε γιατί μας κυβερνάνε οι παυλήδες και το συνάφι τους, όταν υπάρχουν ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ όπως εσύ και οι όμοιοί σου, με τέτοια νοσηρά μυαλά. Να σε χαίρονται αυτοί που σε έκαναν έτσι...

19:39 κανένας μας δεν έχει συμβόλαιο αρτιμελιας για όλη του την ζωή !Οταν γράφεις έτσι δείχνει τι ανθρωπάκος είσαι και κρίμα που αναπνέω τον ίδιο αέρα μαζί σου και πατάω πάνω στο άγιο και ηρωικό χώμα μαζί σου !

ΤΟΝ/ΤΗΝ 19:39 ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΦΑΤΕ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΝ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Αλήθεια τα προβλήματα με τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια της Τρίπολης και τις ελλείψεις σε υποδομές για τα άτομα με αναπηρία δεν υπήρχαν 6 μήνες πριν; Ή μήπως τότε δεν σας ενοχλούσαν γιατί ήσασταν "εξουσία"; Τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει ένα έργο στης προκοπής σε αυτόν τον τομέα, τώρα το θυμηθήκατε; Δυστυχώς καταφέρατε να γελοιοποιήσετε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είμαι ετεροδημότης και δεν σκοπεύω να μεταφέρω ΠΟΤΕ τα εκλογικά δικαιώματά μου στο Δήμο Τρίπολης γιατί έχω καταλάβει ότι όσοι ασχολείστε, είστε όλοι γελοίοι. Απλά, tragic!

Αυτά να τα πει στο Τσίπρα,το Σαμαρά,το πατούλη και τη Δούρου.Αυτοί τα τρώνε,αυτοί τα μασάνε,αυτοί τα πίνουνε. Ας κάνει μήνυση τότε στο παυλη και εξώδικο στο τζιουμη.Οσο δε σφίγγουν τα λουρια,παραμύθια φούρναρης.Εμείς μόνο πληρώνουμε ,μόνο αυτό το δικαίωμα έχουμε.Οποιος εχει συκώτι ας κάνει κινητοποιήσεις.Η πόλη με τις περισσότερες καφετέριες και ανέργους όπως και δημόσιους υπαλλήλους κατά αναλογια στην Ελλάδα έχει άλλο Θεό,αλλά ιερά και όσια.Ο Παρασκευόπουλος ο Δημήτρης είναι ήρωας, δε σας κάνει για δήμαρχος φαίνεται.Πρόβλημα σας

Σαβ, 21/09/2019 19:39 Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη...

Anonymous 10:22 Τότε μην ξαναγράψεις σχόλιο αφού έχεις το γνώθι σαυτόν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.